Main Menu

ovcije boginje

Started by Elanor, May 18, 2009, 06:07:00 PM

Previous topic - Next topic

janavi

tenkju grlz
ma nisam ja ni mislila kupanje, nego tuširanje, tapkaćemo :D
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

jel

:bighug:
da li mora da bude u zamracenoj prostoriji?

kod nas ovde u dnevnoj predivno i svetlo, nemamo nikakve zastore
My name is Luton, Robin Luton :lol:

Finalina

jel@ne mora zamraceno, tako samo prija, ali na sunce ne treba nikako bar prvih deset dana

ja decu u pocetku nisam kupala, ali moji su imali bas dosta boginja (mladjanog sam vam i pokazala onomad, on je bio strava) ... za intimnu higijenu koristila sam neki crveni rastvor na preporuku doktorke, kupuje se u apoteci (nije hipermangan u pitanju)

AnaK

Janko 23.7.2002.

Finalina

jeste eozin ( ma svaki put ne mogu da se setim imena )

prevodilica

Jano, ne brini, nisam ni ja prelezala, proslog leta mi obojica imali boginje, ja niks!
:bighug: za V & V

janavi

Quote from: interpreter on May 05, 2011, 03:10:07 PM
Jano, ne brini, nisam ni ja prelezala, proslog leta mi obojica imali boginje, ja niks!
:bighug: za V & V
eee, tooo se zove iskustvo

elem, pošto ja poznajem dr-ku, a i keva bila, kao da je vidi nije je videla odavno
ja je sve propitala, još bili neki studenti na nekom stažu šta li, i sa njima sam se ispričala

rekla mi za V da je blaži oblik, ali klasičan, kao po knjigama izgleda, ako nije imala temp, da očekuje da neće ni imati, ali može da ima smanjen apetit (što ona naravno nema :rofl:) i da ne ide napolje dok se sve boginjice ne pretvore u kraste, posle može, da očekuje oko 2 nedelje, max 3, ali da dođem za 2 nedelje u onaj deo za bolesne (ne u izolaciju) da vidi kad će moći u vrtić

a za mene kaže da ona misli da možda sam ja ipak preležala neki vrlo blagi tip, netipičan, i da možda i ne dobijem
ali za slučaj da dobijem, da kupim aciklovir tablete i da pijem slobodno do 2-3-4 dnevno (može max na 4h) čim osetim prve simptome za oko dve nedelje, čim mi izaže prva tačkica, da ću prepoznati ako dobijem
kaže da se ovo na zapadu daje i deci, ali mi ne dajemo

i kaže mi još da je oko 35% (ne znam kakav reče izraz, zaboravila sam) zaraznost, što nije mnogo, znači od 10 izložene dece, 3.5 će dobiti u proseku
kao i da je za poslednjih 5-6 godina drastično porastao broj roditelja koji od svoje dece dobijaju varičelu, što znači da je u vreme kad smo mi bili klinci varičela imala neko zatišje, pa nisu svi kao deca preležali

kupanje može, mrak nema veze, sem ako smeta, al kaže to više smeta odraslima, kad imaju jako visoke temp

udavih, al može nekom da zatreba, a ja da zapišem dok je sveže

mleko sa anestezinom nema nigde, rekli mi u apoteci da je to sad zabranjeno, i ima neko mleko sa mentolom, te uzeh to, u privatnim nemaju ništa od toga, čak ni onaj skupi sa glitt slike :ljut:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

janavi

dosadna sam, al baš me briga :P

evo za aciklovir
QuoteMedications to help decrease or shorten the illness:
Acyclovir is an antiviral medication that has some effect against chickenpox. If started within 24 hours from the onset of rash, it can shorten and lessen the illness. It is not, however, recommended for routine use in normal, healthy children because its benefit is often not very significant.

Acyclovir is recommended to be used for people who are at higher risk of having a severe case of chickenpox such as people over 12 years old, adults, people with immune deficiencies, or people on oral or inhaled steroid medication.

If you have been exposed, and think you may qualify for acyclovir, see your doctor before you break out to discuss this, and to have a prescription ready to fill at the first sign of rash.

Giving the chickenpox vaccine at the time of exposure
For children and adults with no history of the illness or vaccine, giving the chickenpox vaccine within 72 hours of exposure (before you even break out with the rash) has been shown to either prevent or decrease the severity of the illness. If more than 3 days have passed since exposure, it is probably best not to get the vaccine then.
odavde

Elanor

prijateljica je dobila herpes zoster dan po porodjaju (od starijeg sina, a prelezala je varicele, radila je analize u trudnoci). mislim da su njoj dali aciklovir, a bebi neki drugi antivirusni lek.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

Ja sam davno citala o nekoj vezi zostera i varičela

linga

herpes zoster je samo ponovno aktiviran varicela zoster u organizmu...

Glitter

jano imas onu penu u apoteci u merkatoru, kosta 1000 dinara

janavi

ko će sad do merkiša, mrzi me
kupila sam neko mleko sa mentolom, deluje da radi pos'o
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

AnaK

Jaoooo, pile tufnasto & nasmejano  :love32:
Janko 23.7.2002.

Despina

A, L, S