Ograničenje vremena između dve pretrage

Started by AnaK, September 07, 2014, 02:47:09 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Može li da se ukine? Mnoooogo me frustrira, mnogo sam brza  :crycry: :lol:
Janko 23.7.2002.

Lani

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

DekiTaja

Ne znam da li se sećate da smo u jednom momentu imali zabranjen pristup forumu i ukinut account na prethodnom hosting provider-u zbog opterećenja, koje je naš forum izazivao kod servera.
Bili smo prisiljeni ili da kupimo dedicated hosting (što košta desetine, ako ne i više, evra mesečno) ili da napustimo tog hosting provider-a.

Vremenska zaštita između dva upita za pretragu obezbeđuje minimalnu, ali osnovnu zaštitu od momentalnog preopterećenja servera. U toku dana imamo hiljade zahteva od različitih automatizovanih pretraživačkih i drugih botova. Neki od njih redovno posećuju search stranicu i traže odgovore na neke, njima bitne, zadate termine. Ukoliko bi mogli to da izvrše bez ikakve kontrole ili opterećenja, naš bi forum u momentu opteretio server na kome se nalaze i stotine drugih prezentacija i foruma. Bili bismo najpre upozoreni da smanjimo opterećenje, a nakon toga bismo došli u istu siutaciju kao i ranije.

Imamo dve opcije:
a) vežbanje strpljenja i prihvatanje trenutnih performansi i funkcionalnosti po ceni od $2.95 mesečno,
b) odlučiti se za neku drugu hosting uslugu na dedicated ili VPS hosting servisu po odgovarajućoj ceni za tu uslugu.

Na žalost, nije moguće ukloniti neke zaštite i optimizacije, koje smo bili prinuđeni da uvedemo, a da opet ne dođemu u situaciju da moramo da se selimo sa jeftinog shared hosting servisa.

AnaK

Janko 23.7.2002.

AnaK

Saznala sam :lol: kako mogu da svedem na minimum pretragu na mansardi, i da koristim Google. Pretopostavljam da ne znaju svi, pa da podelim:

U Googlu ukucate:

site:www.mojamansarda.com đuveč

I volila  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

AnaK

Danas sam pokušala da nađem recept za rafin đuveč, i izludela. Te me je muž, koji je bio svedok moje frustracije, prosvetlio :lol:
Janko 23.7.2002.

disco2000

bubi

AnaK

Janko 23.7.2002.

emge

bilo šta da tražite na google-u, a znate na kom domenu, možete i
Ključna riječ, pa onda site:domen.koji.vam.je.interesantan

Elanor

ali to naravno ne radi za podforume pod dozvolom :)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Naravno. Meni nije baš ni najjasnije kako nam botovu zatrašpavaju pretragom, kad ja ne mogu da pretražujem kad nisam ulogovana, al' ne moram sve ni da razumem. Samo stvarno nemam živaca da tražim pod ovim ograničenjima.
Janko 23.7.2002.

Unabebili

Ja tu opciju koristim retko bas.

A koliko vremena okapavam na mansardi poslednjih par godina  ne smeta mi  ni da sacekam par puta po 30 sekundi...
Za to vreme pregledam nesto drugo u dugom prozoru.

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/