Hrono 2. ili hrononutricija za pocetnike

Started by Deda, September 05, 2014, 09:19:15 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

pa smislila sam to da ujutru obojici spremam dorucak, znaci jaja, sunka, tostiran hleb, grcki jogurt, Stiv moze ajvar, ljutenicu. Dorucak im je oko 07:00-07:30 pa neka se razvoze u skolu i na posao. Stiv inace pije toplu limunadu svako jutro na prazan stomak cim ustane, a prvu kafu pije tek na poslu, znaci oko 08:00. Ja sam mu inace spremala da nosi i pije po malo ceo dan zeleni caj sa listicima sveze nane, bez secera i par kolutova narandze (za ovaj napitak moram da konsultujem mansardsko hrono vece). On inace ruca izmedju 12:30 i 13:30 i do sada sam mu uvek pakovala rucak, sto je bio sendvic (prakticno dva posto sam spremala sa onim razanim hlebom bez kvasca) sa sunkom, sirom i povrcem i salatu srednje velicine (salatu obicno natrpam svasta: zelena, paradajz, krastavac, sveza paprika, rotkvice) ako ne pravim sendvic onda salata bude mesna pa dodajem grilovanu piletinu i bude velika ne srednja.
Veceramo oko 18h i to obicno bude meso sa povrcem i salata ili neko gotovo jelo tipa musake, sarme, pasulja isl (desi se da mu spakujem za rucak ono sto smo imali za veceru prethodnog dana pa onda nosi pasulj ili musaku-ovo ako vecere pretekne :lol: )
On trenira pa oko 21h ide u teretanu i onda kada se vrati pojede jos nesto tipa mladog sira ili jogurta (sa ili bez kacamaka-zavisi kada planira da legne)

E sada kapiram da sve ovo moram malo da modifikujem da bude hrono,
Sto se kafe tice on je pije bez secera svakako kao i limunadu i caj. Mleka iz kafe moze da se odrekne jer bukvalno stavlja kap dve

bubi

Glitt narandze nema u restrikciji.
Lep je raspored I vrlo malo promena moraš ti u kuvanju sprovesti.
Nema musaka i suljpa.

Glitter

ma njega mogu na povrce i meso koliko volis, samo menjam meso i povrce (mislim vrste)
:lol:

hvala :bighug:

kalimero

ja ne znam kako matorom da izbacim hleb i pasulj  :girl_cray:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

Quote from: kalimero on January 21, 2015, 08:31:49 PM
ja ne znam kako matorom da izbacim hleb i pasulj  :girl_cray:
ne znam sta da ti kazem, ali nasa sadasnja porudzbina iz Tesca gotovo da nema hleba (prosto ga ne kupujemo), a ranije porudzbine (od pre dve pa i pet godina) imale su po nekoliko kila hleba...dakle ako hoce moze da se odrekne

kalimero

ma, znam da moze, nego.... znam da bi mu prijalo, njemu treba veliki preokret u ishrani jer je umoran, nervozan, iscrpljen.... doruckuje svaki dan tek oko 12, ruca u 18 i preskace veceru.... popije uvece pivo....  :crazy:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

bubi

Kali, polako mu uvodi promene.
Kad vidi da mu prija i sam će se pridržavati.
Počni sa Tonusom ili pravljenjem hleba, da vidiš šta mu se dopada.
Pa i limunadu u stavi u ruke dok je još pospan i dok nema snage da se buni.

Deda

Samo pazi ,do 8 jaja nedeljno i nema mesanja jaja i mlecnog sem ponekad ,jednom u 15dana slozena jela tipa pita i mafini
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

Quote from: Deda on January 21, 2015, 09:08:37 PM
Samo pazi ,do 8 jaja nedeljno i nema mesanja jaja i mlecnog sem ponekad ,jednom u 15dana slozena jela tipa pita i mafini
znaci grcki jogurt ne moze uz dorucak ako jede jaja?

Deda

Ne moze, ne mesaju se jaja i mlecno, moze jaja i ajvar
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Unabebili

znaci, pljunite me  :girl_cray:

jbte, koji sam ja bolestan um, juce odolim na slavi, more kolaca je bilo i torti,
znate kakve su lalinske slave

i malopre mi padne secer i ja stucem parce torte  :wall: :wall: :wall:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

bubi

Una,
samo bez nerviranja, sutra je novi dan i pokušaj da zaboraviš ovo veče.

Finalina