Main Menu

Šta volite da jedete?

Started by AnaK, April 17, 2015, 05:57:43 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Tražih temu, ne nađoh. Ako je imamo, molim modove da spoje.

Nešto sam ovih dana razmišljala kako mi se promenilo ono što mi se jede. Do pre neku godinu roštilj/šnicle su mi bile izbor uvek. Poslednje vreme, samo nešto kašikom ili musake, punjene paprike, gulaši. Takođe, sve manje mi prija riba, a i morski plodovi.
Janko 23.7.2002.

Lani

Zašto sad kad smo na dijeti i ti i ja?  :crycry: :girl_haha:

Deda

Ja volim meso (mono ne citaj  :lol:)
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

kalimero

sve manje mi prijaju masne i teske varijante, krastavac vise ne mogu, i luk sve teze varim..... a krecem da jedem i ono sto nikad nisam volela, karfiol, kelj, bareno povrce u velikim kolicinama, potaze.... jedino sto mora da bude zacinjeno  :-[
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

Bez mesa mogu, probala sam ono prošle godine, tri meseca ni pomislila nisam na meso. Baš sam se prijatno iznenadila.  :girl_haha:
Ali, nikad ne bih mogla da budem pravi vegetarijanac, jer bez sira ne mogu. Mogla bih eventualno peskatarijanac da budem...  :think:

To na kašiku najmanje volim, nikad više supu ili pasulj ili gulaš da ne pojedem u životu, ne bi mi smetalo.
Volim salate, povrće više od voća ali ne svako, gore pomenuti sir (svaki baš svaki, od onih skroz bljutavih mladih do najjačih buđavih, kozijih i sl.), piletinu, ribu, u principu volim dosta zdravih stvari. Ali volim i pice, testeninu, to me ubi, to taman potire sve ono zdravo što volim. :crazy:
I poslednjih godina mnogo više volim slatko nego ranije, čini mi se da što sam starija, sve više slatko jedem.
Ranije nije bilo šanse ni da probam tortu ako vidim da ima patišpanj ili ako mi deluje preslatko, teško... sad da me vidite na rođendanima, samo sučem brke kad krenu da donose torte. :lol:

AnaK

Quote from: Lani on April 17, 2015, 05:59:51 PM
Zašto sad kad smo na dijeti i ti i ja?  :crycry: :girl_haha:

Ma kad sam u Šamcu odabrala Čobanac umesto Karađorđeve, npr, tema mi se nametnula sama. A juče sam mm-u rekla, jao kako mi se jede neki paprikaš :lol: Pogledao me  :o

Ja sa slatkim obratno, valjda su godine na dijetama i režimima izazvale promenu u mentalnom delu, sad imam mnogo jasniju podelu na kalorije koje vrede i ne vrede. Ne jedem više od zalogaja kolača koji me ne obori s nogu  :stop:
Janko 23.7.2002.

Glitter

ja ako krenem sa slatkim ne zaustavljam se :lol: ali znam da mi utice na kvalitet koze lica pa stvarno mlo razmisljam o slatkom (ovo mislim na cokoladu, ono cistu u kucnoj reziji sakrivena u ormar :lol: )

od hrane jeem sve :lol: samo da neko drugi spremi povremeno. Ovde sam pocela da jedem svasta nesto, a svasna nesto sam i smanjila otkad sam ovde. Npr pacetinu (mono, znas sta da radis :lol: ), jagnjetinu, a opet smanjila sam ribu, jer je ovde kvalitet ribe malo klimav (bar ove recne sto mi se svidjaju).
Opet uhvatim sebe kako uzivam u prosto poparenom i samo posoljenom grasku (sto nikad ranije nisam, uvek je to moralo da bude kuvano jel sa graskom ako cu ja da ga jedem).
Odavno nisam spremala jelo tipa boranije sa mesom, jer boraniju i ne mogu da kupim na kilo :crazy: sve neka mini pakovanja za kuvanje na pari kao mini prilog uz glavno jelo :crazy:
Zato cepamo prokelj sa slaninicom i hbelim lukom, opet novo prilicno.

Petak nam je obicno dan za italijansku gozbu, pa kad vec pijem vino sta marim za malo testa, taman da lepse pliva :lol:

a ovo sto kaze Lani za sir :balavi: bez problema bih na siru mogla da zivim

Lani

Stvarno AnaK...? Možeš da se zaustaviš posle zalogaja?  :o Svaka čast ali stvarno, meni je to totalni SF.
Meni baš zato što sam večito na dijetama i što su slatkiši uvek no-no, imaju draž zabranjenog voća valjda. :girl_sigh:

Glitter

ja ne vidim poentu u kockici cokolade ili zalogaju torte...mislim zalogaj torte moze ako samo probam pa mi se ne dopadne :lol:
ali ono ili jedem ili ne jedem :crazy:

AnaK

Ma mogu ako mi nije fenomenalna. Kad je fenomenalna, dokrajčim parče. Uvek računam u glavi da je bolje da odem na neki od omiljenih kolača u toj kalorisjkoj vrednosti, ali to retko uradim, pa sam u kalorijskom deficitu za slatkiše koji mi 'nisu nešto'.
Janko 23.7.2002.

NenaS

Uf, de me nađoste s ovakvom temom...  :ljut: Volim da jedem, skoro pa sve...manje te varijante ''na kašiku'', ali zato meso (Mono sorry), testa, razne musake, sendviče pune majoneza, sir, prženo, pohovano, kolače...qq...nikad oslabiti neću :crycry: Doduše volim i povrće, volela sam i pre ove hrono-avanture, sad sam naučila da ga jedem samo dinstanog - bez gomile sosa preko, a salate sam se ''napasla'' razne više nego do sada u životu. :crazy: Problem mi je oduvek bio što baš i ne ljubim voće - osim par vrsta, sad trošim samo limunove...
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Praslin

Ja sam u fazi da sam počela da gledam "Addicted to food". Sve vam je jasno.
Ne znam više kako da se izborim.
Ne postoji aspekt života koji nisam uspela da pobedim, kojim nisam uslepa da ovladam, a ovo sa hranom... očajna sam.  :girl_sad:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

AnaK

Janko 23.7.2002.

Praslin

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

NenaS

Quote from: Praslin on April 17, 2015, 06:45:59 PM
Ja sam u fazi da sam počela da gledam "Addicted to food". Sve vam je jasno.
Ne znam više kako da se izborim.
Ne postoji aspekt života koji nisam uspela da pobedim, kojim nisam uslepa da ovladam, a ovo sa hranom... očajna sam.  :girl_sad:

:friends:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.