Letovanje 2015.

Started by Margarita, January 30, 2015, 10:53:49 AM

Previous topic - Next topic

veki

Ja bi rado u Egipat, al meni frka i da razmisljam o njemu, super sto ste se lepo proveli

Dacko

Hvala na informacijama! :kiss1:

Lani

#1022
Ostala sam dužna malo detaljniji izveštaj o nekim novim plažama na Tasosu (meni novim), pa valjda bude nekom od koristi narednih godina.  :)

Prva, number one, numero uno, naj naj plaža na ostrvu, naše otkrovenje ove godine - Kekes. To su one silne stene koje dominiraju našim slikama sa mora ove godine. Na njoj smo bili 3 puta (na ceo dan) a to je za naše pojmove i stalno premeštanje sa plaže na plažu, stvarno mnogo.
Ona je sva ovakva divlja i krševita ali stene su uglavnom zaobljene, može da se uglavi suncobran u proreze, da se nameste peškiri tako da izgleda kao fotelja od stena. :girl_haha: Sa stena imaju i na nekoliko mesta stepenice za spuštanje u vodu a ima i mesta za skakanje. Ko ne bi da se prži na stenama, ima i prirodnog hlada a i dva mini dela sa peskom gde može da se uđe u vodu. Plićak (slika br. 4) nije peščan, deo jeste ali drugi deo su stene, pa mora da se pazi. To su uglavnom one stene obrasle mahovinom, ali opet, mora da se ulazi polako.
Sama plaža je lako dostupna, nalazi se između manastira i Alikija (neposredno pre Alikija). Skrene se kod znaka za tavernu Skidia, ide se normalnim asfaltiranim putem do taverne, tu se ostavi auto na parkingu u debeloj hladovini i onda se peške spustiš do stena ili kozjom stazicom do peščanog dela.
Ova plaža nije za svakoga, definitivno nije ni za mnogo malu decu ili decu koja nemaju avanturističkog duha u sebi. Mi volimo ovakva mesta i netaknutu divljinu, čak i naša deca. Ovo je postalo my happy place na Tasosu. :love32:Još neke koje smo obišli...

Vathi, plaža odmah posle Mermerne
Boja svetla ali mutna od belog kamenja u vodi, Mermerna je mnogo čistija. Gužva nesnosna, full time DJ koji sve vreme pušta neku nesnosnu tehno muziku, beach bar skuplji nego na drugim mestima... jednom rečju, popili smo po pićence, jednom se brčnuli i zbrisali. Ova plaža je skup svega onog što ja ne volim.Papalimani, malo posle Limenasa
Ko je bio, zna kakve su plaže oko Limenasa. Prirodan hlad, pesak, čista voda. Ima skakaonicu, simpatičan beach bar i to je to, ništa spektakularno. Ležaljke su veoma blizu vode jer je plaža dosta uska. To se vidi lepo na slikama.

Makrijamos, Limenas
Velika, sa puno sadržaja, posebno za decu. Odrasli plaćaju ulaz, 3 eur, deca ne. Parking se takođe ne plaća. Set ležaljke i suncobran je 7 eur.
Postoji i jedan deo plaže, koji sam ja nazvala paradajz ogranak.  :lol: Tu su ljudi sa ručnim frižiderima i svojim suncobranima. Ja sam mislila da ne mogu da se unose svoje stvari ali mi videsmo (i slikasmo) čitav jedan kutak koji ne pripada onom zvaničnom kompleksu.Metalia, Limenaria
Broj dva po otkrovenjima ove godine. Divna divna. Za kupanje je onako, mnogima se ne bi svidela jer ima krupno kamenje (ima džakova u vodi za lakši ulazak), ali je voda čista a sama plaža ima najlepše okruženje na ostrvu. Nalazi se u podnožju napuštenog rudnika koji je sav misteriozan i romantičan. Preporučujem parkiranje gore na vrhu brda, pored Palataki zgrade pa onda spuštanje peške do plaže, jer se tako prolazi kroz razrušene zgrade koje su nekada pripadale rudniku. Ko se parkira odmah kod plaže, ostane uskraćen za ovu divnu šetnju. Oko nje se nalaze skrivene i teško dostupne uvale, do ove prve može samo čamcem a do ove druge vodi minijaturan tunel, kroz koji mora da se puzi, tako da, ko je klaustrofobičan, ne preporučujem.  ;DSalonikios, blizu Giole
Znak za plažu nalazi se neposredno pre znaka za skretanje za Giolu. Ima dosta da se ide lošim prašnjavim putem ali na kraju puta je ova preslatka i ušuškana plaža sa crvenkastim peskom. Ima beach bar koji pušta super muziku, onu pravu opuštajuću morsku, kako i treba. U vodi je na ulasku krupno kamenje i šljunak pa mora da se pazi, voda je kristalno čista. Zalazak sunca na ovom mestu je divan.Astris, posle Psili Amos plaže
Simpatična plaža, lako dostupna i vidljiva sa glavnog puta. Voda kristalno čista, ali u vodi je krupno kamenje i nema baš dug plićak. Beach bar odličan, tu sam pila najbolju kafu na ostrvu.

Tripiti, kod Limenarije
Velika, sa lepim peskom, voda veoma čista uprkos popriličnoj gužvi, ima mesta i za sopstvene ležaljke. Sve u svemu, lepa ali meni ne za svaki dan.


moma

Divni opisi. Hvala. Ja sam pocetnik i pratim tvoja uputstva za Tasos.

aleks

Lani, divno sve opisano :kiss1:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Zumbulica

Taman kad pomislis da nema vise nista neotkriveno   :girl_sigh:  :lol: :kiss1:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani


Nanny Ogg

Kako si sve lepo opisala i ilustrovala  :girl_in_love:

Divno!  :girl_in_love:


Ajte zene, ne dram'te

Margarita

ja cekam utiske iz toronija
bivsa koleginica ga mnogo hvali, daleko ispred svih destinacija koje je obisla (halkidiki), a sad procitah da se kali uopste ne dopada

kalimero

stvarno je stvar ukusa..... mi smo, uostalom, samo prosli kroz njega, verovatno je drugi feeling kad letujes tamo pa das sebi vremena da ga otkrijes...... moj utisak je da je more/voda divno ali mi se ne dopada plaza (i ulica i kola odmah uz plazu) i to sto je to samo jedna dugacka ulica i niz kuca i tako.....  :think:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.
 

Deda

Marg, mislim da bi se tebi i meni dopao Nikiti, takodaaaa  :turpija: biraj da rezervisemo na vreme
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Margarita

mislis? ma meni i ona nea kalikratia zapala za oko, videcemo... :turpija:

Deda

Ja nju i trazila ali je u martu bilo razuzeto  :hm: pa stigoh u Siviri  :lol:
Sad bih Sitoniju  :turpija:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

kalimero

al na sitoniji nema sedenja u jednom mestu, plaze da se obilaze obavezno  :baba: :girl_haha:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.
 

Deda

 :pioneer: onda cu u Metamorfizis , vrec sam nasla smestaj  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006