Batina je iz raja izasla-Prednacrt Gradjanskog zakonika

Started by Glitter, November 18, 2014, 11:34:46 PM

Previous topic - Next topic

linga

Unabebili

moj stav je najbizi Martitninom, al ne umem da ga tako koncizno srocim i poentiram

svi smo od roditelja nekad dobili po dupetu, pa nismo zbog toga postali ni frustrirani, ni izopaceni, ni loseg karaktera postali, niti nam je uruseno samopouzdanje

sljap po dupetu za mene nije batinanje, nego vaspitavanje u nekom trenutku
samar mi je ozbiljan atak na dete i to kao vaspitnu metodu prezirem

gore mi je kad je majka toliko nervozna i kad sikce kroz zube izoblicenog lica,
a skoro sam imala situaciju to da posmatram uzivo

da sam imala moje dete, svakako ga ne bi mimoislo nekad slapanje po guzi, u prolazu i vaspitno :girl_haha:
na omladinca nikad nisam ni viknula, ja na to nemam pravo

vec sam pisala kako je debeli jednom naklepao malog po dupetu kad je imao 2,5 godine
jer je inatio i povukao ceo stoljnjak sa sve tanjirima na pod
sljepanju je predhodila 4 puta izgovorena opomena, mirnim i manje mirnim glasom

vise nikad to nije uradio, a kaze da se tog sljepanja uopste ne seca  :rofl:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Glitter

Stiv je sljepio Toma po dupetu prvi i poslednji put pre dve godine kada je maltretirao sestru
Mukica i dalje prica o tome :lol:

Sljep po dupetu koji je poizisao kao gradacija je nesto sto sam i ja par puta primenila ali pre pete godine
On bude toliko uvredjen :lol:

Imala sam u komsiluku situaciju (ona sada ima 22) da su je roditelji prvo sljepali po dupetu pa onda to nije radilo pa je biju po glavi pa je sutiraju kada i to ne radi pa je zatvore u šupu da razmisli i ba sve to iz šupe ja cujem: hahahahahhahaha ne mozete mi nista, ja batine mogu da trpim
Ne bi komentarisala kakva je ona osoba sada ali to je ta neka mera koju pomenuh sa pocetka price

Unabebili

e za takve zakon treba da postoji

vec sam pricala ovde o tome

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

emge

Ovo što Glit priča je zlostavljanje i za to zakon već postoji - makar se ja nadam.

Glitter

jeste, ali pocne sa sljepom ne pocne sa sutiranjem
pa sledded put budu dva pa vise
ali i dalje bude slep po dupetu, dakle dozvoljeno fizicko kaznjavanje

Unabebili

pa ne odu svi , majku mu, dalje od sljap po dupetu  :think:

ovi koje ti navodis su bas ekstrem  :girl_sad:
a i sem sto su izrazeno agresivni, glupi su preko svega
ako do sad nisu skapirali da toj vrsti deteta fizicko kaznjavanje apsolutno nije bilo delotvorno  :girl_sad:

mislim da ima dosta deklarativnih koji se izjasnjavaju protiv fizickog kaznjavanja,
a u praksi je to malo drugacije

ono.... majka sedi sa prijateljicama, dete se muva oko nje,
skrece paznju i gadja je necim sa stola u glavu
majka "mirno" hendluje situaciju, na oko , rekao bi covek, melem od zene  :girl_haha:

a onda posle nekog vremena ustaje, zdravi se sa zenama koje su tu sedele,
odlazi niz ulicu, drzi dete za ruku koje kenjka i sikce "umukni, pizda li ti materina"

mislim, jebes ti takvu asertivnost  :lol:

