Main Menu

Koliko vam je sati sna dovoljno?

Started by AnaK, August 06, 2014, 07:11:44 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Mislim da sam ja definisala, ili bar priznala u čemu je moj problem. Oduvek sam bila noćna ptica, noć je moje doba. Onda sam uspešno funkcionisala sa 4-5h sna, pa posle nekoliko godina isto to + jedno 'naspavljivanje' nedeljno. E, već neko vreme to ne mogu, treba mi više sna. Osam sati, optimalno. No, to zahteva da legnem u 22h, budući da ustajem u 6. I to mi je psihički problem  :crycry:
Janko 23.7.2002.

Lani

Meni je nažalost dovoljno tri do četiri a volela bih da spavam bar sedam.

Glitter

Quote from: AnaK on August 06, 2014, 07:11:44 PM
Mislim da sam ja definisala, ili bar priznala u čemu je moj problem. Oduvek sam bila noćna ptica, noć je moje doba. Onda sam uspešno funkcionisala sa 4-5h sna, pa posle nekoliko godina isto to + jedno 'naspavljivanje' nedeljno. E, već neko vreme to ne mogu, treba mi više sna. Osam sati, optimalno. No, to zahteva da legnem u 22h, budući da ustajem u 6. I to mi je psihički problem  :crycry:
potpis :crycry: osim dela gde ustajem u 6, sad ne ustajem ali mi je skroz primetna potreba za vise sna

monochrome

i ja sam nocna ptica, mada se trudim da ne budem, a ucini mi se da je to jos veci problem od nespavanja...u sustini mi je potrebno dobrih 8 sati dubokog sna :crazy:

vojka

Meni je oduvek bilo potrebno dosta nocnog spavanja
Osam sati mi je minimum
Ali vec deset godina ne mogu to sebi da priustim
Te funkcionisem I sa mnogo manje 4-5 sati u proseku
I pocinje da mi se to odrazava na raspolozenje
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

disco2000

Gde je onaj tekst o mitu osmocasovnog spavanja? :think:

edit> Evo http://www.lovesensa.rs/clanci/psihologija/prirodni-ritam-sna?page=1

vojka

Quote from: disco2000 on August 06, 2014, 07:46:23 PM
Gde je onaj tekst o mitu osmocasovnog spavanja? :think:

edit> Evo http://www.lovesensa.rs/clanci/psihologija/prirodni-ritam-sna?page=1
meni je 8h sati sna mit, samo zato sto Nemam mogucnosti da spavam toliko  :crycry:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

AnaK

Ja sam ga godinama smatrala marksističkom tvorevinom :lol: ali mi realno poslednjih meseci toliko treba. Mmu, npr, ne.
Janko 23.7.2002.

NenaS

Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Xe

Osam, ako imam srece. Obicno sest do sedam. Sad ustajem ranije nego obicno, navijam sat, ali se budim pre nego sto zvoni jer ne podnosim naglo budjenje. Onda predvece krenem da klocam, ponekad ne mogu da izdrzim pa odem da dremnem, i onda se razbudim oko ponoci  :crazy:
Primetila sam da se dobro odmorim jedino na moru, a to je zato sto u podsvesti stalno imam ne samo obaveze, vec i, recimo, pitanje kako ce Floki da izdrzi a da ne piski, pa ustanem vikendom ranije  :fool:
Inace, na moru ustajem prilicno rano, ne znam zasto, nisam neki ranoranilac, ali tamo cesto gledam izlazak sunca. Valjda se preko dana odmorim vise puta, pa sam naspavana.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

disco2000

Quote from: Xe on August 06, 2014, 08:17:53 PM
Osam, ako imam srece. Obicno sest do sedam. Sad ustajem ranije nego obicno, navijam sat, ali se budim pre nego sto zvoni jer ne podnosim naglo budjenje. Onda predvece krenem da klocam, ponekad ne mogu da izdrzim pa odem da dremnem, i onda se razbudim oko ponoci  :crazy:
Primetila sam da se dobro odmorim jedino na moru, a to je zato sto u podsvesti stalno imam ne samo obaveze, vec i, recimo, pitanje kako ce Floki da izdrzi a da ne piski, pa ustanem vikendom ranije  :fool:
Inace, na moru ustajem prilicno rano, ne znam zasto, nisam neki ranoranilac, ali tamo cesto gledam izlazak sunca. Valjda se preko dana odmorim vise puta, pa sam naspavana.
Da se nadovezem na ovo :) U tekst se osvrcu upravo na postavku da je mit da san treba da bude od osam sati u kontinuitetu, a da to, ipak, nije bas tako :think: Medjutim, ritam zivota je takav da je ljudima nametnuto da treba da spavaju osam sati bez prekida...

Pepi

Ja sasvim ok funkcionisem sa 6-7 sati, mogu i manje, samo mi je jako bitno da legnem pre ponoci. Ako prodje ponoc, pocnem da tripujem da se necu odmoriti, pa mi to stvara nervozu. Preko dana skoro da nikad ne spavam, desi se samo kad mi je jako lose.

Elanor

da bih iole funkcionisala 6 do 7; 8 je optimum.
ranije mi je bilo potrebno puno manje
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Deda

Quote from: Elanor on August 06, 2014, 08:46:37 PM
da bih iole funkcionisala 6 do 7; 8 je optimum.
ranije mi je bilo potrebno puno manje
Ovako naravno
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Elanor

mm nikad ne spava 8 sati (u redovnom modusu), obicno 5-6.
ali kad je na odmoru, moze da spoji i 13, i to vise dana za redom :crazy:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.