Main Menu

Naucite bebu da prespava noc.....

Started by kalimero, October 15, 2015, 10:40:31 PM

Previous topic - Next topic

kalimero

.... dajte iskustva i moralnu podrsku.....  :girl_cray:

veceras smo poceli sa navikavanjem na samostalno uspavljivanje.... on bi neprekidno sisao, tako se i uspavljivao.....ja sam ga pustala jer mu stalno izbijaju zubi, pa kao uteha i anestetik, ali sad sam vec slomljena jer on zaspi oko 21h na sisi, naravno, prebacim ga u krevetac a onda u ponoc se budi - sisanje - prelazak kod nas - pa budjenje i sisanje po celu noc, na 2-3h i tako do 6 kad je i def budan.....

evo vec sat i po cekamo da zaspi, naravno 5min place, pa mi udjemo da ga umirimo na minut/dva, pa opet 5 min  place i tako u krug..... vec se valjda umorio, ali i dalje place, lezi, ne ustaje sad vec, ali place.....

ja sam naravno na ivici da udjem, uzmem ga, izgrlim, izljubim i uspavam ko i do sada, ali znam da je ovo bolje za njega..... samo mi bas bas tesko pada....


i da, sa Batom nisam uspela.....   :'(   on je maltene dok se matori nije uselio kod nas spavao sa mnom ..... jedino sto on nije bio sisavac ko Moca, hteo je i cuclu, pa je samo bilo bitno da sam tu i da me ceska po kosi, sto nije obavezivalo da sam i budna.....


dakle, kako ste vi prosli sa vasim klincima?  :nokti2:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.
 

Lani

 :(
Ja mogu samo podršku da pružim  :bighug: meni su i Iva i Una jako rano i počele da spavaju celu noć (ono da spoje dobar deo sati ne budeći se) a i same da se uspavljuju. Baš nismo imali tih noćnih drama i plakanja ni sa jednom.
Tako da ne bih da dajem savete ako već ništa od toga što bih eventualno predložila nisam probala u praksi, pa samim tim ni ne znam da li "radi".

:kiss1:

Vockica

Nemam nista pametno da ti kazem jer jos uspavljujem Dacu. I Dunju sam do 4-5 godine. Samo da je neko tu dok ne zaspi. Meni ne smeta.
U Mocinom uzrastu je prestao da siki a za ovo nocno odvikavanje je posluzia  flasica sa vodom.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

kalimero

nece flasicu, nece cuclu, vodu pije na kasicicu a flasica sluzi samo za grickanje i cesanje desni.....  :wall:

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.
 

kalimero

nego, i meni ne bi smetalo da je to citanje knjige, poljubac i da sedim pored dok ne zaspi.....al mene ovo kontinuirano danonocno sisanje potpuno slomi.....  :girl_cray:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.
 

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Summer

evo ja cu da ti pruzim podrsku i podelim bogato iskustvo, ali ne znam hoce li ti pomoci  :bighug:

sara je bila super, uspavljivala se sama od kad se rodila i posle bez problema odvikavala od sisanja, cucle...

ovva dvojica - katastrofa  :crycry: david je bio grozan, uspavljivala sam da do pune dve godine, a odvkavanja od nocnog sisanja su bila pakao. ali prezivis par noci i bude bolje.

ilija je u tom uzrastu u kojem je moca sada sisao stalno nocu, svako malo se budio. ja sam bila pred kolapsom od njegovog 8. do 11. meseca nisam sastavila 2h sna u komadu. onda sam presekla jednu noc. sreca je da on hoce cuclu (mada se sad toliko navukao na istu, da to vise nije sreca, ali za to cemo na posebnoj temi).

mislim da je mnogo da ga odjednom odvikavas od nocnih sisanja i da ga ucis da se sam uspavljuje,. ja sam jedno po jedno, prvo bez sisanja nocu. stvarno mu vise ne treba. ilija nikad nije hteo da ga nosim, tako da sam ga uspoavljivala u onom jaje sedistu za auto. i ljuljala do besvesti par noci, umesto da mu dam sisu.

onda kad je proslo sigurno 2 meseca bez nocnih podoja, presli smo na samostalno uspavljivanje, tako sto ga nisam ljuljala nego samo lezala pored njega, on u svom krevetu, ja pored u svom. kad ustane, ja mirnim glasom kazem lezi i spavaj. prvih par noci po sat vremena, posle smo dosli na 10 min.

nakon te faze, presli smo na sledecu. laku noc, cucla i krevet. ostavim vrata otvorena, kad vidim da ustane, isto mu samo kazem lezi, spavaj. i upalilo je. doduse, i sad mu se desi da po sat vremena skace po krevetu, peva, galami, ali dobro, ne zahteva moje angazovanje  :rofl:ljubi mocketa  :kiss1: nadam se da nije ovako zeznut igrac kao ilija  :rofl:


David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Glitter

ja ovako nekako kao Lani, poceo da spava celu noc sa 2,5 meseca, imali smo mini problema kada su bili skokovi u rastu i operacija kile, ali to je manje vise bilo to


izdrzi :bighug:

Summer

sad kad citam vidim da sam bitnu stvar izostavila. kad smo presli sa ljuljanja na samostalno uspavljivanje, prvih par noci je cupavo bilo. dernjao se, plakao, ali sam ja primenila savete iz one knjige 'naucite dete da spava'./ ne znam sad tacno minutazu, ali sam otprilike to postovala.


David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

kalimero

prvo vece zavrseno, zaspao posle 2h dranja.....  :girl_cray:
bice ov dugih nekoliko veceri i dana.... mora da se svikne da se i preko dana uspava bez sike....

ja cu mu nocu i dalje davati, jos neko vreme, samo se nadam da ce se manje buditi, tako kazu u knjizi.... i ja po istoj.....  :girl_sad:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.
 

Dacko

#11
Summer, majstore!

Moj je primer daleko od poučnog, tako da ti samo pružam podršku u borbi za zdrav san i navijam da budeš uspešnija od mene - ja uopšte nisam mogla da podnosim bebin plač (a ni sad ne mogu, sekiram se i kad čujem tuđu decu) tako da nikakve tehnike tog tipa nisam ni isprobavala. B. je od rođenja imao radar kojim oseti čim izađem iz sobe ma koliko čvrsto naizgled spavao, tako da sam po čitavu noć visila na ivici u krevetu u njegovoj sobi dok bi se on raširio na dve trećine kreveta i tako čini mi se do dve godine, pa je posle počeo da se uvaljuje u naš bračni krevet do četvrte ako ne i pete, i tek tada je počeo da spava sam u svojoj sobi, pa i to uz ušuškavanje.

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.
 

Dacko

Da, u toj posesivnosti su nam Jarčići slični, mada mi se čini da se kod obojice iz te pojačane vezanosti, kojoj se činilo da nema kraja, izrodila lepa samostalnost, kao da su upijali sigurnost dok im je trebala i onda se otkačili sami, tako da se nadam da ćeš biti fina i prema Mocku (jer s neke strane malko navijam i za njega, da ne ostane istovremeno i bez mlekceta i bez noćnog društva :girl_haha:).

kalimero

Dacko  :kiss1:
a Moca nece ostati u isto vreme bez svega, nema sanse da bih i ja to emotivno izdrzala.....za sada je ideja da nauci da zaspi uvece (a i preko dana verovatno) bez sike, tj da ne vezuje spavanje za siku i obrnuto.....
a nocu cu da mu dam kad se probudi i trazi, pa polako i to.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.