Hrono 2. ili hrononutricija za pocetnike

Started by Deda, September 05, 2014, 09:19:15 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Una :voda:

Setila sam se još jednog predloga za ručak. Kombinaciju rendane tikvice + mlevena junetina možeš u punjenim paprikama. Tvojima napraviš regularne a sebi tako sa tikvicama, meni se mnogo sviđa kako ispadne, pravila sam par puta. A možeš i da napraviš par komada pa imaš i za sledeći dan rešen ručak.

Što se hleba tiče, kad su u pitanju ti kupovni, od Tonusa meni je mnogo ukusniji onaj ražani koji sam okačila par strana unazad, jeste skuplji ali ga ima 3x više od Tonusa i duže traje, ne mora u frižider itd. 

Ja sam jutros doručkovala moj hleb i ajvar, planirala sam i Dukatos ali nešto mi se ipak nije jeo pa sam njega batalila. Odoh sad sa kuvam kafu.

Deda

A ja tri tosta od tonusa sa kajmakom i suvim vratom :nesvest:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

Ma ti sad možeš i pet tonusa sa kajmakom i suvim vratom.  :lol:
Ti si se super stesala, samo održavaš.  :kiss1:

Deda

Ali ja sam i pre toliko jela  :rofl: , nikad nisam vodila racuna o kolicinama jer zaista ne treba , samo satnica i kombinacija namirnica.

Lani

Da, ali ne treba preterivati, posebno ne za doručak preterivati sa UH i prejedati se tim hlebovima...  :think:

Deda

Nisi u pravu. Treba za dorucak pojesti sto vise, to je obrok koji te drzi celi dan. Uopste niste ograniceni kolicinama i uopste ne treba da sumnjate u to. Zene su pisale da su jele po 12 parceta tonusa i mrsavile.
Greska malo mleka ili preskociti veceru ili sir uz rucak, ili ne voditi racuna o pola sata pre/posle piti vodu  npr. Slobodn jedite sve dozvoljeno koliko hocete.
I to nije tako zbog mo metabolizma nego su mehanizmi hronutricije takvi.

Lani

OK, onda nisam u pravu. Ali ja svakako jedem koliko mogu, ja ujutru recimo više od ova dva parčeta koja sam jutros pojela ne mogu... čak ni Dukatos nisam mogla, i on bi mi u tom trenutku bio too much a kamoli još UH.
Meni nije normalno pojesti pakovanje (pa i više) tonusa za doručak. Koliko uopšte ima u tom jednom pakovanju?
Kao što mi nije normalno pojesti ceo pleh hrono pizze za doručak, i to sam negde pročitala da rade. To je bukvalno prejedanje. Ja ujutru treba da sednem da radim, kako da radim ako sam sva omamljena od hrane? :crazy: Ili me boli stomak ili mi se spava ili šta god...

Deda

Ako ne mozes, ne sili se  :kiss1: , ali ako mozes, ne treba da brojis parcice nego da jedes koliko mozes.
Ja sam pre jela vise nego sto mogu iz straha da ne ogladnim , onda sam uhvatila merku pa i ako ogladnim , sta sad. Obiucno mi je merka 2 tosta ali sam bila pregladna jutros. Ali 2 tosta od hleba sa koprivom, veci su parcici i deblji  :lol:

Lani

E pa to pokušavam da kažem, ne mogu da se silim. A i ujutru ne budem toliko gladna po pravilu.
Ja sam, naravno pošto sam baksuz, najviše gladna uveče ili kasno uveče ako radim do kasno.  :wall:

Deda

Samo limunada bez secera tad , mene zatvori , uglavnom  :lol:

Deda

Pa kad sam ja jela za rucak 2 bataka i karabataka i 2 tikvice plus paradaz salata  :girl_haha:

Unabebili

Ovomleko od lesnika u kafi je meni bljakasto.
ok, picu kafu s njim, ali nerado :girl_blum:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

rafa

Quote from: Lani on January 13, 2015, 09:27:43 AM
E pa to pokušavam da kažem, ne mogu da se silim. A i ujutru ne budem toliko gladna po pravilu.
Ja sam, naravno pošto sam baksuz, najviše gladna uveče ili kasno uveče ako radim do kasno.  :wall:

Mozda ce ti se vremenom 'traziti' vise za dorucak, kad posabiras gladi od prethodnih noci  :rofl: :kiss1:

Koji je to razani hleb?
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

rafa

A jel vi ne pijete domacu, da ne kazem tursku kafu? :lol:

Da probate par dana (nedelju-dve) da budete samo na toj kafi, bez mleka?

pa onda po malo  :think:

Mislim, ako to mleko bas toliko skodi, nemam pojma.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Unabebili

Mogu i to da probam....mada ne volim tursku...ne mogu da je ne zasladim...

Moyda predjem na caj...ipak
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/