Main Menu

Burme

Started by Dada, December 20, 2014, 01:00:40 AM

Previous topic - Next topic

martina

mi nemamo burme
kad smo se vjencali nije bilo bas vrijeme za kupovinu, iako se kum nudio
meca je odmah s pika izjavio de on ionako nece da nosi, pa ako ja hocu da uzmem za sve pare
a meni je glupo da jedno ima burmu a drugo ne
poslije sam dobijala nakit ( trosim i zuto i bijelo zlato :D), pa imam neka dva prstena koja nosim na tim burmanskim prstima ( mijenjam, doduse, kako mi oticu prsti, srecom malo, i srecom su mi prsti bas tanki)
meni je to i mindjuse jedini nakit koji nosim, uopste ne nosim nakit koji se skida

moji mama i tata nisu nosili, em su te koje su imali bile malo velike, em oboje zubari, pa stalno stavljaj-skidaj

ovdje je bas-bas obicaj da se nose i vjerenicko prstenje ( dijamant) i burme
ja sam skoro navikla da po tome kontam kome je kakvo bracno stanje, i opet nisam skontala da mi je sef neozenjen, pala u nesvjest kad je najavio zenidbu prije mjesec dana. kad sam rekla kolegi da sam mislila da je ozenjen, ovaj mrtav-ladan - pa nema burmu
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

kalimero

Quote from: Lani on December 22, 2014, 01:25:45 PM
Ja bih taj dnevnik bivše devojke ritualno spalila na lomači nasred dnevne sobe.  :rofl:

:rofl: :friends:

mi smo zaostavštine iz brakova ostavili kod roditelja..... dobro, osim Bate  :-[ :rofl:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

senka

pa dobro..uspomena, otkud znam

ja sam moj dnevnik iscepala i bacila, stvarno nisam mogla to da čitam, a ni da rizikujem da da neko drugi nađe  :crazy:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

kalimero

ja sam svoje dnevnike spalila, bez rituala  :rofl: nisam smela da rizikujem da se IKO toga docepa
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

:lol:

I mene je bio jeziv blam kad čitam tako neke dnevnike, spomenare posle mnogo godina, stvarno zamisli neko drugi da ih se dokopao.  :nokti2: :-[ Do skoro sam čuvala par rokovnika koji su služili za zapisivanje misli i osećanja  :girl_haha: među starim knjigama iz škole iz faksa ali sam na kraju i te poslednje pobacala.

martina

stajaznam to sa bivsim
mislim, ja imadoh rat, pa i vaznije stvari ne sacuvah, a i nisam dobijala nesto nista, koliko se sjecam... nista bitno
ovako kao kali, da imam dijete ostavila bih djetetu, a inace sumnjam. mislim, burma moze da bude lijepa, ali je ipak simbol necega - cega vise nema. what's the point?
ostali nakit nemam pojma, ja taj skidajuci nakit i ne nosim

a od mece od prvog pa ne bas dana, al mjeseca, dobijam nakit
odlicno zna da mi potrefi, uziva d ami kupuje, i ja bas nosim kad kupi

ja sam, inace, njemu kupila burmu jednom, rasplakao se  :rofl:
za neku godisnjicu braka ( obicno nista ne kupujemo). mala mu je i ne nosi
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

martina

Quote from: Lani on December 22, 2014, 01:45:09 PM
:lol:

I mene je bio jeziv blam kad čitam tako neke dnevnike, spomenare posle mnogo godina, stvarno zamisli neko drugi da ih se dokopao.  :nokti2: :-[ Do skoro sam čuvala par rokovnika koji su služili za zapisivanje misli i osećanja  :girl_haha: među starim knjigama iz škole iz faksa ali sam na kraju i te poslednje pobacala.
moji su ostali bili u sarajevu
srecom, da su ostali u capljini, bila bih malo vise  :nokti2:
mada, ti sto su upadali u stanove ionako nisu bas citali dnevnike - mislim
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

Glitter

Quote from: Lani on December 22, 2014, 01:25:45 PM
Ja bih taj dnevnik bivše devojke ritualno spalila na lomači nasred dnevne sobe.  :rofl:
cu dnevnik? I bivse ne samo dnevnik :lol:

monochrome

Quote from: martina on December 22, 2014, 01:47:18 PM
moji su ostali bili u sarajevu
srecom, da su ostali u capljini, bila bih malo vise  :nokti2:
mada, ti sto su upadali u stanove ionako nisu bas citali dnevnike - mislim

:'(

Vila

Burme imamo oboje i nosimo.
Kupio nam ih je kum, ali smo se dogovarali kakve hoćemo, nismo mnogo izmišljali, žuto zlato, jednostavne.
Kad se mm ugojio, nešto su počeli i prsti da mu otiču, i morao je da je iseče kod zlatara da bi je skinuo. Stajala je tako par godina u kutiji s nakitom, pa smo se nedavno setili da je odnesemo da je poprave, i evo sad je opet stalno nosi :girl_in_love:
Meni je burma simbol, i važna mi je :love32:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Zumbulica

Sve kao Vila, osim sto je ovaj deo sa oticanjem malo drugaciji, ja moju ne mogu da skinem i to me nervira  :girl_haha:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

linga

Što ste stroge  :rofl:
Ja nemam nakit od bivših, em malo bivišh em neke stipse  :lol:
A fotke normalno stoje u albumima i moje i njegove.
Burme imamo jednostavne, od žutog zlata, sa bodljicama. Nosimo ih oboje, stalno, ja skidala samo u devetom mesecu trudnoće. I važne su nam, baš. Nemam pojma šta bih da se razvedemo, verovatno bih je zavrljačila za njim  :think:

Finalina

ne bih nosila nakit od bivsih ljubavi/momaka/aj' da kažem muževa  :girl_haha: jer meni bi smetalo, ne radi se o tome da uopste razmisljam da li bi tom nekom mom smetalo jer  možda i ne bi ( mada čistom sumnjam da bi neko muško bilo baš tolike širine )
... imam jedan lep prsten, od decka koji je imao inspiraciju :turpija: , ali uopste mi se taj prsten nikada nije nosio posle iako je to bila bas jednostavno vesela i kratka veza tj nema nikakvog tereta iz nje, a prsten je baš baš lep ( svideo se i mm pa me jednom pitao zašto ga ne nosim i ja mu rekla zašto  :lol: )

Vockica

Mm svoju burmu ne skida , ja ne nosim..zuto belo zlato je.Skoro sam svracala do zlatare da pitam mogu li da je skroz prebacim u jednostavnu od belog zlata...i verovatno cu to i uraditi.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Pepi

Burme imamo, ne nosimo ni mm ni  ja. On je nosio jedno vreme, pa skinuo, meni je takav oblik prstiju da mi prstenje spada, pa nikada ne nosim. baš mi je skoro svekar dao svekrvino zlato, ima dva divna starinska prstena i baš mi je žao što ne mogu da ih nosim.