Main Menu

Rim

Started by Summer, September 06, 2015, 10:57:03 PM

Previous topic - Next topic

Summer

Planiramo kratko putovanje u Rim krajem septembra, pa rekoh red je da podelim sa vama i planove, a nadam se i utiske  :)

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Karte smo kupili, rano ujutro u subotu, 26. septembra, tamo, a nazad u utorak, 29. septembra.

Rezervisala sam neki smestaj u kraju Trastevere (Giancarlo a Trastevere http://giancarlo-a-trastevere-bb.rometravelhotel.com/, za 250 eur za 3 nocenja sa doruckom), posle milion pregledanih hotela. Bukvalno sam danima gledala, ovo je jedan od skupljih perioda za boravak u Rimu, htela sam nesto pristojno, nikakav luksuz, samo da je cisto, a opet da nije Bogu iza nogu. Valjda sma ubola  :nokti2:

Kupila sam i karte za posetu Vatikanu koji planiramo za ponedeljak.

Ako imate neku sugestiju, rado cu je cuti  :kiss1:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Glitter

ja samo da kazem da zavidim  :girl_in_love: i da se lepo provedete  :kiss1:

AnaK

Jao, pa divno sve zvuči  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Lani

Summer  :clap:

I meni su u planu i Rim a i posebno sever Italije i Toskana jednog lepog dana.  :girl_in_love:
Baš me zanimaju tvoji utisci o Rimu.

Unabebili

:clap: unapred se radujem tvom putovanju i jedva cekam utiske i reportazu

mislim da anelore moze dosta saveta da ti da  ;)

moj prvi i za sad jedini tridesetosatni boravak u Rimu se sveo na tragicno sedenje na aerodromu  :girl_haha:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Dada

Ja sam bila `87. i sve sam zaboravila osim Vatikana i spomenika Vitoriju Emanueleu :crazy:

Uzivajte :girl_in_love:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Dacko

Rim  :girl_in_love: :clap: Divno se provedite i sve nam opiši!

vrana

Toliko je sve prelepo u Rimu, da ti nikakve posebne preporuke nisu potrebne. Samo da ides ulicama i pijes kafu po trgovima, pa ces da se vratis opijena  :girl_in_love:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Blue

ja sam bila 2 puta - 1990-e i 2005.  Rim je Rim :)

ovaj novi papa mi je prilicno simpatican, nadam se da ces i njega videti.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

anelore

Ja sam provela dva dana u Rimu, nisam ja bas neka mnogo iskusna kuka  :lol:
U svakom slucaju, savetujem da se koristi javni prevoz, sopstvene noge i u slucajevima hitnosti i taksi, nije nemoguce skup - najskuplji je naravno od aerodroma, a mi smo placali relacije od Piazza della Republica do restorana sa druge strane Tibra, iznad koloseuma, oko 7-8 evra, i 15 evra usred noci od trga Svetog Petra do Piazza del Popolo.
Ovaj restoran bih svakako preporucila za odlicnu pizzu po pristojnim cenama, jeste van redovnih pesackih tura, ali  vredi http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187791-d796291-Reviews-Il_Grottino-Rome_Lazio.html - ima svakakvih reviews, moja je da je pica stvarno izvrsna, i da su cene bile pristupacne. Inace, ovaj prvi reviewer (Milos Eric) je drugar koji nam je upravo preporucio Il Grottino, on je stvarno ceo svet proputovao, i prilican je gurman, i kritika mu je iskrena.

Za klopu bih mozda i pogledala Anthony Bourdain: THe layover - Rome, gledala sam na 24 Kitchen pre neki dan i ima nekih mljac preporuka.

Sto se ostalog tice, ja sam centralni deo Rima bukvalno prepesacila uzduz i popreko, isli smo pesice uz Tibar do Vatikana, i stvarno je potpuno predivno.
Mislim da si izabrala dobru lokaciju, ja sam Uni bila preproucivala nesto u okolini Terminija za tako kratak boravak jer autobusi sa Fjumicina koji su jeftini (terravision) voze bas do Terminija, i onda to znacajno olaksava ulazak u smestaj i kasnije setanje po Rimu.

Glitter

bas doodjoeg da preporucim Budena :lol: njegov layover u Rimu je poslastica

Lani

To je super ideja.  :clap: Moram i ja da potražim emisiju sa Portugalom, postoji sigurno.

Zumbulica

Samo da pozelim lep provod i beskrajno uzivanje  :voda: :girl_in_love:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Summer

hvala vam, divne ste  :bighug: :bighug:

anelore, sad gledam na mapi, ova tvoja preporuka je 18 min pesice od naseg smestaja.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Summer

Bilo je divno  :girl_in_love: napravicu mali putopis u albumu, da ne bih stavljala slike na ovaj otvoreni deo, pa cu tamo napisati i utiske.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.