Main Menu

Snaga reči

Started by AnaK, October 28, 2014, 03:25:28 PM

Previous topic - Next topic

kalimero

Quote from: senka on October 29, 2014, 01:26:52 PM
dogovorićemo se i videćemo kod mene ima značenje odlaganja konačnog odgovora koji najčešće treba da bude negativan

ja cu da primetim da su tri račice (vojka, senka, ja) odgovorile isto ...... tj da ocigledno imamo problem sa saopstavanjem negativnog odgovora, pa to odlazemo ovakvim izrazima  :think: :girl_haha:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

senka

imamo kako nemamo,
imamo i sa primanjem istog  :crycry:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Elanor

ja nisam rak, pa mi dogovoricemo se uglavnom znaci sto i vama. e sad, ima toga da to najcesce govorim sinu :-[
za druge, mozda i ima originalno znacenje :think:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

Dogovoricemo se meni znaci upravo to, sescemo i napraviti dogovor

Lani

Meni "dogovorićemo se" znači - OK, možemo da popričamo ali dream on, neće biti po tvome...  :lol:

kalimero

Quote from: senka on October 29, 2014, 01:37:22 PM
imamo kako nemamo,
imamo i sa primanjem istog  :crycry:

da,d a,  :crycry:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Nanny Ogg

Ja nisam račica a identično reagujem na "videćemo, dogovorićemo se"

Ajte zene, ne dram'te

vojka

Samo da pojasnim dogovoricemo se u smislu- bice po mome  :lol: koristim samo sa familijom kad u sustini odlazem raspravu za neki prigodniji trenutak
Ali sa kolegama ili prijateljima dogovoeicemo se, stvarno bas to I znaci, mada obixno kazem - nesto cemo vec smisliti ( sto meni podrazumeva da napravim I neke kombinacije I ustupke koje mi I ne osgovaraju ) i pricam o sebi u prvom licu mnozine  :lol: posto to cemo smisliti je u stvari obracenje meni samoj  :lol:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

AnaK

Razmišljam sad, čini mi se da 'dogovorićemo se' samo upućeno Janku znači - nema teorije  :lol: a u ostalim relacijama uglavnom znači kako zvuči. :think:
Janko 23.7.2002.

linga

Quote from: AnaK on October 29, 2014, 02:12:39 PM
Razmišljam sad, čini mi se da 'dogovorićemo se' samo upućeno Janku znači - nema teorije  :lol: a u ostalim relacijama uglavnom znači kako zvuči. :think:

Isto :)

Margarita

'dogovoricemo se' kad kazem deci, uglavnom znaci pricacemo jos o tome, ali male su vam sanse :lol:
'videcemo' znaci ' nema nista od toga' :D
a za ostale, uglavnom znaci to sto kazem :girl_haha:

martina

ako su male sanse, ja to i kazem
sad vracam filmove i ako kazem djeci dogovricemo se onda se to bas rijetko ne desi

ako mi se s pika cini da tesko da ce moci, kazem to. onda oni vide zasto ne moze, pa nekad urade sto je do njih da moze

nekad koristim to kad je nesto daleko i ne mogu bas sad da planiram - djeca imaju obicaj da tako insistiraju na necemu sto je nemoguce sad planirati

cesto i kad kazem s pika da nesto najvjerovatnije ne moze, ispadne da moze

ne znam, opet se nesto vracam.... rijetko im nesto ne dam, najvise ne dobiju neke stvari koje hoce, tipa igrize i konzole... a to i oni znaju da skoro nikad ne moze

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

emge

Ja i dogovoricemo se i vidjecemo koristim bas u pravom smislu te rijeci. Ako znam da ne moze, odmah kazem. A kad mi se ne svidja nesto sto djeca traze, onda kazem da moram da razmislim, da mi se to ne svidja.
izgleda da sam najveci bukvalista :lol:

AnaK

Sad da se pojasnim - ja to s Jankom koristim kad nisam u prilici ili ne zelim u tom trenutku da se objasnjavam zasto ne moze - kad je u prisustvu treceg lica, ili me zove telefonom a ja na poslu. Ili kad se prica danima unapred, a potrebni su i neki uslovi (mahom da ih on ispuni).
Janko 23.7.2002.