Main Menu

Zdravi keksići

Started by Plava Baklava, April 25, 2015, 09:58:59 PM

Previous topic - Next topic

Plava Baklava

Ukinula sma kupovinu keksa i ostalih industrijskih poslastica i sad skupljam recepte za zdrave domaće , što znači (po mogućstvu´: bez rafinisanog šećera,belog (pšeničnog) brašna isl. i uključuje i domaćemusli štapiće.

Za početak nešto skroz brzo idobro:
2 veće banane
100 gr osenih pahuljica

Banane izgnječiti, umešati u njih ovsene pahuljice i kašikom na papiru za pečenje oblikovati keksiće. Peći na 200 stepeni cca 15 min, da lagano potamne.

Dete je oduševljeno, što mi je osnovni parametar uspešnosti recepta  :girl_haha:


moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Deda

Priznaj da ipak poprskas vodom sa lednika  :nokti2:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Plava Baklava

 :rofl: To kod onih komplikovanijih  :rofl: .


moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

AnaK

Da se ovde prišljamčim, zbog naslova  :girl_haha:  Pošto pokušavam da držim GI dijetu, najveći problem su mi hlebovi/peciva, i ovo najčešće jedem:

Dobra vest je da se smesa za galete može napraviti recimo u  nedelju, ostaviti u frižideru, i svako jutru, u toku nedelje ispeći po malo.
Ako imate aparat za galete ili vafle, to je odlično, a ako ne, možete napraviti i uštipke, ili male palačinke.
Recept za Majine galete:
1 šoljica brašna od prosa
1 šoljica brašna od heljde
1 šoljica kinoe
2 šoljice mešavine semenki
-suncokreta
-lana
-bundeve
-susama
1/2 šoljice ulja od košpica grožđa
3 šoljice vode
Ako više volite slane-soli po ukusu

Meni se dopadaju, ukućanima uopšte, te nešto ne očekujem da bi deca bila oduševljena.
Janko 23.7.2002.

Lani

Meni ovo super zvuči, ja obožavam ovakve grickalice.

AnaK

Meni je više nego OK, i menja mi i hleb za doručak i spašava neku iznenadnu glad. A super mi je što može da stoji u frižideru danima, testo. I, samo tip - peče se na niskoj/srednjoj temperaturi, da se lepo osuši a ne izgori.
Janko 23.7.2002.