Main Menu

ovcije boginje

Started by Elanor, May 18, 2009, 06:07:00 PM

Previous topic - Next topic

Elanor

filip ima boginje i 39.5 :(

sve bi to bilo u redu da nismo udaljeni 1800 km. tako da ce mi trebati podrska da prodjem kroz ovo i da na daljinu upravljam situacijom.

prvo sto me muci - oni bi trebalo da se vrate u nedelju. koliko vremena prodje dok boginje ne krenu da se suse? hoce li on u nedelju moci da putuje a da ne zarazi celi avion?
(prva boginja mu je izbila juce, danas se sav osuo).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

Nemam nikakav savet, nismo preležali boginje samo da vas  :kiss1:
Sigurna sam da će drugi moći dosta da pomognu.

Nanny Ogg

Ako se dobro secam, zarazni su dok boginje ne pocnu da se suse, a suse se posle 5-6 dana...valjda. Zaboravila sam  :-[

Ajte zene, ne dram'te

janavi

duša jedna tufnasta
ja samo da :bighug:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Elanor

Quote from: Nanny Ogg on May 18, 2009, 06:11:04 PM
Ako se dobro secam, zarazni su dok boginje ne pocnu da se suse, a suse se posle 5-6 dana...valjda. Zaboravila sam  :-[
i ja sam zaboravila  :-[, zato i pitam. milena ih je prelezala pre tri godine, i to je proslo izuzetno lako.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

maripoza

Ja nemam pojma, samo da vas  :kiss1:
Old enough to know better, but too young to care.

Nanny Ogg

Koliko znam, Janko je poslednji imao boginje, sad ce AnaK da te opravi

Ajte zene, ne dram'te

Elanor

i jos jedno pitanje: ne sme da izlazi napolje, u dvoriste, zar ne?

doktorka je rekla strogo mirovanje/lezanje, to je kod njega nemoguce.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Hanika

Srce malo, kud bas sada da vas snadje...

Mi smo prilicno svezi... Nama je Boki imao tako visoku T (tri dana 40. Ludilo), dok je Sergej prosao bez ikakvih problema...
Prosto nisam sigurna da ce ga pustiti da putuje u nedelju... On nece biti zarazan tek kada otpadne poslednja krastica, sto je, vremenski gledano, minimum dve nedelje... :(
Ajde, da prodje sto bezbolnije... :kiss1:

Nanny Ogg

Nama je to dr 'vako objasnila:
boginje jako oslabljuju imunitet, i zato je vazno da dete izbegava guzve, da ne bi "pokupilo" jos nesto. Steti im i direktno izlaganje suncu (valjda se tako prave oziljci, sta li).
Osim toga, moze sve najnormalnije da se radi: setnja, kupanje...Da skratim, kad mu prodje t, ne vidim razlog da ne izadje u dvoriste.
Pojacajte i unos vitamina C, i toga sam se isto setila.

Ajte zene, ne dram'te

Elanor

hvala, hani i ms ogg. i ostalima, naravno :bighug:

nasla sam i ja to o dve nedelje. a nasla sam i da je obavezan karantin 6 dana. videcemo.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Prvo da te  :bighug:
Dok ima T, nema izlaska napolje. Kad mu spadne, može nešto mirno, u debeloj hladovini, i u društvu sestre koja je preležala.
Boginje su najzaraznije par dana pre, i dok izbijaju. Teorijski, u nedelju ne bi trebalo da bude mnogo zarazan, ali...

Janku je mnogo protiv svraba pomogao šumeći kalcijum. Kad sam to počela da mu dajem, praktično je prestao da kuka da ga svrbi (i mazali smo posle toga samo par kapitalaca). On je neobičnog ukusa, i većina dece i osoba ga ne voli. Ja sam bila spremna da ga maskiram cedevitom, ali nije bilo potrebe - dopao mu se neviđeno  :hm:

Temperaturu treba obarati, najnormalnije.

Ako se još nečega setim, pišem. Ako se ti setiš - pitaj  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

cici

Samo da te :bighug: AnaK je sve rekla.

Kafica

Uh :(
Veliki :bighug: za tufničastog Filipa i tebe!
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

Despina

Joj, samo da te :bighug:
Kod nas su se pojavile u vrticu, nijedno nije prelezalo a treba da putujemo za 12 dana :nokti:
A, L, S