Main Menu

Recepti nasih baka i mama

Started by Unabebili, December 03, 2014, 10:53:24 AM

Previous topic - Next topic

Unabebili

Potakla me Mono sa temom o slatkisima naseg detinjstva , a i pre neki dan Kali sa grenadir marsom :love32:

Sigurno  su vam bake i mame pravile neke stvari koje volite i danas,
pa ih i vi pravite  :girl_in_love:

Da podelimo izmedju sebe te dobre , stare, proverene recepte  :love32:

Ja ih imam nekoliko, recimo mama je za svaku Novu godinu pravila neku sarenu salamicu.
To mi je ostalo urezano u pamcenje kao jedan od najlepsih slatkisa koje je spremala. :girl_in_love:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

monochrome

jao :girl_in_love:

samo da iskopam jednu moju sveskicu...ne znam gde sam je zaturila...pa cu da pisem...tu imam porodicne recepte :girl_in_love:
naravno, nisu svi vege :girl_haha:

a da podelim nesto onak'...napamet...
ovo je cesto pravila moja majka (baka po tati), ali imam osecaj da je caka bila u smederevcu, pa lagano pecvarenje, na crepu, satima...
dakle...treba vam ona jedna velika emajlirana, starinska tepsija...
pa onda...isecete krompir na kolutove...ne pretanke...saka rize (pirinca po srpski)...luk, secen na rezance...mast, vegeta (ili neka zamena), so, crni biber, persin...
namascena tepsija, red krompira, red luka pospes rizom, pa zacinima i ponavljas...poslednji red krompir, pa slanina, rezana na komade duzine, jedno 6 cm, sve sa kozom, a debljine...paaa, jedno po' cm...zarezete na resice i pecete...ovo super ide sa kiselim kupusom, a pocnete sa crvenom supom (paradajz, jel)  majku i nas deli basta...mama i tata su radili do 3...mi smo iz skole dolazile u 12 ili 1, pa trk kod majke na rucak...cesto su mama i tata takodjer rucali tamo nakon posla...ovaj krompir sa rizom me je jako radovao u zimskim danima, pogotovo kad je vani sneg...napucas se i trk na grudanje :girl_in_love:

Lani

Imam gomilu toga, ali ipak ne pravim sve, možemo da kačimo recepte koje ne pravimo?
Evo jedan primer, svi vole baklavu moje mame, ja to ne jedem i ne pravim a mogu da okačim ovde recept, jer znam da ima ljubitelja iste...

Unabebili

Ma naravno, sve to sto ste probale i uzivale u tome godinama  :love32:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

kalimero

divna temaaaaa  :love32:

samo da iskopam negde bakin kuvar  :good: bas sam uzivala u svemu sto ona spremi, moja mama kuva skroz drugacije od bake, a meni su bakini recepti nekako bas oni iz mog detinjstva  :girl_in_love: :girl_sad:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Dawn

Bakin damen kapric, i sad mi miriše...

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

bakina supa, ali to jos niko nije uspeo da iskopira  :girl_haha:

mama moja pravi lepu Vasinu tortu, ali nije pravila godinama, imam negde recept

Lani

Moja sveki pravi super varijantu Vasine, nema gore onaj šam od belanaca.

cici

Ja ne racunam Vasinu ako nema sam :D

Glitter

Lani

OK, vi ne morate da iskoristite taj recept.  ;D

Glitter

mada mamina je netipicna idu dve kore, fil izmedju, sam odozgo, ja sam naletala na recepte jedna kora, fil pa sam

Summer

ja imam porodicni mali rokovnik sa receptima, pocela ga pisati moja tetka '73. :nesvest: dopisivala mama, pa ja.
ne znam kako smo ga uopste izneli iz mostara, ali evo sacuvan je i za mene je ovako raskupusan i isflekan puterom i cokoladom vredan kao zlato  :girl_in_love:

iz njega bih vam mogla prepisati stvari koje ja cesto pravim - jedan super kolac sa jabukama, jedan sa sargarepom, rigojanci koji svi obozavamo, strudle, princes krofne, licke snicle...

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

cici