Main Menu

Operacija strabizma

Started by emge, December 25, 2014, 10:28:57 AM

Previous topic - Next topic

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

emge

Sa koliko godina je Sonja dobila strabizam?
Marko ima akomodativni, koji je posledica +dioptrije i trebalo bi da ga naocare resavaju :(

maggie

Pa prakticno smo primetili kad je imala 7-8 meseci da joj jedno oko malo bezi na spolja. Dr nije dao nikakvu terapiju u pocetku, da bi negde oko cetvrte godine pocela da nosi flaster. Nakon par meseci je imala seriju vezbica koje nisu dale rezultate, i na kraju operaciju. 
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

jel

Emge, ti znas da smo mi operisali zoji strabizam kod stankovica kad je imala 2 godinice
E sad zoji ke specifican slucaj, u smislu da nije problem samo oslabljenog misica, vec iz centra
Tako da je potpuno drugacija prica

Ali sistem, oporavak I prvobitan efekatje isti :)

Sta te zanima?
Stankovic je stvarno odlican, po meni trenutno jedan od najboljih kod nas
I za ovu operaciju je jako bitno ko operise
Jer uglove, nepravilnosti skretanja ne mere nekim preciznim metodama nego iskustveno
Takodje ne postoje, da ja znam neke napredne tehnike prilikom operacije
nego je "snajderska" I bitna je precizna ruka iskusnog hirurga
veoma bitna

Naravno da mozes I drzavno, samo postoji sigurno red cekanja I postoperat. Blok je horror
My name is Luton, Robin Luton :lol:

jel

Sama operacija osim sto je puna anestezija I sto traje 30-45min, nije zahtevna
Deca se jako brzo oporavljaju, vec posle dva dana zamucenog vida je kao pre,
Cim izadju iz bloka, nemaju nikakve povezena ocima, mogu da imaju samo malo krmelja ili sukrvice

Dace t i oni etaljna uputstva ali u principu ocekuj da se baziraju na vodjenju brige o higijeni
prljave ruke ne u oci, ciste jastucnice I kapi koje su malo nelagodne za dete, a daju se nekoliko dana posle

Slobodno me zvrcni  :kiss1:

jel

Stose tice efekta, zavisi od srece I ruke hirurga, nazalost

zoji su oba oka skretala ka unutra bas dosta, posle operacije je bilo savrseno
savrseno, direktan fokus, sve...
Ali joj se posle godinu, godin I po polako pomerilo na spolja
kao sto rekoh, njoj ta kriva slika ide iz mozga I nije slucaj kod M
sad treba ponovo ::) da idemo na operac

jel

Upoznala sam decu koja su imala na unutra, da bi im posle oper.otislooko na spolja
Pacijenti drugog dr, naseg renomiranog, da ne imenujem

Zatim deca kojoj je strabizam doooosta poboljsan, ali ne idealno...
Mislim da je bitno posle nastaviti neko vreme sa vezbicama
Dok se ne usvoji puna slika

I jos jedna stvar, onako kako izgleda odmah po operaciji oko, tako je, mislim tako je centrirano
Hocu reci da se efekat odmah vidi

emge

Kod Marka isto nije problem u mišićima, njegov strabizam uzrokuje dioptrija - pa mozak zaključi da mu je bolje da gleda sa jednim okom (to je akomodativni strabizam i javlja se obično oko treće, nama malo kasnije). On je naizmjenično koristio jedno pa drugo oko. Vid na oba oka 100%. Naša sreća je da je u strabizmu kratko, pa dr očekuje brz oporavak. Popravljen nam je ugao sa naočárima, ne bez naočara - baš zbog toga da posle oko ne krene ka spolja.

Operacija mu je trejala 1h vremena - dr mi je rekao 20-30min po mišiću. Prošlo je 10 dana, još nam se stabilizuje vid. Nekad su oke kako treba, nekad baš i ne. Interesantno je da su na kraju dana bolje nego ujutro - kaže dr da mu možda treba kafa :lol: Jutros su i ujutro bile kako treba :girl_in_love: :pu-pu:
I mi čekamo da mozak odluči da mu je bolje da ima dva oka. Uvjek je strabizam na kraju pitanje centra za vid.

Kapi smo sipali prve nedelje 4 puta, druge nedelje 2 puta - ostalo nam je još par dana.

Izgleda da smo jedan konac pokidali :nokti: ali dr kaže da nema veze.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Lani

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

disco2000

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

rafa