Main Menu

Operacija strabizma

Started by emge, December 25, 2014, 10:28:57 AM

Previous topic - Next topic

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

disco2000

Dawn

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Blue

emge, super  :clap:

da li neko zna kada inace prvi put treba odvesti dete na kontrolu kod ocnog lekara? kakva je praksa po tom pitanju u srbiji?
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Glitter

zavisi od deteta do deteta stvarno, ja sam vec sa dve godine nosila naocare, znaci da sam na preglede isla ranije, ne secam se da je nesto odredjeno kada mora, znam da ih pregledaju za skolu (mada je malac u to vreme vec nosio naocare)

nas dvoje nismo uzorak  :crazy:

Blue

ja sam mislila da to treba odvesti dete u odredjenom uzrastu za svaki slucaj, posto ja nisam sposobna da procenim da li on dobro vidi ili ne. znaci nema neke regularne prakse po tom pitanju dok su malecki  :think:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

disco2000

Ja sam L. odvela kad je imao nesto vise od godinu dana. P. sam i ranije, ali ona je imala ceste upale, pa su joj i vid proverili.

Glitter

mozda i postoji ali ja ne znam za istu

ja sam ga odvela kada sam primetila da mnogo trepce  i ispostavilo se da mu je potrebna pomoc
ja sam s druge strane kao dete bila jezivo razrooka pa je to bio znak za ocnog

mislim da treba samo zanemariti onaj period kada oci misic nije dovoljno jak (od rodjenja do druge godine mislim ) pa kada su umorni ili tek probudjeni okice malo beze

emge

Kad je Marta bila beba, praksa je bila prvi pregled u drugoj godini života.
Za Marka je već pomjereno da prvi pregled treba da bude sa 4 godine.

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Dacko

Super za Marka!

Nismo imali obavezan pregled očiju sve do sistematskog pred školu, ali da sam primetila neke smetnje, odvela bih ga sama.

AnaK

Janko 23.7.2002.

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Margarita