O kucnim ljubimcima , Bruki dzuki na str.11

Started by chokoladica, May 19, 2009, 07:34:17 PM

Previous topic - Next topic

maripoza

Quote from: chokoladica on August 10, 2009, 08:46:36 PM
Moj papagaj se zove Rafa, tj. to je moja verzija. Filipova je Miki, ali bas me briga  :ljut:

Vidim, brzo si se prilagodila.  :turpija:  :lol:
Old enough to know better, but too young to care.

chokoladica

:lol: Pristao je Filip da se zove Rafa  :clapping:

niya

Mi nemamo kucnog ljubimca  :(
Ali imamo puno dvoriste veverica koje hranimo i sad ih se ne mozemo resiti...mada meni ne smetaju  :diva:
23.09.2009
Aaliyah Riley Anna
Rhea Neve Emma    
Xenia Kiera Leah

Xe

Quote from: niya on August 18, 2009, 08:13:22 PM
Ali imamo puno dvoriste veverica koje hranimo i sad ih se ne mozemo resiti...mada meni ne smetaju  :diva:
?Imacete, imacete, za koju godinu sigurno  :flower:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Dawn

Quote from: niya on August 18, 2009, 08:13:22 PM

Ajd pošalji jednu DHL-om :crazy:

chokoladica

Ovaj moj ker je totalno nevaspitan  >:( Poludecu sa njom, sva je kao na struju...Nadam se da to prestaje kad omatori...  :wall:

Praslin

Šta je uradila?

Smiruju se oni s vremenom, ali postepeno.

I pazi da je sterilišeš na vreme, da ne bude frke.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

chokoladica

Kad je najbolje?
sta je uradila? Bolje me pitaj sta nije uradila, ali recimo , uopste nece da poslusa neke osnovne komande tipa "dodji" ili "mesto" i slicno, narocito ako je recimo pustim na terasu. Moram da je mamim hranom da udje. Napolju je fakin dizaster. Pustila sam je pre neki dan jer je ona pas koji voli da trci. Ali, trci kao muva bez glave, ne cuje, ne vidi. Jesam li vam rekla kako joj je macka ebala sve po spisku? :lol: Ladno je kidisala na macku i to sa macetom. Ajd sto i dalje razvlaci papuce, to mogu da podnesem, ali bukvalno moram da pazim gde cu sta da ostavim. Ako ostavim neku garderobu na stolici, kad dodjem sa posla, to je na podu. Pojela mi je jedan brus, i tako... Jasno mi je da je to mozda tako jer kad nisam kod kuce, onda po ceo dan nisam kod kuce, a ona je sama, pa mitinguje. Jos uvek se nije navikla na nas odlazak iz kuce, cujem je do prizemlja kako cvili i place...   :hm:

Praslin

Ajoooj, pa baš je blesava!
Ne znam šta bih ti rekla što se tiče ponašanja. Možda ste neke stvari loše postavili, a možda je i jednostavno takva.
Mada, to što neće da dođe mi je čudno. Za početak, kad god je zovneš i ona dođe, ti je nagradi i pohvali. Ako hoćeš da je grdiš, onda nemoj da je zoveš nego idi ti do nje. Možda je povezala dolazak sa grdnjom, pa neće da dođe.

Mislim, slaba sam ja za savete tu jer je meni Tea od početka bila dobra. Ona je naučila gde joj je mesto posle drugog odlaska na isto, a da dođe je nisam ni učila, jednostavno to se podrazumeva  :-[ Ona je pas koji baš voli da sluša, pa je sa njom lako.

Elem, što se sterilizacije tiče, najbolje je da to obaviš već kad bude imala 6 meseci. Prvo teranje dolazi oko 8-9 meseci, a ne valja to raditi knap pre teranja, a teranje ne želiš, veruj mi.
Uostalom, ako je sterilišeš pre prvog teranja, šansa da dobije mamarni tumor praktično nestaje (26% nesterilisanih kuja strada od malignog mamarnog tumora).

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Xe

To je razlog, i moras dosta da progutas dok ne odraste i pocne kao svaki tinejdzer, da koristi prednost ostajanja solo kod kuce  :rofl:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Praslin

Nisam pitala - koliko je šetaš? Bilo bi dobro da je pustiš da se dooobro istrči pre nego što odeš na posao, da bi ostala umorna u stanu.
Ova moja žaba svako jutro provede 2,5 sata u šetnji i posle je mirna kao bubica. Ne znam da li ti možeš tako nešto da izvedeš zbog Filipa?

chokoladica

Ne vidim kako da je izvedem ujutru. Pustim je na terasu pre nego sto odemo, i iako terasa ima 70 kvm, i moze da trci u krug tad joj je zanimljivije da njuska i vidi sta bi mogla da unese u kucu (ptice inace ostavljaju cuda po terasi  :hm: ). U pravu si ti Praslin, verovatno sam ja negde omashila, jer nemam toliko vremena za vaspitavanje , pritom je ona bas dobra kad smo mi kod kuce, tako da tad nemam neku priliku da je kaznim. Znaci, o sterilizaciji treba da razmisljam vec sledeci mesec..

chokoladica

E da, koja je cena ? Uopste nemam predstavu

pra-sence

Ja mislim da je za zenke skuplje. Bar je tako kod macaka. Recimo za Gregu je sterlizacija u Pancevu kopstala 2 hiljade a za zenku  4000..verovatno je tako i kod kucica.

Dawn

Quote from: chokoladica on August 18, 2009, 10:39:56 PM
Ovaj moj ker je totalno nevaspitan  >:( Poludecu sa njom, sva je kao na struju...Nadam se da to prestaje kad omatori...  :wall:

Naš ima četiri pune godine. Još čekamo :D