Main Menu

Letovanje 2015.

Started by Margarita, January 30, 2015, 10:53:49 AM

Previous topic - Next topic

Glitter

Imas na pitopisima Lani jako lepo pise o Tasosu i ove godine je dokumentovala plaze i opise

Urbana

Quote from: Lani on August 25, 2015, 03:56:02 PM

Papalimani, malo posle Limenasa
Ko je bio, zna kakve su plaže oko Limenasa. Prirodan hlad, pesak, čista voda. Ima skakaonicu, simpatičan beach bar i to je to, ništa spektakularno. Ležaljke su veoma blizu vode jer je plaža dosta uska. To se vidi lepo na slikama.

E da to je to, takve plaze volim, samo su mi lezaljke previse zbijene, to ne volim.

A ima li nekih sadrzaja za malo vecu decu....duseci na vodi, daske na vodi, bicikleti, neke odbojke, ples u vodi, stoni tenis i sl. .... 

Moram priznati da je ulaz i iznajmljivanje na plazi vrlo povoljno u Hr je suncobran i dve lezaljke 12 eu plus parkiranje u najboljem slucaju za ceo dan 7-8 eu.

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Lani

Urbana, prirodan hlad imaš na tim plažama posle Limenasa... Tarsanas, Nisteri, Papalimani, Glyfoneri, Pachis kao najveća od svih njih, itd. Znači, taj potez zapadni deo ostrva. Što se tiče sadržaja za malo veću decu, stvarno ne znam, mi u principu bežimo od plaža sa previše sadržaja i previše buke i gužve tako da tu nisam od pomoći. Možda ima nešto na Golden beach-u, tj. ima sigurno ali to bolje znaju ovi koji odlaze na tu plažu. Plaža sa dosta sadržaja ti je i Makryammos.

Mirka

Urbana, baš me sad zanima, gde si se u Trogiru kupala kad su ti svud po Grčkoj zbijene ležaljke?
MIslim, baš me zanima, gde si imala taj nezbijajući komfor
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

disco2000

U Crikvenici je jedva bilo mesta za peskir ili rucnik... doduse, bio je praznik bas tog dana kad smo otisli.

Urbana

Quote from: disco2000 on September 13, 2015, 06:53:46 PM
U Crikvenici je jedva bilo mesta za peskir ili rucnik... doduse, bio je praznik bas tog dana kad smo otisli.

To znam za gradsku narodno veselje, ali mi smo 150m od zatvorene plaze na kojoj se placa. Osim toga sve plaze od Malinske do Vinodolskog su nase ;) ali recimo plaza Kacjak u Dramlju je nesto sto mi odgovara, naravno kao i ova nasa u blizini zatvorena gradska.

Kacjak

S druge strane od Dramlja do Selceta uz obalu je setaliste i plaze....pa postoji veliki izbor....nadam se, mada imam informacije da je tako.

Mi smo danas rezervisali i onaj apartman u Selcetu, pa cemo jedan otkazati...ipak cena je izuzetno privlacna s obzirom na komfor.

Quote from: Mirka on September 13, 2015, 06:37:03 PM
Urbana, baš me sad zanima, gde si se u Trogiru kupala kad su ti svud po Grčkoj zbijene ležaljke?
MIslim, baš me zanima, gde si imala taj nezbijajući komfor

Rekoh da se u Trogiru nisam kupala, nisam isla ni na Ciovo, jer je uvek guzva preko mosta. U Kastelima je lepa gradska plaza i nije guzva, taman.
Mi smo se uglavnom kupali na Vranjici i Primostenu, a bili smo i u Marini i Rogoznici.
Trogir nam je bio rezervisan za vecernje izlaske i sigurno da ce mi nedostajati jer je divan a nije prevelika guzva, kao na pr prosle godine u Porecu gde se nisi mogao uvece kretati.

Vranjica

znaci pod tamarisom  :D

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Evo Primosten ( ovo su moje slike )

a ovde se vidi da nije bas sve uz guz, a nije ni prevelika guzva

a u sumi

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

e sad sa druge strane sume 5min hoda je plaza narodno veselje nemas gde rucnik da stavis

Da se samo ja pitam, ja bi pravac ponovo Primosten - kompleks Zora, ali deca kazu...pa bili smo dovoljno, nije fora da opet sledece godine ponovimo.
Primosten bas ima sve i divno setaliste i gradic je po mom ukusu, uvece nije preterana guzva. A kompleks Zora bas nudi jako puno aktivnosti za tinejdzere .... golf, stoni tenis, jastuci na vodi, daska za veslanje, bazen za promenu sa morskom vodom, wifi na plazi, debelu borovu sumu sa lezaljkama...sve na jednom mestu.

Eto tako nekako .... i jos extra Split i Sibenik

Ne mogu na 38 da izdrzim ceo dan pod suncobranom, a nisam dosla na mora ni da lezim u sobi u klimi.

