Saveti u vezi putovanja

Started by Nanny Ogg, August 21, 2014, 09:20:23 PM

Previous topic - Next topic

Nanny Ogg

Inspirisalo me ovo

http://news.distractify.com/dark/trivial-facts/24-travel-tips-that-will-change-your-life-forever/?v=1

Imate li vi neke oprobane savete, nešto što radite i što štedi vreme/novac/prostor u koferu?

Ajte zene, ne dram'te

Dawn

Nemam savet za uštedu prostora u koferu, naprotiv, ove godine smo vadili sedište iz kola da dobijemo na prostoru :crazy:

kalimero

ja stavljam plazne peskire na sedista..... to pomogne da se smanji guzva u koferu a prija da se sedne na njih a ne na sediste direktno.....  :think:

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

Kali, to je super ideja, meni oni uvek zauzmu mnogo, inače mi peškiri zauzmu pola mesta u koferima i ti i obični, za kupanje.

Deda

Quote from: kalimero on August 22, 2014, 08:17:09 AM
ja stavljam plazne peskire na sedista..... to pomogne da se smanji guzva u koferu a prija da se sedne na njih a ne na sediste direktno.....  :think:
I ja to radim  :girl_haha:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Zumbulica

Za prostor nemam, ja to prepustim MM-u, on pakuje kao tetris  :lol:

Nesto drugo, ove godine sam prvi put koristila onaj jastuk u obliku slova C sto sluzi za putovanja, i odusevila sam se. Obicno od truckanja zaradim dva dana teske glavobolje, ovog puta nista, nisam se ni umorila toliko. Medjutim, odusevljenje mi je splaslo, jer sam imala bas intenzivne vrtoglavice kad smo se vratili, jos se nisu smirile  :crazy: Verovatno zbog imobilisanih i oslabljenih vratnih misica, a plus sto osecam da imam neku tinjajucu upalu uha, sinusa i sl. .....
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Elanor

zumbi :bighug:

za city-trips koji su planirani dovoljno unapred nije lose proveravati lokalni grupon ili neki drugi sajt za grupnu kupovinu. ako nista drugo, hop-on hop-off uvek moze da se nadje na dobrom snizenju.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

za putovanje do 8 dana kupila sam pre par godina mini neseser sa tri prazne bocice od po 50 ml. Napunim samponom, balzamom i eventualno losionom za telo ili gelom za tusiranje (zavisi od doba godine kad mi je losion neophodan)
Sa ovog spiska koji je nanny okacila radim dobar deo stvari.
Najbitnije mi je u stvari da sto vise stvari stavim u hold luggage i da mi sva tecnost bude u istom. Uvek imam bar dve one kesice za kabinsku tecnost,, svu sminku smestim u njih i sve zajedno stavim u nesesercic u rucnoj torbi.
Obavezno nosim tamne carape i patike za letove, nikako svetle i cizme i ostalu duboku obucu. Na svim letovima se pre poletanja izujem obucu i obujem par mekih toplih carapa.
Prestala sam da nosim puno ukosnica, Plasticna snala i gumice za kosu.
ZZa prekookeanske letove u kabinski prtljag mi obavezno ide garderoba za dva dana (nikad ne znas kad ce da ti izgube prtljag)
I uvek koferi na tockice

Seticu se jos

Za putovanje kolima nemam dobar savet, mi idemo kao cigani, ako rentiiramo auto to je uredno veliki auto, privatno vozimo velikog volvoa pa za prtljag uvek ima mesta, trpam i u kofere i okolo :crazy:

kalimero

ovo sa bocicama za sampon, balzam i gel za tusiranje je  :good: , mi tako vec godinama.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

e da, na letove vec neko vreme ne nosim roll-on, od pritiska uvek iscuri, nego kupim na aerodromu kad sletim (ako je planiran boravak u hotelu) ili imam kod kuce  (ako dolazim u UK)

I svu tecnost umotavam u duple kese, ako vec i procuri da ne napravi karambol sa garderobom

Lani

Ja sve što je tečno uvek nosim uz sebe u nekom rancu ili napomenem mm (pošto on to ređa sve po gepeku) da mi taj ranac obavezno namesti da stoji uspravno i dobro zaglavljen između drugih stvari kako se ne bi prevrnuo. Tako da ne uvijam tečnosti u kese. Ovo govorim za putovanja autom of kors.
One flašice za putovanja sam viđala po DM-u i Sephori. Šta znam, meni je to samo zgodno za putovanja od po par dana. Ovako kad idemo na duže i kad svakako nosim silu stvari, ta mala ušteda prostora u bočicama mi stvarno baš ništa ne znači.

Glitter

ja ovde pisem iskljucivo za putovanja avionom, gde postoje neke zakonske regulative. Za putovanja kolima sam katastrofa :crazy:
Smatram za veliki uspeh sto sam se spakovala za 6 dana u Americi i tri dana u UK (u jednom cugu) u mali kofer (kabinski), USA je bila poslovna (dakle pantalone, suknje, kosulje plus casual), UK privatno.
Morala sam mali kofer jer nisam imala izmedju letova lufta da cekam prtljag sa USA leta, pa sam letela preko Shiphola da uhvatim let za London  :girl_haha:

monochrome

ja sve bocice/tecnost umotavam u prijanjajucu foliju...tako se 100% nista ne prospe...obavezno nosim mini pastu za zube...na letovima ovako ko glitt, vezano za cipele/carape...i ja nosim mini bocice...mini pakovanje baby maramica...uvek ponesem i onu ogromnu cebastu maramu...dobro dodje ako je hladnije, pogotovo za dete i pogotovo dok je bila manja...ja u rucnom prtljagu obavezno imam odecu (komplet, a pogotovo donji ves) za 2,3 dana...dokumente, karte, osiguranje, nesto kesa, obicno strpam sve u jednu manju providnu fasciklu, tako da ne moram da gnjurim po torbi...e da...suvi sampon za kosu nekad bas dobro dodje...

sto se tice pakovanja kofera, vac bags su spas...sve fino spljostis i ustedis na prostoru...mislim, ne mora sve u njih, ali vece, deblje stvari...

monochrome

sto se tice putovanja autom, nismo jos isli nigde gde usput ne mozemo da kupimo sta nam treba...kampovanje je vec neka druga prica...ne nosim samo sofu :lol: :lol: :lol:

Glitter

ma vacu bags su ssuper, ali uzmi u obzir i da se vracas nazad pa to sve opet u kofer, a hoteli tesko da ti daju usluzni usisivac :lol: mada kad budem selila stvari to ce da mi bude odlicna stvar :think: