Hrono 2. ili hrononutricija za pocetnike

Started by Deda, September 05, 2014, 09:19:15 PM

Previous topic - Next topic

Urbana

Quote from: Glitter on May 01, 2015, 12:25:34 PM
Znas li urbana da je kuvana sargarepa cist secer :crazy:

Znam ali sargarepa je izuzetno zdrava posebno u kombinacijji sa belim lukom, a ja je volim, bolje sargarepa nego cokoladni keks itd...covek uostalom mora i secere da unosi. A ja slatkise slabo jedem.

http://www.zdravahrana.com/info/abc-ishrane/sargarepa.html

I jedna od milijarde slicnih prica

http://zena.blic.rs/Zdravlje/32633/Patila-je-od-teskog-oblika-raka-a-onda-je-otkrila-sok-od-sargarepe-Danas-je-zdrava-zena
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Deda

Kuvana sargarepa mu dodje na isto sa cokoladnim keksom  :lol:
Visok GI, a sve si zdravo ubio kuvanjem.Cokolada bar dize raspolozenje  :rofl:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Deda

Quote from: Urbana on May 01, 2015, 12:20:30 PM
Ma ne mono za hrono su uglavnom pre odluce oni koji imaju nesto viska 3-6kg, lakse menjaju navike, lakse pojacaju fizicku aktivnost od koje se telo i "vaja" ... e sad isina je da od ugljenih hodrata treba bezati ... a od njih se bezi u hrono. Zato takvim osobama hrono spontano postaje lifestyle.

Moje omiljeno jelo je cuspajz od sargarepe nikakva mudrost a za dijtu je uvek super uz kari piletinu, ja u sve dodajem jos extra svezi persun punu saku.
Nisi u pavu, na HI lakse skidaju sa vecim viskoma fizicka aktivnost u pocetku pa skoro pa zabranjena a posle najpreporucljivija setnjja i to pre dorucka :wacko:
Zamisljam moj komsiluk dok odlazim u laganu setnu oko 6  :D

Margarita

ipak sam odlucila da ovde pisem svoj plan, mada necu na hrono :baba: ali planiram da se drzim nekih principa
plan je sledeci
ujutru umesto kafe limunada
na poslu dorucak, pa kafa
dedo :pioneer:
dorucak hrono, izbacicu cak i jogurt, tj. zamenicu ga kiselim mlekom
kupicu ona silna brasna i semenke da pravim hlepcice i mafine, uz njih neku pecenicu/pileca prsa/mladi sir...

rucak - na poslu
to ne mogu da nosim od kuce, jedem sta ima i gotovo
jedan dan su sendvici/przenice/virsle i jaja... tri dana kuvano i salata
hleb svakako ne jedem uz taj rucak, osim kad je sendvic
al nek mi ostane od testa ta jedna-dve kifla nedeljno, bicu presrecna :D

uzina - mozda neka vocka kad dodjem kuci, trebace mi :crazy:
vecera - salata i tunjevina/belo meso/mozda jaje ponekad

mleko svakako slabo trosim, kafu pijem tursku, pocela sam i nes na poslu bez secera i mleka i prija mi
kafe 2-3 dnevno, to cu da zadrzim :rofl:

nemam veliki visak da skinem, po mojoj proceni sa 4-5 kg cu biti zadovoljna
i ne merim nista, imam samo pantalone koje  mogu ili ne mogu da obucem, ostalo su samo brojke i necu da se njima zamaram :rofl: (to ja sebe bodrim malo)

start je u cetvrtak, do tada da pravim spisak brasna i semenki, dozvoljenih mlecnih proizvoda i preradjevina, i sl.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Deda

Lani

Drugarice, ja ti tih 4-5 kg ne vidim gde su ali evo i od mene podrška.  :clap: :kiss1:

Urbana

Quote from: Deda on May 01, 2015, 12:51:04 PM
Kuvana sargarepa mu dodje na isto sa cokoladnim keksom  :lol:
Visok GI, a sve si zdravo ubio kuvanjem.Cokolada bar dize raspolozenje  :rofl:

Pa nije isto stvar izbora, ja ne jedem inace nikakav, a ni cokoladni keks pa ni nema sta da biram, u svakom slucaju meni je kasika sargarepe ( blago prokuvane ) sa belim lukom, kao i lubenica koja ima visi GI uvek bolji izbor nego casa piva, cokoladni keks isl.

