Hrono 2. ili hrononutricija za pocetnike

Started by Deda, September 05, 2014, 09:19:15 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Pa i logično je da ne može bundeva, ko zna koliki joj je GI. :girl_wacko:

Dawn

Jesam pominjala što sam naišla u Maxiju da lep oljušteni paradajz u konzervi? Premia je, ali piše da je uvoz iz Italije. U svakom pakovanju ima 5-6 celih paradajza, ostatak je divan sok, a piše da nema nikakvih dodataka osim limunske kiseline.

NenaS

Quote from: Unabebili on February 27, 2015, 08:09:22 AM
Neno, moj dubok naklon  :bighug:
Tako lepo i istrajno ovo radis  :girl_in_love:

Hvala ti! :-[ :bighug:

Jel, evo zašto šargarepa može samo sveža:

- sveža šargarepa GI = 30

- kuvana šargarepa GI = 85

Za bundevu GI = 75
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

jel

:crazy: :crazy:
ah, moracu da se udubim malo

ja kao ponosna skuvala corbu  :girl_haha:
sargarepu volim samo sirovu  :balavi:
pitanjce da l ima ograniceno koliko sargarepe moze da se pojede za rucak npr?

@Deda, juce prva poslodoruckastabezmlekasta kafa
i dvk da sam odmornija  :blink: :blink: sad sam se istripovala da mi mleko smeta  :lol:
na kraju cu da postanem totalnitarni zagovornik
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
My name is Luton, Robin Luton :lol:

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

NenaS

Ma polako, posle nedelju dana imaćeš utisak da si se oduvek ovako hranila. U šta god da nisi sigurna - pitaj. E sad, što se kombinacije  meso/pečurke  tiče tu vidim da se i u samoj grupi mišljenja razlikuju, ali generalno - radi se o dva proteina pa bi logično bilo da se ne mešaju.
Ne znam za ograničenje u šargarepama :girl_haha: ja narendam 2, veću krišku celera, pola kelerabice i začinim solju, uljem od bundevinih semenki i limunom i to mi je super salata. :balavi:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Deda

mozes koliko hoces sargarepu sirovu, samo ne za veceru. Za veceru ne crveno povrce samo zeleno, belo itd
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Unabebili

Quote from: Deda on February 27, 2015, 09:54:59 AM
mozes koliko hoces sargarepu sirovu, samo ne za veceru. Za veceru ne crveno povrce samo zeleno, belo itd

jos dok sam bila na hrono, htela da pitam da mi nekoobjasni zasto ne sme uvece crveno  :-[

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

bubi

Una,
zato sto crveno povrce ima vise ugljenih hidrata.

Unabebili

bubi

Una,
oni kad daju licne preporuke uvek moze i crveno povrce, ali kako ne bi dolazilo do zabune na grupi postoje neka opsta pravila. :bighug:

ja sam misljenja da od paradajza se niko nije udebljao.

deda i ja kao ona dvojica u "Mi nismo andjeli" :lol:

Unabebili

ali ste dobar tim i tandem kao motivacija za zene koje krecu da se bave sobom  :flower:

AnaK

Pa baš  :clap: :clap: :clap:

Ja bih isto, posle perioda restrikcije, izanalizirala povrće sa aspekta GI, UH i kcal, pa eventualno uvela nešto razumno i u salate za večeru. Čini mi se da bi to u velikoj meri pojednostavilo pridržavanje.
Janko 23.7.2002.

monochrome

monochrome