Otvoreno o rasizmu sa i bez predrasuda

Started by Urbana, September 03, 2014, 09:13:22 PM

Previous topic - Next topic

Urbana

Lola gledala sa skolom ovaj novi film u okviru projekta "respect" Quest ce quon a fait au bon dieu ili ti .... Sta smo Bogu zgresili?
http://vilingrad.rs/movie/sta-smo-bogu-zgresili/
i onda bla, bla .... i na kraju zakljucismo .... ma sve je to lepo, ali ne u mojoj a ni u tvojoj kuci ...  da se ne lazemo ne bi voleli da tvoj izbor bude neki Kanye.

Kako vi gledate na eventualni takav izbor vase cerke ili sina?

Nedavno sam cula na radiju jedna voditeljka na pitanje u vezi rasizma je odgovorila.....svesno nisam, nesvesno jesam rasista. Tako nekako i ja.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

senka

Nisam shvatila, problem je što je neko crnac?
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Elanor

urbana, ti si rasista, svesno, nesvesno, svakako, nemoj se zavaravati :innocent:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

maxic

Quote from: Elanor on September 03, 2014, 09:32:23 PM
urbana, ti si rasista, svesno, nesvesno, svakako, nemoj se zavaravati :innocent:

Nemam sta da dodam!
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Glitter

urbana zivis u pogresnom delu Evrope za takav stav  :innocent:

martina

i sta ces ako ti dovedu nekog ugljesu? odreci ih se preko novina? izbaciti iz testamenta?

koga briga jesi ti rasista, samo to sto se time dicis sve govori.

a znas sta mene nervira? sto ti rasisti bijeli uvijek misle da iz nekog razloga to sto sam ja bijela mogu meni da pricaju o svom rasizmu
evo pokreni ovu temu na nekom forumu u holandiji... ma daaaaj...
i ovdje treba da se brise
ako ti je rasizam problem, bavi se tim, ako nije, uzivaj... koga briga
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

monochrome

Quote from: martina on September 03, 2014, 10:07:33 PM
i sta ces ako ti dovedu nekog ugljesu? odreci ih se preko novina? izbaciti iz testamenta?

koga briga jesi ti rasista, samo to sto se time dicis sve govori.

a znas sta mene nervira? sto ti rasisti bijeli uvijek misle da iz nekog razloga to sto sam ja bijela mogu meni da pricaju o svom rasizmu
evo pokreni ovu temu na nekom forumu u holandiji... ma daaaaj...
i ovdje treba da se brise
ako ti je rasizam problem, bavi se tim, ako nije, uzivaj... koga briga

koja s' ti carica :good:

monochrome

mene bas interesuje da'l ti rasisti budu tako otvoreni i sa ovima koje ne vole...ono, otvoreno, bez predrasuda i tak' to :think:

Unabebili

dobro, ona jeste rasista, ocigledno...

a mi?  :)

ukoliko bi izbor omladinca bio takav, ono sto bih volela je da je ta devojka odrastala i rodila se u nekoj zemlji koja je po navikama slicna nasoj (evropa)

ne smeta mi boja koze, ali mislim da se parovi iz dijametralno razlicitih kultura prilicno tesko uklapaju ,
pa su sanse da se ne razumeju i da budu u tom nerazumevanju nesretni - mnogo vece

ili mi se bar tako cini  :think:

s druge strane, ako im ne ide, razici ce se....a i to je deo sazrevanja i proces ucenja.... :innocent:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

monochrome

ne una, ja nisam rasista...nikad bila, nit' cu biti, nit' razumem rasizam...a moje dete moze naci srecu sa bilo kim, nevezano za spol, kulturu, rasu etc.

monochrome

sama sam u vezi sa razlicitom kulturom, jel, pa mi je jedina veza koja 100% fercera kako treba...savrseno se razumemo...kulturalne razlike su nasu vezu obogatile :innocent:

Glitter

ovde je toliko mesovita sredina da rasizmu nema mesta

Lani

Quote from: Unabebili on September 03, 2014, 10:12:00 PM
dobro, ona jeste rasista, ocigledno...

a mi?  :)

Ne.

Ne bi mi bilo pravo da se jednog dana zaljube u recimo nekog poligamnog mormona ali šanse da takvog upoznaju su kao moje da upoznam Eskima. :girl_haha: Eto, ovo je samo ilustracija toga da bi mi smetalo da budu sa nekim ko što se zajednice i braka tiče ima potpuno drugačiji sistem vrednosti i stavove od mene/nas a boja kože mi je bitna koliko i na koju stranu tera razdeljak, otprilike.

kalimero

Quote from: Unabebili on September 03, 2014, 10:12:00 PM

ukoliko bi izbor omladinca bio takav, ono sto bih volela je da je ta devojka odrastala i rodila se u nekoj zemlji koja je po navikama slicna nasoj (evropa)

ne smeta mi boja koze, ali mislim da se parovi iz dijametralno razlicitih kultura prilicno tesko uklapaju ,
pa su sanse da se ne razumeju i da budu u tom nerazumevanju nesretni - mnogo vece

ovde bih se slozila sa tobom potpuno..... do neslaganja i nerazumevanja dodje i u sred nase sredine u kojoj smo svi manje vise slicno vaspitani, pa nam opet dlake u jajetu smetaju.....
a ako su velike razlike u pitanju bojim se da ljudi u tom slucaju moraju biti veoma tolerantni i otvoreni .....

i da dodam, ne, nisam rasista....ni trunku....
ali mi ni ne prijaju razne razlicitosti za koje se ocekuje da budem beskrajno tolerantna..... pritom, ne mrzim realno nikoga, narocito ne u generalizacijama, ali mi definitivno neke pojave ne prijaju.....i recimo da bih bila srecnija da mi dete napravi izbor koji se uklapa u ono kako ga vaspitavam i usmeravam.....

a sta ce realno biti, videcemo  :innocent:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

monochrome

upravo bez te beskrajne tolerancije i sa masom silnih ograda imamo masu problema, a nazivamo se razvijenim svetom..kako da ne...