Sto se tice fizicke aktivnosti to je tacno da se hrono `zalaze` za smanjenje aktivnosti, mada neiskljucuje svakodnevnu laganu aktivnost (setnja i voznja biciklom ) no ja sam vise govorila da razlicite osobe upraznjavaju dijetu i same po sebi fizicki aktivne osobe sa neznatnim viskom ni ne zele da samenje aktivnost, vec da bi izvajale telo moraju pojacati aktivnost, jer ne oblikuje se telo ishranom vec jacom fizickom aktivnoscu u kombinaciji sa ishranom.
Hocu reci ne znaci da neko ko nije u mogucnosti da bude dosledan i upraznjava jutarnju aktivnost, mora i treba da iskljuci popodnevnu ili  vecernju da bi bio u nekom rezimu 100%...licno sam protiv striktnih pravila jer to uvek opterecuje, ali sam generalno za hrono ishranu.

E sad polazi se od toga da vecina onih koji imaju visak kilograma i nema neku fizicku aktivnost i da u takvim slucajevima ni ne treba prilikom promene rezima ishrane preterivati sa fizickom aktivnoscu. Razumljivo svakako.

Meni je jedna od zivotnih mantri .... kad mozes da hodas, ne sedaj na bic, kad mozes da bicikliras ne sedaj u auto .... i toga se ne bi odrekla, a i ujutru pre nego sto sednem i nesto pojedem nahodam se dovoljno po kuci .... plus u proseku 7/8 puta uz stepenice gore/dole. 

Mi na poslu dobijamo voce 2/3 po osobi ... na pomorandze je navala uvek, nekad trcim na gornje spratove da ukradem ako na mom spratu nema....i tacno nam se zna vreme kad jedemo voce...jedno oko 10, jedno u 14:30 .... a tu trecu vocku...u mom slucaju obicno bude mandarina ili kivi....ako ostane viska pojedem pored printera dok cekam da mi se nesto odstampa.
Ja licno ne mogu da zamislim dan bez bar jedne pomorandze, a uglavnom pojedem dve.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Margarita

Quote from: Lani on May 04, 2015, 07:59:37 PM
Drugarice, ja ti tih 4-5 kg ne vidim gde su ali evo i od mene podrška.  :clap: :kiss1:

videla ih ja juce  :-X a videla i una kad sam isla kod nje u shopping, moze da potvrdi :D
:kiss1:

dedo, ti si moja zvezda vodilja :clap:

Deda

Margarita

e, da, i pesacenje pre posla i dorucka
svakako stizem ranije na posao, pa bar dok deca idu u skolu i krecem sa njima, odlucila sam da silazim stanicu-dve ranije, kako kad, pa da prosetam bar jos tih 10-15 minuta

kalimero

evo, Mardz, i ja cu sa tobom :clap:
samo cu da prepisem to za hlepcice i sl, ne mogu da trazim recepte, a uzecu sve sto treba, samo mi kazite sta :lol:
al najbitnije je da izbacim pecivo i slatko i mleko....
Voce ionako i ne jedem :lol:
al moram da se uvedem u red da ujutro doruckujem .... I ne bilo sta vec konkretne i kvalitetne stvari..... :good:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

disco2000

To bi sve i meni pasovalo, ti hlepcici, mafini... :think: voce svakako ne jedem, mleko ne pijem :lol: kafa je moj izvor vitamina :friends:

Summer

disco, ti razmisljas da treba da smrsas :nesvest: ili bolje  :baba: :baba:

ostale podrzavam i pratim :clap: :clap:

ja nisam bas na dijeti, ali malo pazim, ne prejedam se, izbacila sam slatkise, voce jedem, trudim se da jedem hleb samo za dorucak i to tonus. za sada 1 kg manje.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

disco2000

Ma, da unormalim ishranu :lol: Danas sam rucala plazmu :wall: i kafu. Nisam znala sta :rofl: