Nase lepe baste i terase - 2015 - nova sezona, novi planovi

Started by Zumbulica, February 13, 2015, 09:27:13 AM

Previous topic - Next topic

Praslin

Glitti, hvala za info.
Evo proučavam.

Kontam da ću da idem kod devojaka na obuku  :girl_haha:

AnaK, prelep je  :girl_in_love:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

AnaK

Mnei se stvarno mnogo dopada, i sjajno je napredovao bez ikakve posebne muke. Jedino što traži je sunce. Čini mi se da tvoja terasa nema mnogo sunca, što je sjajno, jer na njoj može da se sedi, iako to eliminiše petunije i muškatle.
Janko 23.7.2002.

Praslin

U pravu si, moja terasa nema mnogo sunca, a i ono što ima, pokrije senka od drveća čim grane proleće.
Zbog toga moram da tražim biljke koje mogu da žive sa ovako malo svetla.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

AnaK

Ovo ti je super izbor, mislim da se zove "Lepi Jova", terasa mog oca, sa istočne strane i u stalnoj senci lipa:

Janko 23.7.2002.

Xe

Quote from: Praslin on February 13, 2015, 09:53:56 PM
Je l' mogu te jagode da rastu u saksiji, na terasi?
Sećam se da je Xe spominjala neke terasaste saksije  :think:
Kad dođeš, pokazaću ti je  :good:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Praslin

Finalina

ja se nadam da cu na placu ove godine biti angazovanija, u poslednje dve godine imali smo bastu, deca sadila, vrala, moj tata odrzavao, ja sve njih razvozila da se bave uzgajanjem povrca :rofl:

...u stanu imam zastakljenu terasu na suprotnoj strani stana red prozora koji su uvek u senci ( veliki svetlarnik zgrade) i za to mesto treba da nadjem prave biljke....imate li ideju?

NenaS

Quote from: AnaK on February 14, 2015, 11:00:16 AM
Ovo ti je super izbor, mislim da se zove "Lepi Jova", terasa mog oca, sa istočne strane i u stalnoj senci lipa:

Jao ''lepi Jova'' :girl_in_love:  Obožavam ga u svim bojama i nijansama...
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Pepi

Anak, tek sada vidim terasu tvog oca, baš je lepa i velika  :girl_in_love:
A oduševim se kad vidim ovakve slike  :)
http://www.magazinkreativnost.com/cvetni-balkoni-i-terase/

Unabebili

imam ambiciozne planove za terasu ove godine  ;)

i sto se cveca tice i sto se dekoracije tice

dobila sam divnu lezaljku,
sasila zavese kao baldahine ,
nabavila neke pletene korpe koje cu da preprskam u belo i plavo

a cvece cu sto raznovrsnije,
sa naglaskom na muskatle i prkos
to  najbolje tolerise sunce koga ima u izobolju na mojoj terasi  :love32:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Glitter

ja jos uvek ne mogu da kupujem sadnice, najavljuju sneg u martu  :crazy:

Unabebili

ni mi nista ne mozemo da se angazujemo dok se grejna sezona ne zavrsi i ne operemo terasu od garezi  :girl_sad:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Dacko

Moji muški prekjuče posadili badem u dvorištu, pa im se riljanje i kopanje toliko dopalo (proradili geni, šta će :) ) da bi sad da sade i cveće ispred kuće. E sad, to je severna strana, uvek je hladovina, pa tražimo cvećke kojima to ne smeta i kojima ne treba posebna nega, nego ono - iskopaš rupicu, ubaciš, ušuškaš, povremeno zaliješ i to lepo raste samo od sebe i bez misterioznih radnji tipa orezivanje, kalemljenje i tako to. Ima li takvog cveća uopšte?

gasha

Lepi jova trayj malo tamnije mesto i dosta vlage, ali mu treba sunce bar u nekom delu dana.
Moja terasa je bas osuncana i ja kupim vinku, lici malo na lepog jovu ali mnogo bolje trpi sunce i zegu.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.