Otvoreno o rasizmu sa i bez predrasuda

Started by Urbana, September 03, 2014, 09:13:22 PM

Previous topic - Next topic

Praslin

NIje to tabu, nego je tema za mene neugodna. Ne znam ni zašto sam pisala, verovatno da bih anulirala upravo taj osećaj nelagode.
Neke stvari mi se jednostavno podrazumevaju i raspravu o tome smatram suvišnom i banalnom, a rasiste izbegavam, kao što izbegavam ljude koji npr. zagovaraju da deca upotrebljavaju oružje, ili ljude koji se ne kupaju.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

monochrome

Quote from: Praslin on September 04, 2014, 12:48:19 PM
NIje to tabu, nego je tema za mene neugodna. Ne znam ni zašto sam pisala, verovatno da bih anulirala upravo taj osećaj nelagode.
Neke stvari mi se jednostavno podrazumevaju i raspravu o tome smatram suvišnom i banalnom, a rasiste izbegavam, kao što izbegavam ljude koji npr. zagovaraju da deca upotrebljavaju oružje, ili ljude koji se ne kupaju.

ponovo ogroman potpis, pogotovo na bold :good:, s tim da mi ljudi koji se ne kupaju nisu u istoj kategoriji ko ovi drugi :rofl:

Finalina

mislim da nisam rasista ili nisam bila u situaciji da to proverim i potvrdim, ne znam, procenicemo sami ili ce pokazati vreme tj sto bi moj deda rekao "unapred ocene nema"

sto se tice opredeljenja ove teme u potpisu postavljaca dovoljno pise

senka

Kao što znate moja sestra se zabavlja sa Indijcem, pre toga je bio i dečko sa Trinidada i neke simpatije sa tamnoputim dečkom iz Francuske
očigledno je takvi privlače, a ima priliku da ih sretne iz svih krajeva sveta
ovo sa Indijcem postaje ozbiljnije, sigurna sam da bi se ona udala za njega kad bi je sad zaprosio...ako je ona srećna i ja sam
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

maxic

Ja zivim u sredini gdje zive ljudi razlicitih rasa.  U skolu sa mojoj djecom idu djeca svih boja koze. Pricam sa njima, naravno , ne znam sta bi trebalo da mi kazu pa da promjenim stav ( Urbana je pitala pricamo li) . Bilo bi mi olaksanje da se npr Anja sutra zabavlja sa bilo kojim od djecaka koje poznajem, crnih ili bijelih. Uglavnom su to fin, a djeca, iz porodica slicnim nasoj, samo druge boje, drugacijeg jelovnika i mozda jos po neka razlicita sitnica. Ostalo sve isto kao mi. Ne bih voljela da mi se zabavlja s onim likom iz prvog posta, ali ni sa bilo kojom bijelom budalcinom slicnog kova.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Unabebili

Quote from: monochrome on September 03, 2014, 10:17:28 PM
ne una, ja nisam rasista...nikad bila, nit' cu biti, nit' razumem rasizam...

sto se ti javljas, nisam za tebe rekla da si rasista, nego za urbanu  :rofl:

mislim da su u srbiji jako izrazeni stereotipi

cuj crnac?!

moju majku je oceva porodica docekala na noz samo zato sto nije iz srbije jos davne 1965
dakle, nisu joj ni dali priliku da je upoznaju, vec su je etiketirali kao nepodobnu

kad je tata doveo na upoznavanje, njegovi roditelji su samo ustali i izasli iz sobe, bez reci  :girl_sad:

da je bila crnkinja, verovatno bi je ubacili u furunu za prasice  :rofl:

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

monochrome

monochrome

Unabebili

a ja mislila da ti mislis da sam ja mislila da si ti rasista  :girl_haha: :kiss1:

senka

una i ja sa to prvo pomislila, a onda sam shvatila da si ti postavila pitanje na koje je ona odgovorila
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

monochrome

Nanny Ogg

:innocent:

Ajte zene, ne dram'te

Urbana

Pa jeste neugodna ali ni ne pricam s nekim koga ne poznajem....ovo su moje dugogodisnje kolege i kao sto pricam sa nekim Holandezom, Srbinom, Hrvatom, tako pricam i sa njima ... pa svi se slazu da se ne treba previse udaljavati od svog tabora.
Na ljude koji zagovaraju da deca treba da upotrebljavaju oruzje ni ne nailazim, a ludi koji se ne kupaju.....??? uh pa sad ne mora da znaci da se ne kupaju, neki tuknu i pola sata nakon kupanja....ne priblizavam im se previse, ali nisam bas u prilici da ih uvek izbegavam. 
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Zumbulica

Potpisala bih Praslin, Dadu, Lani ....
Cetiri godine smo delili podstanarski zivot u zgradi sa dvoristem sa crnackom porodicom iz Afrike, divni ljudi, prijatelji, komsije, sjajni roditelji .... neke stvari i ljudske vrednosti su prosto univerzalne.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....