Main Menu

Kakav smo narod?

Started by Unabebili, September 17, 2014, 08:01:14 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Quote from: Unabebili on September 20, 2014, 10:44:29 AM
ja takve ljude ne razumem

kao sto ne razumem ni ljude koji nigde ne rade, a imaju stav: "necu bre da ustajem za 200 eura"  :crazy:

Sa prvim delom se slažem, sa drugim šta znam... ako se izračuna trošak za benzin (ne znam kolika je mesečna GSP karta, nemam je), doručak, kafu, nešto što pojedeš dok si na poslu, maltene dođeš do cifre od 200 evra. :crazy: Pa onda takav stav i mogu da shvatim, da neko neće da radi za minimalac.

dmi

Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Unabebili

Quote from: Lani on September 20, 2014, 04:56:18 PM
Sa prvim delom se slažem, sa drugim šta znam... ako se izračuna trošak za benzin (ne znam kolika je mesečna GSP karta, nemam je), doručak, kafu, nešto što pojedeš dok si na poslu, maltene dođeš do cifre od 200 evra. :crazy: Pa onda takav stav i mogu da shvatim, da neko neće da radi za minimalac.

mislim da je markica 3200 za zaposlene,
za nezaposlene je 1100 , tako da ako si neprijavljen, mozes da koristis ovu od 1100
sto se klope tice, moze se kupiti jogurt, napraviti sendvic i poneti vocka,
na mesecnom nivou to je oko 3-3500 dinara
i dalje ostaje 15000

meni se cini da je lakse naci posao s nekog posla, da su ti ipak mogucnosti vece ako sreces ljude
i najzad, nikad ne znas da li mozes da se malo popnes s tom pocetnom platom koju dobijes
na nesto veci iznos, ako dobro radis svoj posao i gazda bude zadovoljan

realno, od 100 eura na mesecnom nivou mozes da jedes.... skromno, ali mozes
od 0 eura ne mozes da jedes, ako me razumete  :-[

to je uzasno mizerna plata, ne sporim ja to,
da vi mene ne shvatitie pogresno
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Glitter

AnaK

Danas dobih link na ovo, nisam bila sigurna gde da stavim, sad kad je dignuta tema, pravo je mesto. I ovakav smo narod  :girl_in_love:

http://web-tribune.com/tema_dana/ovo-je-prica-o-srbiji-koja-kada-se-pogleda-u-ogledalo-ponekad-ima-obraz-jednostavan-i-cist-poput-mleka#
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Unabebili

Ima dobrih i empaticnih ljudi...i postenih...casnih  :love32:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

martina

Quote from: Lani on September 20, 2014, 04:56:18 PM
ja kad sam rodila luku i martina, imala sam troje djece u jaslicama. plus troskovi za auto. plus sve ostalo
ostajalo mi je manje-vise za kafu

e sad, ja sam znala da ce u tom smislu biti bolje, i plata mi je uskoro pocela da raste

ali ima ljudi koji ne mogu da priuste da idu na posao na kojem gube
ovdje dosta ljudi radi dva posla. narocito ako je taj drugi neki kes posao
jer, ok, ne isplati ti se jedan posao. al opet moras da platis stan i hranu, ako imas 0 primanja - doesnt add up
onda radis drugi posao

tako opet, na kraju, sve je pitanje sta se kome stvarno isplati

ako ima ko da te izdrzava dok ne radis ili volontiras - onda pravis jedan izbor
ako nema, onda moras da radis nesto drugo, pa sad dal izaberes da ne jedes i zivis na grani, ili radis onoliko poslova koliko moras... to je to
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Zumbulica

Quote from: AnaK on January 21, 2015, 08:53:05 PM
Danas dobih link na ovo, nisam bila sigurna gde da stavim, sad kad je dignuta tema, pravo je mesto. I ovakav smo narod  :girl_in_love:

http://web-tribune.com/tema_dana/ovo-je-prica-o-srbiji-koja-kada-se-pogleda-u-ogledalo-ponekad-ima-obraz-jednostavan-i-cist-poput-mleka#
Lepo  :love32:
Inace, jako volim Kvadraturu kruga, pravi lepe, humane, lisene patetike i optimisticne emisije.

A sto se teme tice, mislim da se Srbija tesko bori sa preovladajucim prevelikim ocekivanjima da ce neko drugi resiti sve probleme pojedinca. Nekada opravdano, jer mi se cini nekad da ni naznaka pojave funkcionalne drzavne uprave nema. A nekada stvarno neprimereno, kao zaostavstina proslih vremena.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

maripoza

Quote from: Zumbulica on January 22, 2015, 09:42:00 AM

A sto se teme tice, mislim da se Srbija tesko bori sa preovladajucim prevelikim ocekivanjima da ce neko drugi resiti sve probleme pojedinca. Nekada opravdano, jer mi se cini nekad da ni naznaka pojave funkcionalne drzavne uprave nema. A nekada stvarno neprimereno, kao zaostavstina proslih vremena.

Citava poenta u tri recenice. Potpis ko vrata.
Old enough to know better, but too young to care.

Zumbulica

Wow, Poza me potpisala  :diva:  :kiss1:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

maripoza

Old enough to know better, but too young to care.

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.