Finalina

meni se cini da je ovo sa plazama kao i svuda, kako gde zavisi gde ima guzve i da li je plaza gradska, poludivlja ili vec nesto sasvim trece...i nesto nemam potrebu da poredim grčku i hrvatsku, u tom smislu, a ni u bilo kom drugom...razlicite su im obale, priroda, mentalitet...konacno, i prilike da se tamo tamo letuje...

Mirka

potpisala bih Finalinu

Pitala sam za Trogir i okolinu, lepo sam razumela šta si napisala, jer sam nekoliko godina provodila cela leta tamo. Jedino gde sam uspela da budem van gužve je kad smo brodom išli pa gde zgodno mesto nađemo, i kad sam bila na Drveniku, ali to je više domorodačka varijanta.
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Finalina

ja sam dosta letovala po Splitu, Trogiru, a na Čiovu najviše... u tom kraju baš na puno mesta duž obale je ravnomerno skoro svuda poprilično popunjeno, iako je bilo davno, koliko se ja sećam, ako mislimo na uredjene plaže

Glitter

evo ako ode u Rovinj u maju, jos ako je zima bila hladna pa se leto dvoumi, mesta koliko volis i gde volis :lol:

Urbana

Quote from: Finalina on September 13, 2015, 11:38:45 PM
ja sam dosta letovala po Splitu, Trogiru, a na Čiovu najviše... u tom kraju baš na puno mesta duž obale je ravnomerno skoro svuda poprilično popunjeno, iako je bilo davno, koliko se ja sećam, ako mislimo na uredjene plaže

rekoh da se nisam kupala tamo, ni pokusavala .... u biti idemo iskuljucivo na plaze na kojima ima prirodni hlad na plaza borova suma ili tamaris a nije prevelika guzva guz uz guz
A toga ima poprilicno u Hr na kopnu u odnosu na Grcku ( gde to mozes naci samo na ostrvima i to ne svim, Tasos i Krf se isticu )
U Porecu sam bila u Zelenoj laguni tako da nije prevelika guzva bila, plus borova suma, gradska plaza u Novigradu je super i nije preterana guzva, rekoh Kastel, vec o Primostenu i Biogradu da ne govorim.
Vrsar je gradska plaza placanje pa jos guz uz guz....vrlo neprivlacno, mada ima i tamo hlada mimo plaze.
Osim hladovine, trazim i dugacka uredjena setalista i sadrzaje za decu kao i okolinu koja se da obilaziti.
Kako smo se dogovorili idemo jos sledece godine u HR, a onda bi promenili, pa racunam da mi je najlakse prvo da potrazim nesto u Grckoj, zato sam gledala Nea Peramos, naravno otisla bi do Tasosa pretpostavljam da saobraca onaj hidrogliser, ali ne bi bas volela da budem vezana jer bi hteli do Kavale, Sereza, Drame a i te pecine....nemam malu decu, pa me ne interesuju previse pescane plaze i plicaci.

I da u Splitu je velika guzva, ali je Sibenik super. Ali tamo ne idem na plazu, druga svrha posete.

Urbana

Quote from: Glitter on September 14, 2015, 09:41:22 AM
evo ako ode u Rovinj u maju, jos ako je zima bila hladna pa se leto dvoumi, mesta koliko volis i gde volis :lol:

Sam Rovinj je vise za posecivanje kao I Trogir, za letovanje okolina.

Urbana

Quote from: Mirka on September 13, 2015, 11:29:30 PM
potpisala bih Finalinu

Pitala sam za Trogir i okolinu, lepo sam razumela šta si napisala, jer sam nekoliko godina provodila cela leta tamo. Jedino gde sam uspela da budem van gužve je kad smo brodom išli pa gde zgodno mesto nađemo, i kad sam bila na Drveniku, ali to je više domorodačka varijanta.

Pa rekoh da smo bili u Vranjici 20m od plaze, nije bilo pusto, ali podnosljivo i prirodan hlad. Ima deo uredjenjih stena sa borovom sumom, tamo nije guzva, bili smo par puta. Odlazili smo i u Marinu.

Urbana

Quote from: Finalina on September 13, 2015, 11:08:48 PM
meni se cini da je ovo sa plazama kao i svuda, kako gde zavisi gde ima guzve i da li je plaza gradska, poludivlja ili vec nesto sasvim trece...i nesto nemam potrebu da poredim grčku i hrvatsku, u tom smislu, a ni u bilo kom drugom...razlicite su im obale, priroda, mentalitet...konacno, i prilike da se tamo tamo letuje...

Grcka ima divne plaze, sitan pesak ( mnogo vise nego Hrvatska ) i mozda toplije more, a sve ostalo ima Hrvatska.

anelore

Pa nista, onda i sledece godine Hrvatska  :innocent: