Letovanje 2015.

Started by Margarita, January 30, 2015, 10:53:49 AM

Previous topic - Next topic

bubi

ja nesto nemam ideju gde bi isli.
znam samo da u Pefkohori necu sigurno.
Ni na Sitoniju i Tasos.
Pogotovo sto moramo da idemo u avgustu kad su cene i najvise.
Finalina


Plava Baklava

Ove godine smisljam neku netradicionalnu a jeftiniju varijantu jer smo celogodisnje jako ambiciozni  :nokti2: :girl_haha:


moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Dacko

Zumbi i Lani, hoćete li baš i u isto mestašce?

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

MissL

Da ne iscitavam celu staru temu, zasto Tasos? Ukratko :D
Ja nisam bila, ali sad mi se citajuci vas cini da imam pogresan utisak o njemu, jer sam rekla da bih radije na Sitoniju. Genijalno, jel' da? :lol:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Zumbulica

Ukratko - prelepe plaze, cisto, mirno.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Finalina

Quote from: MissL on January 30, 2015, 05:07:55 PM
Da ne iscitavam celu staru temu, zasto Tasos? Ukratko :D
Ja nisam bila, ali sad mi se citajuci vas cini da imam pogresan utisak o njemu, jer sam rekla da bih radije na Sitoniju. Genijalno, jel' da? :lol:
da :lol:

AnaK

Quote from: Nanny Ogg on January 30, 2015, 04:26:11 PM
Ja se nadam nekoj Italiji m Kipru, al mnooogo ćete morati da zalivate  :nokti2:

Ovako  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

kalimero

a, molicu lepo, sta fali sitoniji? ja sam zaljubljena u sitonske divlje plaze i zelenilo  :girl_in_love:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.
 

Lani

Quote from: Dacko on January 30, 2015, 04:53:10 PM
Zumbi i Lani, hoćete li baš i u isto mestašce?

Of kors.  :)

Ništa baš ne fali Sitoniji i ona je divna.  :girl_in_love:
MissL, baci pogled na moje morske slike u Albumu ako te ne mrzi.  :kiss1:

MissL

Cim budem na kompu
thanks girls :kiss1:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Dacko

Quote from: Zumbulica on January 30, 2015, 04:56:07 PM
Mi da  :girl_in_love:
Quote from: Lani on January 30, 2015, 06:01:40 PM
Of kors.  :)
:good:
Jeste li već rešile i hoćete li ići jula ili avgusta?
Moji su pojačali kampanju da sve ponovimo, ja bih da promenim makar stranu ostrva, ali bih svakako svratila bar na dan i na 'našu' plažu da vas vidim. :)

Zumbulica

Mi ne planiramo jos nista ali verujem da ce kao uvek biti pocetak avgusta.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Drugari, vidimo se obavezno ako nam se poklope termini.  :clap:
Posebno što smo se mimioišli prošlog leta.  :kiss1:
Imaš neko posebno mesto u vidu na drugoj strani ili ne još?

edit: Ovo je bilo za Dacko.  :)

Nemam pojma kad ćemo mi dole, mm mora da proveri na poslu kad ko planira. Ja naravno mogu whenever, od njega zavisi. Čim budem znala, zovem da rezervišem smeštaj.

MissL, evo našla sam svoj neki stari post o Tasosu...  :kiss1:

Quote from: Lani on February 26, 2013, 03:21:03 PM
Evo Dacko, sad imam malo više vremena da ti konkretnije odgovorim.
Ponovo smo se odlučili za Tasos, isto mesto i isti smeštaj kao prošle godine zato što nam je sve tamo odgovaralo, počev od dužine samog puta (mada smo ga mi prekidali u Dojranu, vi naravno nećete morati jer u startu imate 2-3 sata prednosti u odnosu na nas zbog toga što ste iz Niša), pa preko plaže, lokacije smeštaja, samog mesta. SM je skroz penzionersko mesto a mi takva volimo.
Da te ne smaram o smeštaju, to ti ne znači ništa, jer nam ionako nije isti. Za ovu vašu kuću nisam sigurna gde je ali mesto je tako malo da je nemoguće naći smeštaj koji nije na super mestu, s pogledom na more, itd.
SM je skroz malecka i mirna, ali i tako mala ima par kafića, 4-5 taverni, prodavnicu, pekaru... Nama je najbolja taverna Armeno, kad kreneš od gradske plaže prema Beba plaži videćeš red kafića i taverni, ona je poslednja u nizu, na ćošku. Kad smo nju otkrili, više u druge nismo ni išli.

