Main Menu

Upala sinusa

Started by Blue, August 31, 2014, 01:40:54 PM

Previous topic - Next topic

Blue

Da li ste imale upalu sinusa i kako je lecite?

Mene bas muci ovih dana, dobila sam je nakon prehlade...uzas  :'( i to samo sa jedne strane.

Uopste je zasad ne lecim, ali kako ne prolazi vec nedelju dana, razmisljam sta da preduzmem da sebi olaksam  :think:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Pepi

Vrlo cesto  :crycry: Obavezno moram ab, nesto protiv bolova + inhalacija! Cula sam da pomaze inhalacija bosiljkom skuvanim u mleku, nisam probala. Dok sam zivela kod mojih, komsija mi je davao biljku cubar, pa sam se njom inhalirala..osim toga, morska so uvijena u krpu, pa zagrejana u mw, i drzim obloge dok se ne ohladi...

Blue

ja se sve nadam da ce proci sama od sebe, ali ne prolazi  :wall:

kupicu danas onu mast wick vaporub (ili kako se zove), mada ne znam da li ona sustinski pomaze  :think:

Glitter

Wick ne pomaze kod upale sinusa. Idi kod lekara po ab
Ja uglavnom zavrsim na inekcijama penicilina

kalimero

morska so! Apsolutno......svi u porodici bolujemo od sinusa i kad bismo za svaku upalu isli kod dr i uzzeli ab ihaj, gde bi nam bio kraj.... :wall:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

Ja sam samo jednom pokusala da se lecim inhalacijama i morskom solju, nagrabusila sam kao zuti
Probleme sa sinusima imam ali upale u proseku jednom u pet godina, pa to i nije toliko cesto da lupam glavom u zid

martina

idi kod doktora
morska so je super za ispiranje ( ima da se kupi u apoteci) ali ako su vec upaljeni, onda ces se napatiti

mm ima te probleme, on je i ronilac
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

AnaK

Ja bih na Blue mestu otišla kod lekara, da pokušam sprečim da postane hronična, kao kod nas koje smo se, mahom, izređale na ovoj temi. Inače mi olakšava bajerov šumeći aspirin s vitaminom C, i utopljavanje napolju, a grejanje kod kuće, bolnih mesta. Ja se najčešće osunčam na grejalici u kupatilu, pa stavim skijašku traku, to mi je najjednostavnije :lol:
Janko 23.7.2002.

Glitter

Quote from: AnaK on August 31, 2014, 03:22:27 PM
Ja bih na Blue mestu otišla kod lekara, da pokušam sprečim da postane hronična, kao kod nas koje smo se, mahom, izređale na ovoj temi. Inače mi olakšava bajerov šumeći aspirin s vitaminom C, i utopljavanje napolju, a grejanje kod kuće, bolnih mesta. Ja se najčešće osunčam na grejalici u kupatilu, pa stavim skijašku traku, to mi je najjednostavnije :lol:
da ovo def olaksava bol imam i ja skijasku traku :lol:

Lukina mama

Gde me nadje sa temom  :crycry: mene jos boli a antibiotics sam zavrsila pre 4-5 dana...

imam ja neki sinus pack I to mi malo ublazi...ali obicno antibiotics. ....nekad sve mislim proci ce bez pa se posle mislim da mi je bokhe bilo da sam uzela odmah da se ne mucim....mene najvise nervira taj pritisak I bol u desnima.  :crycry: :crycry:

imaju ovde onaj nasal spray , na recept I to mi nekad malo ublazi....

ako imate mucinex tamo kod tebe sinus and pressure to mi sad malo pomoglo...

:bighug:
Luka ,09 April 2005

Blue

malo mi je bolje, nakon sto sam namazala nozdrve wick mascu.

meni je ta upala ustvari kao neki pritisak i sekret koji izlazi iz jedne rupice nosa. nemam temperaturu. to tako traje vec nedelju dana. nije strasno, mislim izdrzavam nekako, ali je uzasno dosadno.

otici cu kod lekara, ali ovde, kakvi su, reci ce mi da je to normalno da se ima i nece me poslati nikakvom specijalisti  :-X

martina

pa zavisi sta je, mislim to sa sinusima i nije nesto gdje se ubijaju od pretraga
ali vaznije je da znas da li je stvarno upala i da li su stvarno sinusi
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Blue

Quote from: kalimero on August 31, 2014, 02:56:08 PM
morska so! Apsolutno......svi u porodici bolujemo od sinusa i kad bismo za svaku upalu isli kod dr i uzzeli ab ihaj, gde bi nam bio kraj.... :wall:

kali, ali sta radis sa morskom solju? udises je?

ili ispiras nos slanim rastvorom?

meni se ovo povampirilo  :crazy:

kalimero

ne, zagrejem je u serpici i stavim u krpu pa tako toplo (ne vrelo) drzim na celu, odnosno na kanalima koji bole..... i Bata je poceo tako da se zimi "oporavlja", jer su i kod njega krenule glavobolje od sinusa.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.