Ziveti u, sa i oko menopauze....

Started by Urbana, October 30, 2014, 08:17:27 PM

Previous topic - Next topic

kalimero

mislim, ne kaezm da ti je zbog toga bilo tesko, nego da je na sve to i meteoroloski bio tezaj dan :(
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Unabebili

da, da ,znam  :bighug:
osetila sam ga bas kao takvog  :(

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

kalimero

:kiss1: mislim, NIJE  normalno da u novembru imamo 22 stepena napolju.....  :nokti2:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Xe

kod kardiologa :baba: 
Tako je moja sestra stalno pričala kako je glava ne boli od priitska jer je uvek imala nizak, ali šipak, u perimenopauzi ume da skače. Sad pije neki lekić ujutru i uveče, kao devojčica je (dobro, besna devojčica, ali to je druga priča :D) Ima 49 godina

Ja sam pre neki dan napravila preslan pasulj, i inače izbegavam so, pa je ovo za mene bilo ultraslano. Bilo mi je loše dva dana, bukvalno nisam mogla da hodam. A onda sam trećeg dana izbacila minimum 4 litre vode, ceo dan sam išla u WC, a popila sam možda čašu. A, da, imala sam i kesice ispod očiju, što nikad nemam, sva sam bila natečena.

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Unabebili

idem, idem

sad mi vec toliko smeta, da mi otezava svakdonevicu

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

cici

Quote from: Urbana on November 02, 2014, 07:16:49 PM

2. Rasejana.....ja to ne bi nazvala kod mene rasejanoscu, imam tacnost, sve drzim u glavi, ne trebaju mi agende, ali jednostavno ne drzi me mesto....u fazonu spremam klopu u kuhinji ( smanjim sporet ) dole i onda odjednom skocim gore da pokupim ves, i ukljucim masinu, pa se vratim da nastavim sa kuvanjem....svesno na 10-15minuta, a ne na minut.....

Ceo zivot tako funkcionisem.

Na ovu temu mogu sad da pricam.Kad sam pre nepune 4g prestala da pijem pilule i stavila spiralu, obicnu izgubila sam ciklus.Celu zimu pre toga sam imala klasicne tegobe koje donosi menopauza ali mi nije ni na pamet padalo da je to jer je bilo rano za to.Kako ni posle vise od tri meseca od spirale nisam dobila ciklus uradila sam polne hormone, estradiol i fsh su bili takvih vrednosti da su ukazivali na menopauzu.Bila sam potpuno ocajna, moja dr je smatrala da sam suvise mlada da izgubim ciklus i pocela sam sa hormonskom terapijom.Godinu dana promenila sam dve tri vrste nista mi nije odgovaralo i nije davalo rezultate.Onda uz dogovor sa njom pre godinu ipo prestanem skroz sa hormonima da vidimo kako ce da funkcionise.Imala sam redovne cikluse jako oskudne uz mala odstupanja.Na jednom uz je rekla da su se jajnici regenerisali i da je to prosto neverovatno.Sad cekam da dobijem i da idem da uradim ponovo hormone, nemam nikakve tegobe ali se desava da krvarim malo po mesec dana i vise i ciklusi osciliraju od tri nedelje do pet.Ja koja sam navikla godinama da znam kad u dan dolazi ovo me frustrira.

Lani

Quote from: Urbana on November 02, 2014, 07:16:49 PM
1. Trapava.....ja to ne bi kod mene nazvala trapava, nego brzopleta....zurim stalno, a da istinski nemam nikakva razlog, usled toga desava mi se da mi nesto ispadne....
2. Rasejana.....ja to ne bi nazvala kod mene rasejanoscu, imam tacnost, sve drzim u glavi, ne trebaju mi agende, ali jednostavno ne drzi me mesto....u fazonu spremam klopu u kuhinji ( smanjim sporet ) dole i onda odjednom skocim gore da pokupim ves, i ukljucim masinu, pa se vratim da nastavim sa kuvanjem....svesno na 10-15minuta, a ne na minut.....

I kod mene je ovo gore state of mind.  :hm:

Una, cici, Xe  :bighug:

Glitter

Unabebili

ja nisam bila nikad ni trapava, ni rasejana

tek odnedavno  :girl_cray:

Urbana

Quote from: Unabebili on November 11, 2014, 10:03:15 AM
Ma moram da odem po uput za kardiologa, tacno osecam da mi je srce malo dunulo  :girl_cray:
Samo da utvrdim kako i da dobijem lekove.

Nenormalno se zamaram, a krvna slike je ok.
Gusi me u grudima na svaku i najmanju uzbrdicu  :girl_cray:

Uh Una, pa je gadno....ne mora da znaci da moras piti odmah lekove....ma treba nam pravog odmora, opustenosti, a to nekako ne ide ..... ta neka guja nam neda mira.

Ja sam primetila da mi oticu noge, listovi bas, i ujutru kad se probudim bas me bole, moram da ih iztezem, to mi kao prija.

Imam totalno slepilo u sumrak i pri svitanju.....pa sam bukvalno pomerila vreme odlaska na posao.....imala sam ludu srecu da me nije udario bic ( a bila bi ja kriva )  istina da biciklisti cesto ne upale svetlo, ali problem je sto ja ne vidim ni one koji upale svetlo, a ne vidim ni aute....vozim maskimalno polako i izbegavam koliko mogu to doba dana.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Unabebili

Poslednjih 6 meseci ciklusi uredni ko svajcarski sat, na 25 dana.

Sad , dobijem 01.01. (na vreme),
potraje 5 dana,
prestane....

i malopre, vidim, opet krenulo....
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

mozda i od ove uzasne prehlade, mozda od perimenopauze....

al cu ja u ponedeljak da se provodim po lekarima, od pulmologa do ginekologa  :girl_haha:

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.