Main Menu

Imigranti, azilanti i ostale velike seobe

Started by rafa, August 03, 2015, 05:27:27 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

ja ne znam zasto nas vise cude ovakvi stavovi, pa evo pre dva dana sam citala na kinkymari kako je devojku od 2o i kusur na poslu u kaficu upucao starac od 70, pa ljudi komentarisali ruzno a neka gospodza cak rekla: pa neka je onda ubio...

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Praslin

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

maripoza

Old enough to know better, but too young to care.

rafa

Quote from: Elanor on August 19, 2015, 08:55:21 PM
na ovu temu, mene sramota nekih mnogo bliskih ljudi :girl_sigh:

I mene, imala sam pre neki dan razgovor na tu temu ali sam ga prekinula da ne zaostravamo.  :(

Osim sto se slazem sa njima u segmentu da ce se Evropa preplaviti njima (bilo je i komentara da ne znam istoriju, da malo procitam krstaske ratove itd)....ali ta stvarnost nema veze sa konkrenom situacijom i ljudskom mukom.

Sa Trivanom se naravno apsolutno slazem. Od onih drugih politickih izjava mi je muka.

Odnela sam u dva navrata onomad stvari deci u parku kod Hotela Srbije. Nisam se dugo zadrzavala, par minuta osmeha i njihove zahvalnosti, ne volim da misli bilo ko da mi je nesto duzan.

Mm je odvezao 2 ture do autobuske stanice minibusem za dz naravno....zato sto smo prisustvovali sceni bahatih mafijasa taksista na recepciji hotela koji im je trazio 50 eur za tu trasu.  :blink: Ko ne zna, mislim da nema vise od 6-7km.

Stampala sam nesto pre neko vece tamo na recepciji, komsije smo. Grupa od 7 muskaraca se prepirala sa dvojicom 'taksista' koji su trazili po 50 eura za prevoz, pa onda dali special discount po 45 posto su dva auta u pitanju. Ljudi su bili sokirani i pitali ih koliko je to daleko (cak ni ne znaju) i zasto toliko para....Taksisti su im pretili i policijom.
Mladjanom recepcionaru skidam kapu koji je u letu, stampajuci moja dokumenta, uhvatio delove razgovora, pa me je samo pitao da li je on to dobro cuo koliko im para traze. Izjavio da nista ne mrzi kao ratne ljige i profitere i razbucao bandite naredjujuci taksistima da napuste hotel, inace ce on zvati policiju. Samo su nestali.  :blink: Mm mu je onda ostavio telefon da ga nazove kad ima potrebe, i zvao ga je dva puta, bilo je i zena i dece u grupama.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

rafa

Inace videla sam tu zicu na srpsko-madjarskoj granici izbliza u subotu, u nasoj avanturi spasavanja USA-BRA putnika  :lol:

To nije bodljikava zica. Isto je tako uvijena i isprepletana ali na svojim krajevima nema one spicaste vrrhove nego neka seciva, kao male zilete duzine 1 cm i vrlo su gusto rasporedjeni.

Hocu reci, osim kopanjem kanala ispod, ono nema sanse da se predje.
10.12.2002.
19.05.2005.

anelore

Rafo, uzas.
Sa druge strane, ja cuh i price o taksistima koje su privodili i oduzimali im vozila jer prevoze migrante van grada, pa im nudili sporazum o priznanju dela. Taksista naravno pristane i samo treba da uplati 250000 u humanitarne svrhe, a uplatnica je vec spremna na ime Fonda Dragice Nikolic.
Bedna mi je ona poseta od juce, i to sto su komunalci pocistili park i dovezli cisternu vode samo jer se Jedan covek (uz pratnju nekoliko Vulina) dosetio da ih poseti i da usput slucajno kaze koju o izborima.
Sa Trivanom se slazem.
Ali opet se vracam na ono sto je Kali napisala - zar je zaista moguce da smo opet, kao u slucaju poplava, dosli u situaciju da su gradjani ti od cije savesti treba da zavisi to hoce li azilanti imati dostojanstvene uslove za boravak ovde? Ali onda se setim da je ova nasa drzava u vreme kada su nam dolazile izbeglice i raseljena lica i njih prepustala najvecma rodjacima, da je bilo ljudi koji su ziveli po 8 godina u izbeglickim kampovima u bednim uslovima...tako da me, nazalost, ovo ne cudi, samo sam i dalje ogorcena. A narod ko narod, veruje u ono sto mu se servira u novinama i na TV-u, pa moja rodjena majka je mislila da jeste tesko to sto ce joj penziju smanjiti ali da je to nesto zbog cega ce nam svima biti bolje....pa je tek juce otvoreno rekla da je besna na Vucica. Tek juce.
Otisla sam malo sa teme, oprostite.

maripoza

Svaka cast za recepcionera i Rafa family reisen, sve ostalo mi izaziva mucninu.
Anelore, sve se slazem, u slovce.

Glitter

jutros sam na bbc gledala izvestaj iz djevdjelije i da je policija pocela da kontrolise ukrcavanja na vozove jer se stvari otimaju kontroli i ne postuje se pravilo da zene i deca prvo dobiju mesto u vozu

s druge strane u kaleu su kampovi i migranti konstantno apliciraju da udju u uk kao azilanti, navodno validni zahtevi se odobravaju, dok se ljudi koji se procene da su ekonomski migranti odbijaju. u tom slucaju ostaju u kampu u kaleu i apliciraju ponovo.

kalimero

nista, ali nista i nikoga ne videsmo ceo put do ovde.....niti guzve na granici, niti pesake, niti blokade..... Potpuno neverovatno, stvari se desavaju ali kao u paralelnom svetu i strogo kontrolisano :crazy:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Unabebili

Gledam izvestaj iz makedonije, ovo je strasno, strasno, strasno....
kakav uzasan tretman prema ovim ljudima, ovoj deci, zenama  :girl_cray:

Ona deca izbezumljena, vriste, ridaju... :girl_cray: :girl_cray:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

rafa

Gledala sam neke slike sa Kosa gde pristizu camci iz Turske, oni izrazi lica i emocije se ne mogu podneti  :(
10.12.2002.
19.05.2005.

Gizmolina

Procitah jutros, pomalo patetican tekst, ali ukazuje na jedan od detalja kojim se mediji sluze:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/zasto-al-jazeera-nece-reci-mediteranski-migranti
Nina 20.1.2009.

maripoza

Quote from: Gizmolina on August 22, 2015, 08:28:12 AM
Procitah jutros, pomalo patetican tekst, ali ukazuje na jedan od detalja kojim se mediji sluze:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/zasto-al-jazeera-nece-reci-mediteranski-migranti

Da, jasno ko dan.

Plus:

"Do sada je ove godine blizu 340.000 ljudi u ovim okolnostima prešlo granice Evrope. To jeste velika cifra, ali i dalje je to samo 0,045 posto ukupnog stanovništva Evrope od 740 miliona.

Uporedite to sa Turskom, koja je primila 1,8 miliona izbjeglica samo iz Sirije. Libanom, u kojem je više od milion Sirijaca. Pa čak i Irakom, koji se i sam bori sa ratom, a koji je primio više od 200.000 ljudi u bijegu od svog susjeda."

Toliko o tome da (kako evropski mediji tvrde, a narod veruje) dolaze samo i iskljucivo u Evropu. :hm: