Main Menu

Slow cooker ideje i recepti

Started by Vila, September 05, 2015, 05:05:49 PM

Previous topic - Next topic

aleks

Imam pitanje, da li ima smisla kuvati pasulj u sc?
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

disco2000

Ja sam jednom i bilo je odlično. Samo sam pre toga pustila 15ak min u običnoj šerpi da vri... No, ja nisam referentna :lol:

aleks

To mi treba, hvala  :bighug: kako nisi referentna!!!
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

AnaK

Meni pasulj uopšte ne ispada dobro, ka sam posle par pokušaja odustala.
Janko 23.7.2002.

aleks

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010


disco2000

E, pravila sam pre neki dan pasulj, sve je ispalo normalno...

AnaK

Super! Meni je, čini mi se, jednom ispalo dobro, onda jedno 3x bzvz. Nemam drugog objašnjenja osim da od samog pasulja zavisi.  :ces:
Janko 23.7.2002.


Glitter

Pasulj mi ni jednom nije uspeo u sc

aleks

Fenomenalno, hvala puno! Bas cu ponovo da aktiviram sc, bas zanimljivih recepata ima.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

AnaK

Večeras stavljam ovo u SC:

https://www.gimmesomeoven.com/crispy-slow-cooker-carnitas/

Mislim da bi to moglo biti meso koje se raspada koje žarko želim, a da pri tome nije slatko, kao skoro svi recepti za dugo pečenje i pri tome ovo 'sušenje' u rerni obećava. Kako god, utisci sutra u ovo vreme :lol:
Janko 23.7.2002.

Dacko

Kako se meni ovo sad jede... Jedva čekam utiske.

Inače, to meso koje se raspada, tj. deluje kao da je skroz iscepkano, a nije slatko nego ukusa koji je za našu kuhinju uobičajen, prave u pirotskom kraju pod nazivom 'zadušeno meso' i ono se doslovno topi u ustima. Nažalost, samo su me poslužili njime na svadbi u tom kraju, nisam saznala recept mimo toga da se jelo dugo sprema, što znači da je baš kao za SC, a ne uspevam ni da ga nađem na netu. :girl_sad:

AnaK

I ja nađoh samo ovo:

Quotezadušeno (jelo od mesa i povrća, po mogućstvu i meso divljači) i sl. Jelo zadušeno sprema se sa povrćem i začinima u zatvorenoj posudi u sopstvenoj pari.

Ovde sam ja razrađivala tu ideju, i bilo je dosta pozitivnih utisaka. Mojima je samo smetalo što je sve slatkasto, pa sam u nekom trenutku odustala. Ovo što sada spremam realno može i u rernu, pa ako uspe, eto ideje.

http://www.mojamansarda.com/index.php?topic=3413.0
Janko 23.7.2002.

Glitter

Meni je najednostavnije da stavimnpilece belo u sc i sipam celu bocu bbq sosa i malo pasate
I kucam osam sati na high
I samo iscepkam
Mada sam neki dan videla da je neko cepao to meso obicnim rucnim mikserom