Main Menu

Torte bez secera

Started by Blue, September 12, 2014, 12:43:39 PM

Previous topic - Next topic

vojka

Sta Sam ja srećna sto Nasa deca jedu sve  :girl_haha:
Smuckas sndvice, neku tortu I finito  :girl_haha:
Ne boli te glava  :lol:
Mono, ja bih verovatno odustala od org takvog jelovnika za decu  :-[
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

monochrome

:girl_haha:

jos ispade da je najlakse nahranit' ovu moju :lol: :lol: :lol:

monochrome

ja otprilike mogu da pokrijem sve, osim sto se uvek plasim tragova glutena :nokti2:

kalimero

ja sam se susretala samo sa alergijama na orahe i kikiriki.....  :think:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

Ovde svi moraju da imaju nesto to je in :crazy:
Neka intolerancija mora da postoji

Glitter

Ja sam putovala sa british airwaysom prosld godinu u usa i zbog toga sto je na letu bio jedan putnik sa alergijom na kikiriki onaj mix nuts deo nisu sluzili uopste u celom avionu

kalimero

ihaj, pa znas kolike su odstete ako slucajno dodje u posed jednog i strpa ga,slucajno, u usta  :sissyfight: :rofl:

salu na stranu, kapiram ja da je sa vecim standardom mnogo lakse imati specificne prohteve u ishrani (van price o alergijama)...... ovde gde gledas samo kako da se nahranis ne razmisljas mnogo o poreklu, vrsti, sastavu i sl...
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

Quote from: Glitter on September 15, 2014, 11:11:50 AM
Ovde svi moraju da imaju nesto to je in :crazy:
Neka intolerancija mora da postoji

:lol:

Ja uvek gledam na dečijim rođendanima da imam makar jednu tortu bez oraha (sestra od tetke alergična) i bez jagoda (kuma alergična). Mm je jedno vreme, kao mali, bio alergičan na med. Onda smo negde čitali da na med od borovih iglica koji kupujemo na Tasosu navodno ne može da se bude alergičan pa je prvo probao njega jednom, pa se onda odvažio i probao običan med i sad ga jede najnormalnije.

kalimero

jao, mene je bm izludjivao jer se uvek tek na samoj proslavi, kad ja iznesem tortu, seti da onako naglas, pred svim gostima kaze "e, je l ima oraha i pavlake u torti, znas da je kum alergican"  :sissyfight:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Blue

jutros mi prica vaspitacica, da oni, kada deci daju voce ujutru, ociste ga u jednu ciniju, pa onda ta cinija kruzi od deteta do deteta (deca sede za stolom) i svako uzme po komadic.

e sada, u drugom vrticu je bio sistem da svako dete ima svoju cinijicu. i da im u tu cinijicu naseckaju voca.

sta mislite, kako je bolje? ima li to neke veze?

meni se vise svidja ovo da svako dete dobije svoju cinijicu i svoju hranu u njoj.

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

kalimero

jao, koje ti dileme imas? sta ti je konkretno problem, sto svako dete dotakne istu ciniju i voce unutra? ili sto moraju da cekaju red?
mislim da je ovo sa jednom cinijom racionalnije, ne ostane za nekima voce koje niko nece da pojede, vec svako uzme onoliko puta koliko zeli.....i plus, uce se strpljenju..... ne znam, meni ne bi smetalo.....  :girl_haha:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Blue

ma ne smeta ni meni u tome nista, niti mi to predstavlja bilo kakav problem, zaista. niti smatram da je bitno bilo sta oko toga  :lol:

nego samo zamisljam svu decu kako kulturno sede i ovog malog nekulturnog kako trci okolo i otima se da dobije preko reda. pa razmisljam kako je ispravnije i koji pristup ima vise prednosti  :rofl:

rafa

Quote from: Blue on September 15, 2014, 11:21:04 AM
jutros mi prica vaspitacica, da oni, kada deci daju voce ujutru, ociste ga u jednu ciniju, pa onda ta cinija kruzi od deteta do deteta (deca sede za stolom) i svako uzme po komadic.

e sada, u drugom vrticu je bio sistem da svako dete ima svoju cinijicu. i da im u tu cinijicu naseckaju voca.

I kod nas je ovako, I funkcionise.  :kiss1:

Malo oni promrljave I prodzaraju rukama to voce dok vide sta ima I dok ne izaberu sta bi bas u tom krugu  :rofl:
Ali se nauce da jedu zajedno, pripadnost grupi, cekaju na red  :turpija:, svi sve delimo I najznacajnije svaki dan je neko drugi zaduzen da pomaze vaspitacici oko pripreme, serviranja, da posluzi drugare - to mnogo vole da rade I jedva cekaju kad ce im red  :girl_in_love: :girl_haha:

Ima roditelja koji instiraju da deca jedu samo voce koje su oni doneli I samo iz njihovih cinija, to postujemo naravno.

Ne sede svi kulturno, nestrpljiva je vecina - ne brini  :lol:, ali se nauce.  :kiss1:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

monochrome

glitt, nut alergija moze da bude jako opasna...dovoljno je da neko sa istom samo udahne/dodje u dodir sa nuts i onda taj neko moze da umre...nije bas bezazleno :nokti2:

neko ko je alergican na gluten moze bas ozbiljno da se razboli od istog...taman da je samo u tragovima...

@blue, ja bih licno vise volela da svak' dobije svoju cinijicu...pogotovo ovde, gde pranje ruku bas i nije spec. navika :innocent:

Glitter

Quote from: monochrome on September 15, 2014, 11:52:26 AM
glitt, nut alergija moze da bude jako opasna...dovoljno je da neko sa istom samo udahne/dodje u dodir sa nuts i onda taj neko moze da umre...nije bas bezazleno :nokti2:

neko ko je alergican na gluten moze bas ozbiljno da se razboli od istog...taman da je samo u tragovima...

@blue, ja bih licno vise volela da svak' dobije svoju cinijicu...pogotovo ovde, gde pranje ruku bas i nije spec. navika :innocent:
za nuts potpuno razumem, cak i ne zelis da proveravas koliko je neko alergican na njih
Imam prijateljicu koja je alergicna na gluten u princiu ako pojede nesto sto nije gluten free boli je stomak par dana
Ja sam lacto intolerant i ako pojem obicno mleko nadujem se kao zaba i imam probadajuci bol u zeludcu. Po kaficima u kafi mi je sigurnije soya milk ili almond milk ako imaju