Main Menu

Paprika sa medom

Started by Pepi, September 12, 2014, 08:31:54 PM

Previous topic - Next topic

Pepi

5 kg očišćene paprike ( kao za ajvar, samo sitnije)
0,75l sirćeta
150g soli
200 g šećera
2 kašike meda
1 čaša od jogurta ulja
1 kesica konzervansa
Skuvati rastvor, pa provlačiti paprike. Vaditi ih u neki sud, pa kad se ohlade, ređati u tegle.
U svaku teglu, a može i u papriku staviti šargarepu na kolutove i beli luk.

MM-u se dopala, napraviću jednu turu ove godine.

Deda

Ispecene i ocisfene paprike ?
Nije tesko ,valjda je i dalje 2 din po paprici pecenje  :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

Ja sam očekivala teglu meda, ne dve kašike  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

Pepi

I ja isto  :girl_haha:
Dedo, sveza paprika.

Finalina


Lani


Zumbulica

Nije preslatko, nije to mnogo secera, izbalansira se sa sircetom. Ja pravim neku pecenu cepkanu papriku koju sam godinama usavrsavala  :diva: jedne godine sam se odvazila i stavila puno secera (dve case  :crazy:) i tek tad je bila savrsena.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

kalimero

jao, zumbi, ajvar od cepanih paprika, pa nista lepse ne postoji.... :balavi:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.