Main Menu

Šta volite da jedete?

Started by AnaK, April 17, 2015, 05:57:43 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

disco2000

MissL

Mogla bih tako... :kiss1:
Mozda je to samo uticaj ovog kulinarskog kanala :crazy:
Ide mi na zivce sto je ovde skupa hrana, a pogotovo ako hoces malo da iskoracis malo iz redovnog.
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Lukina mama

Quote from: Deda on April 17, 2015, 06:00:20 PM
Ja volim meso (mono ne citaj  :lol:)
i ja :D

Quote from: Lani on April 17, 2015, 06:18:21 PM
Stvarno AnaK...? Možeš da se zaustaviš posle zalogaja?  :o Svaka čast ali stvarno, meni je to totalni SF.
Meni baš zato što sam večito na dijetama i što su slatkiši uvek no-no, imaju draž zabranjenog voća valjda. :girl_sigh:

potpis za bold :)

i meni se sa godinama ukus menja, adaptira ...nesto sto ranije nisam htela da probam, sada sam oopen za suggestions :)

obozavam lebanese kuhinju, sto im je sve spicy, i vegetarianske opcije su im odlicne :)

meksicku hranu, obozavam, manje je jedem jer ima dosta pirinca, fried beans, tortilla ...

volim kuvano, najvise volim kada mi neko skuva :D

Luka ,09 April 2005

AnaK

Quote from: MissL on April 17, 2015, 07:50:32 PM
Ide mi na zivce sto je ovde skupa hrana, a pogotovo ako hoces malo da iskoracis malo iz redovnog.

Pa ne mora da bude, posebno što bi ti eksperimentisala s povrćem, prvenstveno, čini mi se, ako nećeš morska i egzotična mesa  :girl_haha: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Dacko

Quote from: MissL on April 17, 2015, 07:28:52 PM
Ne znam, nesto... Malo nekih drugih namirnica, drugacijih kuhinja i recepata. Kod kuce pravimo samo "sigurna" jela koja ce se pojesti, ne mogu da priustim bacanje eksperimenata, svi jedu ono sto vole, a sve drugo se pretvori u mucenje.
Jao, kako te razumem.  :bighug:
Mada bih teoretski mogla da priuštim povremeno bacanje eksperimenata, ne daju mi one sirotinjski provedene devedesete godine. I onda se trudim da povremeno bar na drugi načim spremim namirnice koje volimo, što ne nailazi baš na krasan prijem, mislim pojedu oni, ali me posle ljubazno zamole da spremam kao i pre. Doveka bi živeli na bečkim šniclama uz neko mešano povrće (ili još bolje - krompir), dok se meni odavno stužnilo sve što ja spremam ili mi mama pošalje, pa i polovina onog što može da se kupi gotovo (tu više ekperimentišem nego kad sama kuvam) i potpuno sam spremna da me neki maštovit kuvar usvoji, pa ako znate nekog bolećivog - javite. :)

Elanor

missl, a da probas prvo nesto na precanski nacin?
sladak grasak, marmelada u gulas (tako valjda radi dawn), rezanci s makom?
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Ja sam jedno vreme pravila jednom nedeljno (manje-više) po jedno jelo raznih kuhinja. I ovo mi je bila sjajna polazna osnova:

http://www.gastronaut.hr/recepti.asp
Janko 23.7.2002.

MissL

Dacko moze zajedno da nas usvoji :friends:
Otvorena za sve predloge :girl_haha:
Super :kiss1:

znate sta ja recimo volim da jedem, a skoro nisam... niti cu :lol: jedno od onih starinskih jela koje je valjda nastalo tako sto se pomesa sve sto je ostalo da bude za jos jedan rucak: corbast pasulj, kuvani kiseli kupus i testenina :balavi:.
Stiv 24.11.2003.

Deda

Bljak, jesi li sigurna da to postoji  :blink:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

MissL

Ahahaha, moja baka pravila i uopste, ali uopste nije bljak, trust me
Stiv 24.11.2003.

MissL

Dalmatinska verzija je bez kupusa, pasta fazol(a) ako se dobro secam,  ovo je valjda slavonska. Ili jednostavno njena :lol:
Stiv 24.11.2003.

AnaK

Nije bjak, probala ja s kupusom, to je zvanično jelo u Hrvatskoj. Mada mi se više sviđaju odvojeno  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

AnaK

QuoteGrah

Iako je grah skuplji nego ikada prije, i dalje je jedna od jako zdravih namirnica koja se tradicionalno priprema u hladnim zimskim mjesecima. S jednim kilogramom graha možete napraviti puni lonac, a po želji možete dodati kiselu repu, ribani kiseli kupus, makarone, kobasice ili suho meso.

http://www.vecernji.hr/gastro-i-putovanja/ovo-su-neka-jela-koje-mozete-spremiti-za-manje-od-50-kuna-908336
Janko 23.7.2002.

Pepi

Usvojiću vas ja, ionako kuvam po želji  :crazy:
Volim sve da jedem osim jagnjetine, jaretine, iznutrica, morskih plodova.
Volim jela na kašiku, mnogo više od parčeta mesa. Testenine ne volim previše, ali spremam i jedem povremeno.
Slatkiše obožavam  :crycry: juče sam spremala čokoladni puding i gomboce sa šljivama, opet po želji...
Eksperimentisala sam više ranije, ono tipa piletina sa medom i anannasom, volimo i mm i ja, sad ne mogu zbog dede, ili mogu da spremam dva jela...