Hrono 2. ili hrononutricija za pocetnike

Started by Deda, September 05, 2014, 09:19:15 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Moram sad da iščitam temu da vidim kakve hlebove muljate (bez mešenja). Imala sam danas jedno nadrealno iskustvo, pa mi sad na tapetu bezglutenski hlebovi.
Janko 23.7.2002.

NenaS

Quote from: Deda on February 22, 2015, 08:29:10 PM
Mora da nosi u Neko mesto u Vojvodini da ljusti jer niko nema ljustilicu za to. Posle regularno samelje ali je to ljustenje haos.

Predpostavljam i da je ta ljuštilica skupo zadovoljstvo.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

Janko 23.7.2002.

bubi

AnaK mora da ti kopiram jedan recept, za lchf hleb.
Idu jaja, raznorazne semenke.




AnaK

Hvala, bubi, moram da vidim imate li nešto i bez jaja, treba mi veganska varjanta.
Janko 23.7.2002.

Pepi

Ja jedino mogu da ti predložim običan hleb od bezglutenskog brašna, nisam se udubljivala u ove hi varijante.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Pepi

Uh, zaboravila sam momenat mešenja.  :-[
Mi to u pekari sve. Ako želiš, mogu ti pozajmiti pekaru.

AnaK

Hvala, ja sam svoju dala mami, mogu sad da je uzmem na neko vreme, da probam. Dakle, davaj recept za pekaru  :clap: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

rafa

Anak, mozes i mafine. Razmeru heljde i spelte koliko tolerises heljdu (ja mogu i klot, nekima je gadno).
Ovsenog i razanog malo, ili uopste ako nemas.
Ppc, so (ili ona susamova so), golica, suncokret, voda, malo maslinovog ili bez.
Mleveni lan koji pre dvegs stavis da nabubri do pola sata.
Nema mesenja, samo sve umutis kao za proju.
Mozes susam preko.
Peces duze ne na mnogo jakoj vatri, u protivnom unutra ostane gnjecavo.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception


senka

QuoteIako heljda nije žitarica, ona ne sadrži gluten ali sadrži protein sličan glutenu (pa je veoma važno da je alergične osobe isprobaju pre početka korišćenja). Kod nekih osoba, glutenskih enteropata, izaziva glutensku enteropatiju, sindrom loše crevne apsorpcije.
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Deda

Quote from: rafa on February 22, 2015, 10:12:46 PM
Anak, mozes i mafine. Razmeru heljde i spelte koliko tolerises heljdu (ja mogu i klot, nekima je gadno).
Ovsenog i razanog malo, ili uopste ako nemas.
Ppc, so (ili ona susamova so), golica, suncokret, voda, malo maslinovog ili bez.
Mleveni lan koji pre dvegs stavis da nabubri do pola sata.
Nema mesenja, samo sve umutis kao za proju.
Mozes susam preko.
Peces duze ne na mnogo jakoj vatri, u protivnom unutra ostane gnjecavo.
Mora ulje,bzv je bez
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

moma

Ja sam krenula od dedinih mafina i stigla do ovih:
Jedno pola l mlake vode ili kisele
Prasak za pecivo
Pola solje ulja
Ca. 12 kasika brasna (mjesavina heljde, jecma i razi)
Smutim i sunem i silikonsku modlu

moma