Main Menu

Da li vam muzevi pomazu...

Started by Deda, May 19, 2009, 11:48:48 AM

Previous topic - Next topic

Dada

Ponekad ode u nabavku sam, animira djecu i spremi nam veceru. Od koga je, dosta je  :D
Posao mu je takav da bi bila utopija ocekivati da redovno na sebe preuzme neku od kucnih obaveza te ga nikad time nisam ni opterecivala.
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

nelly

Quote from: maripoza on May 19, 2009, 12:02:05 PM
Ja to ne smatram pomaganjem meni, pa necu da odgovaram na temu, da ne ispadne da oftopikujem. :lol:
upravo ovako :innocent:
i ukoliko pozove skoro petnaest ljudi na feštu a mene ne obavesti na vreme o tome(uglavnom kada vidim kako kola počinju da se parkiraju on se seti :crazy: da mi kaže) e tada ima gosta viška mene,znači apsolutno me ne interesuje šta će koliko će da li će.Naravno da ja ispoštujem sve te moje drage prijatelje.
Šta hoću da kažem;ok ti radiš ja ne,
ja poštujem tvoje vreme ,ti poštuj moje.Sve što sam taj dan uradila bilo skuvala ili spremila...oko dece da ne pominjem-mora da ispoštuje,jer u suprotnom ima problema.
Izuzetno je vredan,kada nadje vremena za nešto što nema veze sa poslom,i i skuva (odnosno napravi SPECIJALITET),I oko dvorišta sredjuje i decu svuda da povede i završi sve što ga zamolim.
Ali uvek mu napominjem da ne pomaže meni, i da ja ne započinjem poslove koje znam da neću završiti(ostavlja jako puno nezavršenog posla za sobom)
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

senka

Od kućnih poslova radi sve (sem peglanja), ali s obzirom da sam ja kod kuće i da držim sve pod kontrolom on baš i nema prilike za to. Voli da kuva i to radi vikendom. Često sprema večeru.
Oko dece radi sve što i ja (sem mazanja kreme - ne podnosi takvo nešto na rukama)

Mada bilo je i ekstremnih situacija kada je radio težak posao koji je zahtevao osmočasovno stajanje, a ja bila kod kuće u nekoj depresivnoj fazi, pa je morao jadan da kuva kad dodje, usisava...

Šta da kažem, nije lako živeti samnom, ali sam se udala za dobrog čoveka  :innocent:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

maxic

Cici, procitah da imas zenu, a jel ti zena, zna gdje sta stoji u kuci, pa i raspremi ili samo cisti?
Meni bi trebala jedna, i u TX sam pokusavala ali nije usjelo. Meni treba neko ko bi sortirao igracke, pa onda usisao. Potpuno mi je bez veze, jer obicno provedem sat u pripremi za zenu, zato je i nemam.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Bebel

apsolutno sve radimo podjednako. i briga oko deteta, i sredjivanje kuce, paljenje masina, raspremanje istih, usisavanje, i nabavke... Moja briga je kuvanje, tu se retko uplice.
imamo zenu koja nam jednom nedeljno detaljno sredi stan, u nju imam apsolutno poverenje, sve rasprema, sve zna gde stoji i vrati na svoje mesto.
Lav 05.10.05.

Despina

Ucestvuje u kucnim poslovima osim kuvanja-veze nema i pranja sudja-mrzi :lol:
Brinemo podjednako o djeci i nikad ne zovemo majstora, sve zna :girl_in_love:
A, L, S

Unabebili

Quote from: cici on May 19, 2009, 08:42:12 PM
MM je danas sredjivao orman, povadio sve majice i počeo da slaže.Ja se pravim blesava, mislim što da ja slažem njegove stvari.A onda on kaže:"Molim te složi mi majice, ti to radiš mnogo bolje nego ja."  :wall: nastavak pretpostavljate.

slozila ti, naraFski :rofl:

Moj pomaze periodicno i to samo ono sto on misli da treba i kad on proceni da treba :blink:

Nabrojacu sta radi i kojom dinamikom:

- izbacuje djubre ( to radi samo on)

- sudove opere onda kad mene hitna pomoc iznosi na nosilima i jos dobacuje: - Ostavicu da ove masne serpe ipak operes ti kad se i ako se vratis :rofl:

- na svaka moja 3 usisavanja, jedno je njegovo

- 1 godisnje opere prozore

- ponekad obrise prasinu (onda kad ja NAMERNO ostavim takav sloj da mozes po njemu pisati ljubavne poruke) ;D