http://nikana.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11563:restaurant-armeno&catid=127:fish-tavern&Itemid=484&lang=sr
Na gradskoj plaži smo se jednom brčnuli, onako da probamo ali smo se kupali, kad nismo odlazili van SM, samo na Atspas plaži, kod koje nam je i bio apartman. Ona je na izlazu iz mesta kad se krene ka Limenariji. Komplet 2 ležaljke i suncobran je 6 evra, bez pića. To je svrstava u red skupljih jer na skoro svim drugima, za tu cenu dobiješ i 2 pića ili kafe. Naravno, ne moraš ako ne želiš, ima sasvim dovoljno mesta na plaži da pobodeš svoj suncobran i namestiš svoje peškire.


Lepa je, peščana, more čisto, sunca ima do 8 uveče, sve u svemu no comment, u najpozitivnijem mogućem smislu.  :girl_in_love:
Osim te plaže, meni su se najviše dopale Paradise (na istoku ostrva)

Ona je kao starija sestra Atspas plaže, isto je peščana, ogroman dugačak plićak, voda najčistija moguća, samo što tu već oko 11 kreće užasna gužva pa je najbolje krenuti baš rano ujutru.
I Notos... par kilometara posle Potosa, za mene idealna jer nisam baš ljubitelj peska. Ona ima sitan šljunak i (prijatno) hladnu vodu. Mala je, ušuškana, nikad nije velika gužva, preporučujem. Ima neupadljiv znak na putu za nju koji lako može da se promaši, mada videćete dosta parkiranih kola (uglavnom sa našim tablicama :lol:) gore na putu. Do nje ne može da se siđe kolima.Što se tiče prodavnica, na Tasosu od velikih lanaca ima Arvanditis ili kako se već zove, ali to niti vam je usput (jer je skroz gore u Limenasu) niti ima potrebe da idete tamo kad u Limenariji, pre samog ulaska u nju ima ovaj...
http://www.heliosmarkets.gr/el/
Cene kao u drugim marketima (odmah se ograđujem da tu ne ubrajam Lidl jer u njemu nisam bila), izbor sasvim solidan. Mi nismo znali pa smo svraćali u Asprovaltu u Masutis pre odlaska na trajekt, izgubili bezveze 2 sata, nema potrebe. Ponesite nešto osnovno odavde, sve ima u tom Heliosu.
Limenarija vam je 5 minuta kolima od SM, to je prvo veće mesto u blizini.
U SM ima dobra pekara, sa hlebom duplo manjim i duplo skupljim nego ovde  ;D ali Bože moj. Otprilike je veličine omanjeg bageta. Oni imaju i skroz OK slana i slatka peciva, dobra za doručak. Pekara je blizu Armeno taverne, teže se nalazi, jer je u sklopu kafića i internet kafea, mora da se uđe unutra, nema nigde napolju istaknuto jasno da je tu i pekara. Ma naći ćete.  :) U SM isto ima market, on je baš preko puta gradske plaže. To je neki privatan market, ne pripada nijednom od trgovinskih lanaca. Ima i još jedan na koji smo slučajno nabasali, on je na izlazu iz mesta ali kad se krene ka unutrašnjosti, ali nekako je sav zapušten i prašnjav  :crazy: pa tu nema potrebe da svraćate.

Osa, pčela ima ali ne nešto nenormalno. Nismo imali neprijatnosti, poneli smo Raide i koješta, jedva da smo ih koristili. Ako vam smetaju u restoranu uvek možete da zamolite da vam na parčetu alu folije zapale malo kafe, taj miris onda njima smeta i ne dolaze. Tako da za to ne brinite, daleko od toga da su rojevi u pitanju i sl. Ja sam više osa videla na Skijatosu nego na Tasosu.

Ako te zanima još nešto, pitaj a i ja ću dopisati ako se nečeg setim, ovo je sad samo nabacano ono osnovno.