Main Menu

Hrkanje i nemiran san

Started by Minimax, April 21, 2015, 12:48:31 PM

Previous topic - Next topic

Minimax

Imate li iskustva sa tim ? Moje dete noćima hrče, uprkos tretiranju nosa sprejom i povremenim inhalacijama. Toliko hrče, pa onda uspori izdisaj i ima pauzu dok ne udahne ponovo. Mene to jako plaši,skoro pola noći lebdim pored kreveta i proveravam da li mi dete diše. Kada joj dam "Erijus", spava bolje. Ne znam koliko dugo u kontinuitetu smem da joj dajem ? Zbunjuje me i to što smo radili alergološke testove i navodno nije alergična na inhalatorne alergene, ali svakog proleća imamo isti problem.  :nokti2:

kalimero

nama je zimus dr rekla 5 dana vezano aerius, a ne secam se sta pise u uputstvu....  :think:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Minimax

Bili smo kod orl, ništa nije rekao za krajnike.

Jel opasno to isprekidano disanje ?

Deda

Verovatno nije, eto ga mm ziv i zdrav  :lol: mi nismo  :crazy:
:kiss1:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Minimax

Quote from: Deda on April 21, 2015, 02:42:48 PM

:D

Plašim se zbog srca,negde sam pročitala da ta apnea ugrožava srce...

kalimero

a sta dr kaze za to hrkanje i disanje?
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Dacko

Quote from: Deda on April 21, 2015, 02:42:48 PM
Jao, istu muku mučimo. :friends:  :crycry:
I ja sam pročitala svašta, a i zastrašujuće zvuči kad na pola minuta ne diše a onda grca hvatajući vazduh, pa sam ga poslala lekaru, ali ič se nisu potresli niti ga poslali kod ORL-a, ali za dete bih svakako potražila i mišljenje drugog lekara i vodila ga dok ne pronađu ne samo uzrok nego i rešenje problema.

kalimero

dacko, moj tata je tako hrkao, to je bilo jezivo! Ja nikoga nikad nisam cula tako dramaticno da hrce, a pitacu mamu imao je i dijagnozu, neka deformacija unutar nosa, zato su se ti zvuci toliko culi i zato je i zadrzavao vazduh.....

Za dete sumnjam da je tako nesto.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Dacko

A jesu li mu samo postavili dijagnozu ili je postojao i neki lek za te prekide disanja?

OT: Da li u te alergene testove spada i test na grinje? Na kakvom jastuku dete spava?

Finalina

Quote from: Minimax on April 21, 2015, 02:25:36 PM
Bili smo kod orl, ništa nije rekao za krajnike.

Jel opasno to isprekidano disanje ?
orl u domu zdravlja ili u nekoj drugoj ustanovi?... mislim da treba da uradis pregled ponovo ili na jos nekom mestu... ne znam da li je opasno, mislim da nije u velikom broju slicnih slucajeva, ali kako ja nisam lekar mogu da komentarisem samo tako kako sam cula na nekim pregledima gde sam svoje dete vodila

moje dete ima periode kada se "čuje" kako diše i ponekad to liči na hrkanje... kod nje su to povremeno krajnici, ali i devijacija nosne kosti (to nam je urodjeno, mojoj mami, meni, a sada eto i njoj)

Zumbulica

To se zove sleep apnea, to zaustavljanje disanja, kombinovano sa laringitisom je uzas i katastrofa. Jelena je operisala sva tri krajnika kad je imala 5 godina, odmah posle toga sleep apnea je potpuno zauvek prestala, neopisivo olaksanje i za nju i za nas.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

kalimero

Quote from: Finalina on April 21, 2015, 05:18:40 PM
moje dete ima periode kada se "čuje" kako diše i ponekad to liči na hrkanje... kod nje su to povremeno krajnici, ali i devijacija nosne kosti (to nam je urodjeno, mojoj mami, meni, a sada eto i njoj)

Dacko, evo bas ovo sto prica Finka....
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%94%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0_%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Minimax

Pregled ORL je rađen u domu zdravlja.

Danas smo bile kod dr, zbog potvrde za upis u školu, i spomenula sam da sam jako zabrinuta zbog tog hrkanja i isprekidanog disanja. Dr je odmahnula rukom kao da je to tako periferna stvar, i rekla da joj ispiram nos fiziološkim rastvorom i stavljam sprej Operil P  :shout:. To joj ne pomaže,provereno,kad stavim sprej za nos efekat je kao da sam joj sipala običnu vodu - nema reakcije. Ponavljala sam da sam preplašena, da se dete muči noću da diše,ali džaba - nisam shvaćena  :wall:
Dete je dobilo revakcinu MMR uredno, uz komentar da joj neće pogoršati problem sa disanjem.

Ne znam kako ću spavati noćas, strah me... Kad najkasnije može da se javi reakcija na mmr vakcinu ?

Imate li preporuku gde da je odvedem na detaljniji pregled otorinolaringologa ?

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.