MissL

Quote from: martina on November 19, 2014, 03:52:10 PM
jos kad cujem "poznate licnosti" kako pricaju o imanju djece, jbt, ko da niko prije njih nije imao djecu

mislim da stvarno trenutno postoji malo sizofren pristup svemu, jer ljudi ne razumiju da ne moraju da urlaju i udaraju da bi postavili granice
postavljanje granica je postavljanje granica, bilo da je uz urlanje ili uz pjesmu

druga stvar koja mene malo nervira je da, posto sad toliko paznje posvecujemo tome kad TACNO da imamo sjecu, s KIM, KAKO... narod stvarno pretjeruje, ocekuje od sebe previse, a od drugih pogotovo

ja stvarno mislim da cijela prica o djeci treba da se malo spusti na zemlju. niti su roditelji svemoguci, niti je to ikad bilo tako. samo sada sve ekstremne slucajve vidimo trenutno i u najgorem svjetlu

i dalje je vecina djece i roditelja sasvim ok, s batinama, bez batina, s granicama, bez njih

uz price poznatih obicno idu i standardni naslov "Sreca mog deteta mi je najvaznija" ili "Otkako sam majka zivot mi se potpuno promenio" :crazy: + pjuk

i potpis narocito za boldovano

Ja nekako mislim da urlanje, batine ili stagod nemaju veze sa razumevanjem ili nerazumevanjem da li se i sta time postize. Ljudi su jednostvno razliciti, razlicitih karaktera, razlicito reaguju, kako na sve tako i na decu. Tesko je, ako ne i skoro nemoguce, (pre)vaspitavati i sebe dok vaspitavas dete, a ko zna koliki je broj roditelja koji je u toj grupi, evo ja prva. Iako teorijski znas sve kako bi trebalo, nije svako sposoban da to sprovede u delo. A to sad si majka/otac - "jednostavno moras"  - da je tako lako verujem da bi svi izabrali da budu idealni roditelji.

O ekstremima ne govorim. Tu kad se krene unazad dodje se obicno do isto tako strasnih prica koje su i sami prolazili.
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

vojka

Koristim se svim metodama
I asertivnim
I time out-om
I mastovitim
A znam I da viknem
I da prosikcem kroz zube
I da bude sljus po guzi
Nekad me grize savest, nekad ne
Nekad mi drugi nabijaju grizu savesti, nekad sama
Sve u svemu, nadam se da ce njih dve ispasti ok I pored ovakvih roditelja  :lol:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

martina

pa, ako iskljucimo pravo fizicko maltretiranje, za djecu je najvaznije da osjete da se brines za njih, ovako ili onako

a ima i drugi faktor. u drustvima gdje su batine prihvaljive i generalno se koriste kao vaspitni metod, djeci to malo lakse pada, jer svi rade isto
pa je drugacije to prihvaceno

recimo, moja djeca se jako puno druze s djecom ciji roditelji poticu iz slicnih krajeva, jer, kazu i jedni i drugi, bolje se razumiju
mojoj djeci kad zagalamis, to je ko dobar dan

ovi mali kanadjani dobiju slom zivaca kad neko povisi ton

naravno, nije dobra svakodnevna galama, ali nije uvijek moguce biti smiren

a passive-agresive, sto je ovdje cesto obicaj, isto nije nesto puno bolji od klasicne galame, bar meni
isto izrazava nemoc, samo drugacije
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

emge

Tako senkod nas u skoli roditelji zale da ucitelj vice, a M kad je to priupitam kaze da ne vice. Izgleda da vice manje od mene :lol:

martina

Quote from: emge on November 21, 2014, 08:17:52 AM
Tako senkod nas u skoli roditelji zale da ucitelj vice, a M kad je to priupitam kaze da ne vice. Izgleda da vice manje od mene :lol:

pa to  :lol:

jednom, na skijanju, ima tome goodina, djeca na treningu pravila belaj, izmedju ostalih i moja dvojica i kcerka jednog "naseg" prijatelja, sara, a treneri neke dvije kanadjanke, 20-ak godina, nista im nisu mogle. a oni otisli niz neku stranu, uvalili se u cicke, mogli izginuti

i sad, glavni trener, tankovic, ih postrojio, kreno da galami, kaze nama poslije, svi se pokunjili, a ovo troje nasih nista, cekaju da prodje i mnoze ga s nulom :D
kaze zamalo se nije poceo smijati usred vriske
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.