Main Menu

Sebicnost

Started by Unabebili, September 21, 2014, 05:42:17 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Ma daj kali molim te... ja se slažem sa mono, takvo ponašanje  :pleasantry: domaćice  :pleasantry: mi je potpuno nedopustivo, pod broj jedan zato što je Stela bila gost, pod broj dva zato što je dete. Muž je odrasla osoba, neće crći jedan dan bez supe, može da napravi sendvič uostalom. A i valjda je bilo za ručak i nešto posle te supe, nije mu valjda supa bila sav ručak za taj dan.

edit: Ja sam jednom bila na kafi sa jednom poznanicom i povela sam Unu. Ona naručila kafu i dobila onaj keksić uz kafu što se dobije spakovan. Una (bila je baš mala, nepune 3 godine) krenula da uzme taj keksić, ova joj skloni ruku i kaže, onako sve nekim strogim glasom, kao će to da ima efekta na dete od 2 godine: No no, to je tetino.  :lol: Onda posle 5 minuta zove konobaricu da pita može li da nam donese još jedan keks, ja pomislim eto ipak nije skroz luda, naručila je Uni keks. Devojka donese keks a ova ga lepo otvori i ham, proguta i taj drugi.  :lol: :crazy: Pa mislim stvaaarno, došlo mi je da kažem hebo te keks, ajmo u Maksi, kupiću ti ima tamo cela kutija spekulasa da se kupi kad ga toliko voliš.  :lol:

kalimero

ljudi, samo pravim komparaciju, moje misljenje je da to nije vrhunac sebicluka, tj vidjala sam i gore.....
ja kao majka ne bih pravila problem i da deca sve pojedu a i da moje dete ne uzme repete, tj sa koje god strane da sam bila.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

monochrome

pa to lani, da...kako bi ja sad mogla da ne dam unici i ivi, da bi md i ja, dva odrasla vola mogli da napunimo svoju guzu...ma nema sanse...a i znas kakva su deca...uvek sladje u gostima, pa jos kad jedu sa drugom decom...

monochrome

meni je taj dogadjaj rekao i previse o toj zeni...mnogo vise nego sto sam trazila :girl_haha:
i jeste...grozno mi je bilo...neprijatno i bzvz...

AnaK

Sad već sa Jankom mogu da pravim takve dogovore (mada je to u našem slučaju hipotetički :lol:) detetu gostu ne bih nikad rekla da ne može, jedino ako nema.
Janko 23.7.2002.

monochrome

Quote from: AnaK on September 21, 2014, 10:08:17 PM
Sad već sa Jankom mogu da pravim takve dogovore (mada je to u našem slučaju hipotetički :lol:) detetu gostu ne bih nikad rekla da ne može, jedino ako nema.

isto :innocent:

gasha

ja isto ne bih mogla da detetu gostu ne dam, sto puta mi se desilo da ja i mm stanemo bez rucka, jer deci bude drustvo tu ya vreme rucka
ali mi ni to nije vrhunac sebicluka, ima i gorih stvari stvarno

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

monochrome

kad kazem da mi je to vrhunac, vise mislim na kompletnu sliku o toj osobi, nego iskljucivo na taj slucaj...

Lani

Ne znam šta bi za mene bio vrhunac sebičluka, možda da se neko rukovodi onim u se, na se... na štetu svoje dece, eto to recimo.

kalimero

Quote from: monochrome on September 21, 2014, 10:17:12 PM
kad kazem da mi je to vrhunac, vise mislim na kompletnu sliku o toj osobi, nego iskljucivo na taj slucaj...

ovako se slazem  :good:

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

senka

ja NIKOME ne bih mogla da kažem ne može, a ima, ne samo detetu

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

moma

Imam dvije jako sebicne osobe za koje sam blisko vezana nazalost. :(
Toliko su sebicne da ne vide ni djecu oko sebe i njihove potrebe. Npr ti dijete imas to i to i cijenim da ti je dovoljno, a ja ci sebi da priustim koliko hocu bilo da se radi o garderobi, jelu, vremenu, paznji... Jer djeca su jbga razmazena, a te osobe kao nisu. Samozivi stvorovi.
Jedna od najvaznijih stvari koju me je mm naucio, tj prenio sa sebe je otvori ruku, ispasce ti, otici ce ri nesto iz nje, ali ce i upasti, bilo da se radi o novcu, vremenu, pomoci.... Bilo sta. To skoro da je moj zivotni moto postalo.

Glitter

procitala sam prvo post i od mono slucaja pa do kraja...aplauz :diva: :lol:

Jesam sebicna, ali nikako materijalno sebicna.. Ako imam ja delim, kada nemam ja kazem: nemam jebiga (pardon maj frenc). Hrane za decu uvek mora da bude i bilo je. Ako neceg nema dovoljno za sve onda se to ne iznosi nikom (mama me naucila jos kad sam bila jako mala da ako imam 3 keksa i 4 osobe u drustvu da kekse ili podelim...naucih razlomke vrlo mlada :lol: ili da uopste ne iznosim)

A sebicna sam u smislu malih zadovoljstava, hedonistickih...necu se igrati sa detetom sad ako sam planirala da namazem nokte, ali cu mu obecati drug termin (posle noktiju ili sutra ili kako vec), jer postoje neke stvari koje popravljaju moje raspolozenje instant, a ako sam dobra sebi, njemu sam jos bolja.
mozda je banalan primer, ali toliko mi radi mozak.

u mono slucaju domacica me verovatno vise ne bi videla, ali bi dobila vatromet pre toga  :girl_haha:

monochrome

Quote from: senka on September 21, 2014, 10:22:26 PM

ma ni ja...zaista...koliko ima, podelicemo...ako su deca navalila, svi cemo da im ustupimo :diva:

a kad smo vec kod takvih primera...znate li vi koliko nasih ljudi u uk ima pice/hranu za goste i pice/hranu za domace :blink:
ovo je bila opste poznata stvar...

kalimero

Quote from: senka on September 21, 2014, 10:22:26 PM

:girl_haha: a realno je obicno ovako..... ko moze i hoce uvek daje, ne pravi razliku .....  :good:

da se vratim opet na momenat koji je mono opisala..... ne bih se ljutila i ne bih smatrala sebicnim samo iz razloga sto ne znam sta je sa druge strane..... ne mogu ja da sudim o tome zasto neko drugi ne da detetu (u gostima ili svom) jos..... mozda stvarno nema, mozda ce problem da ima sa muzem, mozda je stvarno cist sebicluk (mada bih tu onda ocekivala da ni ne ponudi uopste), mozda je ljudska glupost...... iskreno se trudim da ne krecem od sebe kad pricamo o tudjim postupcima, jer me taj momenat "ja bih to ovako ili onako" dovede do ogorcenih i neshvacenih momenata......
i mono, ne bi mi, iskreno, bio problem da hipoteticki, Bati u gostima i kazes u jednom momentu "nema vise", pa makar i bilo, sve sa recenicom "treba i za druge da ostane"... pa i to je neka lekcija.... a i da je gladan i posle toga, pa i to se da resiti.....i ja ga mogu nahraniti sat kasnije, negde na ulici ili usput.....   :bighug:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.