- nekad prostre ves

- nekad skupi ves  :rofl:

- ide u nabavke ( idemo zajedno uvek)

- menja sijalice po kuci i neke sitnije opravke, ali je jako spor u tome, pa ja na kraju bogoradim da zovemo majstora

- kad skapira da sam stvarno pala na nos od svega, naruci klopu da ne spremam rucak ja

- ponekad napravi palacinke ( obicno onda kad se jedu njemu) -2-3 godisnje

kod njega je sve to jako u fazama, i kad je u fazi da nece nista, ja tad luuuuuuudim, sto mozda i nije u redu , jer ipak, on radi full time, ja ne, on ima dezurstva cesta, ja kuliram ujutro do 9h :-[

oko deteta se vise bavim ja kad je dete tu, on nekako ne stize  :think:

iskreno, mene i nerviraju muskarci koji mi se motaju po kuci i zabadaju nos u sve :hm:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Lani

Quote from: Unabebili on May 20, 2009, 12:34:27 AM
- sudove opere onda kad mene hitna pomoc iznosi na nosilima i jos dobacuje: - Ostavicu da ove masne serpe ipak operes ti kad se i ako se vratis :rofl:

QQ lele  :lol: :nokti:

Gost51

zaboravila sam da dodam
zna da pritisne dugme za pocetak rada masine :rofl:
kada je sve pripremljeno :D

janavi

Quote from: jackie on May 20, 2009, 08:06:25 AM
zaboravila sam da dodam
zna da pritisne dugme za pocetak rada masine :rofl:
kada je sve pripremljeno :D
:lol:

samo jedna epizoda
ja u porodilištu, 45 dana
posle 3 dana, pišem upuststvo, kako se uključuje mašina
on čita uputstvo, i zove telefonom da uživo proveri jel ispritiskao šta treba, i stavio sve kako treba
i ovako svaki put kad treba da uključi mašinu
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

DekiTaja

Sad bih se ja malo šalio da ovoj temi, ali bojim se da bih popio ban ovdi, a ost'o bez glave kod kuće... :D

AnaK

Moram da te pohvalim DekiTajo što tako lepo i pametno razmišljaš unapred  ;D
Janko 23.7.2002.

Glitter

Quote from: DekiTaja on May 20, 2009, 11:39:34 AM
Sad bih se ja malo šalio da ovoj temi, ali bojim se da bih popio ban ovdi, a ost'o bez glave kod kuće... :D
:rofl1: :rofl1: :rofl1:
:P
Quote from: janavi on May 20, 2009, 11:36:57 AM

samo jedna epizoda
ja u porodilištu, 45 dana
posle 3 dana, pišem upuststvo, kako se uključuje mašina
on čita uputstvo, i zove telefonom da uživo proveri jel ispritiskao šta treba, i stavio sve kako treba
i ovako svaki put kad treba da uključi mašinu
mene je moj zvao dok sam bila u sali (posle sam videla propusten poziv) da me pita da li se beli ves pere na 90 stepeni i da li se masina ukljucuje na slovo i...
rekla sam mu da nije mozda slucajno trebalo prvo da pozove porodiliste da proveri da li sam se porodila, pre nego sto se nervira jer se ne javljam na telefon...

inace kad hocu da ga iznerviram ja se ne javljam na mobilni...jednom mi je dosao na posao iz zarkova u centar, jer sam se naljutila i nisam htela da se javim  :rofl1:

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

vrana

Hoce da uradi sve sto mu zadam, ali mene uzasno nervira sto se nikada ne bi sam setio da nesto pocisti ili skloni na mesto. Na kraju mi je uglavnom lakse da sama sve uradim, nego da njemu dajem precizna uputstva, posebno zato sto bi to znacilo da stojim iznad njegove glave i govorim: sad sklono casu. ne, ne pored sudopere. stavi je u masinu. sad skloni i tanjiric. ne, ne pored supore. stavi ga u masinu. a sada skloni papir od bureka. kanta za djubre se nalazi ispod sudopere. ali, moras prvo da stavis kesu za djubre u kantu, a kese za djubre se nalaze u fijoci ispod sporeta itd.
mislim da se razmazaeni muzevi i prave tako sto je njihovim zenama lakse da sve urade same nego da se smaraju obucavajuci ih vestinama prezivljavanja.

sto se cuvanja deteta tice, mislim da se dosta angazuje s obzirom na to koliko slobodnog vremena ima nakon posla, ali realno, to zaista ne bi trebalo posmatrati kao pomaganje meni.
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.