Dolphinarium i Turkuazoo Aquarium Istanbul

Started by senka, February 22, 2015, 04:55:03 PM

Previous topic - Next topic

senka

http://www.istanbuldolphinarium.com/eng/index.html#

Nema mnogo objašnjavanja o lokaciji, jer se ide taksijem ili prati navigacija.
Sam taj centar nije ništa spektakularno, mada sam ja snob uvek u nekim očekivanjima. Ipak, radi se o delfinima kao egzotičnim životinjama, ne plivaju sa dunavskim šaranima  :lol: Ali...
Dođosmo malo ranije (vreme zakazali nekoliko dana unapred), u toku je bila predstava. Sedeli smo u kafeu koji je u sklopu centra. Sneg napadao pola metra, oni nemaju grejanje.
Dočekasmo naš termin (a nije baš da se ljudi otimaju, prazna sveska onom što nas je dočekao). A i koje lud po zimi i snegu da razmišlja o delfinima  :rofl:
Svlačionice, ledene i mračne, deca dobiše odela, cvokoću , ne mogu da navuku te gume na sebe, do'vatiše ih dve vremešne Turkinje i očas posla im navukoše. Jedna uključi fen da greje M. koji se tresao (dobro, malo i od straha, jer je sve vreme govorio kako će mu delfin odgristi ruku i zbijao šale na svoj račun. morbidne šale)
Na bazenu takođe hladno. Voda ledena i zelena, delfini plivaju iskaču, prskaju tribine gde sedimo.
Kako bih vam rekla, tako zamišljam sportski centar u Surdulici recimo, bez uvrede. Ovaj naš košutnjački je Beverli Hils. Čak i Taš gledam drugim očima  :lol:
Tu je par momaka, hrane delfine i govore deci šta da rade. Svaki korak je isplaniran. Znači, nema slobodnoig hoda i improvizacije. Govore im sad ih mazite, sad uhvatite za peraja, sad poljubi, sad...Delfini su utrenirani do u sekundu i kapiram da svako plivanje identično izgleda. Sve to traje nekih 15-tak minuta (snimala sam pogledaću baš). Oboje su u isto vreme bili u bazenu. Prof. fotograf je sve slikao, posle smo kupili taj cd sa 85 slika za 15TL.
Posle pravac svlačionice, opet one Turkinje, svaka im čast, skinuše ona odela u uguraše ih pod tuš.
Moja deca su imala kupaći ispod odela, poneli smo peškire, papuče su njihove koristili. Ipak, treba poneti sve svoje.   
Plivaje je koštalo 260TL sa tih 20% popusta. Mogu da plivaju deca tek od 10 godina u ovom zatvorennom delu. Mislim da leti, kada je sve to napolju, mogu i mlađa deca.

Sledi...
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Glitter

mi smo letos bili u Aquaparku u Kusadasiju na predstavi, ali plivanje sa delfinima bilo bas skupo, tip 150 evra po osobi plus te oderu za fotke :crazy: ali je bilo toplo i lepo  :girl_haha:

senka

Sve u svemu, mislim da vredi zadovoljstva i osmeha dece. Iskustvo i uspomena za ceo život.

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

AnaK

A mogu li i mame da plivaju  :girl_in_love:

Koliko je to u € ne teraj me da jurim konvertore  :-[
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

Senka, genijalno ....  :nokti2: :lol: :love32: :crazy: :love32:  :kiss1:
Ali slike i njihovo odusevljenje su vise nego divni  :love32:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Elanor

to sto glit kaze je bila cifra ovde, ali sad gledam sajt, izgleda da vise nema :(. mislili smo kao rodjendanski poklon, posto je bilo od 8 godina navise.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

senka

http://www.turkuazoo.com/en/

Akvarijum je u TC Forum.
Veoma je lep, veliki, dobro osmišljen i odrađen. Porodična karta nas je koštala 40e.
Postoji i mogućnost plivanja sa ajkulama, ali nije bilo zainteresovanih  :lol:
Žao mi je što nam slike nisu bolje ispale, pa se ne može dočarati utisak kakav zaista jeste. Poprilično je mračno u nekim delovima, ali baš to daje pravi efekat. Na nekoliko mesta ima taj akvarijum u akvarijumu gde deca mogu da vide 360 stepeni perspektivu.
Riba malih velikih, ajkula, kornjača, rakova, meduza, pirana, stvorenja za koje i nisam znala da postoje...pored svakog akvarijuma detaljne informacije.
Ovde je već malo gužva. Ima entuzijazista sa baš malom decom koju zapravo ništa od toga i ne interesuje.
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

senka

mogu i mame da plivaju, može ko hoće, tj. ko može da stane u ronilačko  odelo  :D
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

AnaK

Janko 23.7.2002.

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.