Main Menu

Tačnost

Started by Zumbulica, August 29, 2014, 11:52:57 AM

Previous topic - Next topic

Zumbulica

Naleteh jutros, kako sve to Ivo Andric lepo kaze:

Tačnost (ili netačnost) sa kojom odlazimo nekome na sastanak ili u posetu redovno može da posluži kao primer poštovanja koje toj ličnosti ukazujemo, ili bar važnosti koju joj dajemo u našem životu i našim interesima. Prema ličnosti do koje nam je u ma kom pogledu i ma iz kojih obzira stalo, mi smo obično tačni. Izuzetak čine sam oni ljudi koji su po prirodi svojoj netačni, tj. koji boluju od hroničnog neosećanja vremena. Kod njih sve dobre namere i sva zainteresovanost ne pomaže ništa; oni zadocnjuju protiv svoje volje i na svoju štetu.

Ja volim da sam izuzetno tacna u ovom pogledu, bez selekcije. Ema takodje.
Drugim ljudima najcesce oprastam, zavisi kako ih procenjujem.

Medjutim, Jelena je totalno ovaj drugi slucaj  :crycry: I ne mogu da prestanem da se pitam kako da joj pomognem  :think:

A vi?
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Deda

Ja sam uvek tacna , cenila ili ne cenila cveka , Mm je uzasan , Neda takodje  , pomoci im nema  :'(
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Glitter

tacna sam pogotovo ad je posao u pitanju i sto se tice stizanja na vreme na sastanke i sto se tice zavrsetaka poslova u roku. Nisam bila takva, bila sam Jelena, naucila sam kad sam morala.
U privatnim poslovima sam opet tacna, osim kad sednem u CD za pogresan sto pa cekam...onda kasnim :lol:

imam bivseg cimera koji uredno kasni po sat ipo na kafe, e tu sam se prilagodila pa krecem sat kasnije :turpija: self-preservation sta cu :lol:

Elanor

ja sam izuzetak, taj koji pominju :-[
a i mm je, uglavnom.
milena je nercik u tom pogledu, mislim da ce nas zamrzeti uskoro.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

disco2000

Ja vazda kasnim... ne satima, ali u minutima, obavezno. Najcesce ne krenem na vreme, ili krenem knap, a znam i da se izgubim :lol:

Praslin

Quote from: Elanor on August 29, 2014, 12:00:21 PM
ja sam izuzetak, taj koji pominju :-[
a i mm je, uglavnom.
milena je nercik u tom pogledu, mislim da ce nas zamrzeti uskoro.
Ista situacija, a Vid kao Jelena, pa popizdi kad kasnimo.

Ja se borim, imam čitave periode kad stižem baš svuda na vreme, ali to od mene zahteva poseban trud.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

kalimero

ja sam u odrastanju propustila onaj deo "stizanja do odrednice", to kod mene ne postoji.....tako da, ne kasnim sto zelim, no sto ne umam da procenim koliko mi treba za stizanje.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

Ja dozvoljavam sebi luksuz da se opustim i zakasnim ponekad, kad znam da se taj neko neće naljutiti a ja recimo imam još usput nešto da trknem ili da završim. Kad su neke važne obaveze i događaji u pitanju, kad je posao u pitanju itd. tu ne kasnim.

Pepi

Ja ne volim da kasnim, zaista retko mi se dešava. MM takođe, mada ima situacija kad je opušten, tipa, idemo kod kumova, ne moramo baš u 6 da stignemo, možemo i u 7, samo da se njemu završi neka emisija, i sl.
Na posao ne kasnimo.
Ja sam pomalo bolesna po pitanju stizanja na vreme  :-[ ako u petak idemo negde, ja sam torbe spakovala već u sredu, da bi mogli da krenemo bez zadržavanja...

senka

Trudim se da ne zakasnim nikad i nigde. Uglavnom mi uspeva.
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Unabebili

Tacnost je osobina koju neobicno cenim kod ljudi i mnogo mi govori o ostatku njihovog karaktera.

Za 4 godine faksa sam jedan jedini put zakasnila na predavanje i to zato sto mi se bus pokvario na sred brankovog mosta, a nisam imala pare za taksi.

Ja sam osoba koja stigne uvek par minuta ranije.
Imam logiku, bolje da ja cekam, nego da mene cekaju.

Ljude koji mnogo kasne uopste ne uzimam za ozbiljno i trudim se da izbegavam dogovore s njima na otvorenom prostoru, nego zakazem da me posete  :girl_haha:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Lani

Ja ne cenim negativno o ljudima ako kasne, hoću da kažem, to više doživljavam kao neku slabost ili blentavost, ne kao malicioznost i lošu nameru, ako me razumete.
Mi imamo druga i drugaricu, koje inače mnogo volimo, ali koji svaki put kod nas dođu sa satom zakašnjenja otprilike, nešto kao Pepin muž.  :girl_haha: I jednom trebalo oni da dođu npr. u 5, ja počela opušteno da se spremam u pola pet, kao neće oni još bar sat vremena da dođu, skinula se da se istuširam, šetam se u gaćama po hodniku, kad oni zvone, ne da su potrefili tačno vreme, već se pojavili 15 minuta ranije. :lol:

Unabebili

Ne mislim da su to ljudi koji su losi, samo  mislim da su neorganizovani na svim zivotnim poljima  :rofl:

A mene to nervira, ja sam kontrol frik  :-[

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

Unabebili

Moj sestric je zivi primer za to.
Mislim da sam ovde na nekoj temi kukala, cak mislim da je bila tema "nepostovanje tudjeg vremena"

On je svaki put na moje porodicne skupove, kasnio na rucak po sat-dva  :hm:

Ali nasla sam mu caku, sad kad rucak pocinje u 14h, ja kazem :
- Dodji u 12h, tad pocinjemo.  :rofl:

Lani

Pa i ja sam.  :)
Ne volim kada neko konstantno kasni na posao, to mi je bzvz, inače u ovim privatnim i opuštenim varijantama se ne ljutim.