Main Menu

Naucite bebu da prespava noc.....

Started by kalimero, October 15, 2015, 10:40:31 PM

Previous topic - Next topic

kalimero

dobro, onda cu da pojacam obroke, uspavam kao dosad a vidim sta cu sa tim nocnim varijantama...
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

vrana

Ja samo da kazem da to ljuljuskanje u rukama nece zauvek trejati, samo dok prodje taj prvi period navikavanja da nema sisanja, da mu ne bude velika promena odjednom
Ja to sve pricam pod pretpostavkom da ti zelis da iybacis nocne podoje. Ne mogu sad da se setim da li si na pocetku rekla da hoces da iybacis samo uspavljivanje ili kompletno dojenje nocu

A a propos Vojkinog primera, kod Vuje taj prelazak na flasicu nije doneo neki narociti zaokret u broju budjenja. On je imao godinu dana kada je presao na flasicu, i narednih devet meseci je pio mleko nocu. Kad je dogurao do litar mleka za noc, ukinula sam mu skroz. Bilo je dreke par dana, al to je vec veliko dete kome mozes i recima da objasnis neke stvari.
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

vojka

prelazak na flasicu, nije ni kod mene imaao uticaja na smanjenje broja budjenja nocu (mi smo bili preko litar i nesto :-[, kad se spusti na litar to bude ispod standarda :rofl: kao malo  :lol:)
sta vise, meni je bilo komotnije dok je sisala
nisam morala da ustajem, grejem, prqvim... kao kod flasice,
nego je meni to bila alternativa, kad je sam prestala da je dojim sa godinu daana

a jeste elanor  :girl_haha:, ima nesto u tom pravilu
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

vrana

Pa da...Mislim, da ne bude zabune, i Vasa koji je sa devet meseci skroz prestao da sisa i nije nikada ni pio nista na flasicu, se budio do 2.5 godine
Dakle, budjenja su neizbezna  :lol:
Ali je meni svejedno to beskrajno i besomucno nocno dojenje ipak bilo losija opcija od toga da recimo pevam uspavanke ili skakucem na vec pomenutoj pilates lopti
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

vrana

A kod mene pravilo ne vazi. Meni isto plac bas tesko pada, no moji su mu obojica dosta skloni. Jedan je osetljiv pa place onako tuzno i potresno, a drugi je prgav, i place zestoko i nepokolebljivo  :crazy:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Dacko

Kako si ih opisala...  :girl_haha:
Podsetila si me na B. drugare blizance iz komšiluka i kako su ga terali da im on nešto bude sudija, a on odsekao: Neću ništa ja da vam presuđujem kad obojica plačete i vičete da je onaj drugi kriv. Tek će jedan blizanac: Ali ja plačem iskrenije! :rofl:

kalimero

ja bih da ukinem nocnu hranu, i smanjim br budjenja....a dojenje mi je ok, koliko god da traje!
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

vrana

dacko  :lol:

kali, znam da planiras da dojis i dalje, nego sam pitala za nocne podoje
ja mislim da ce ti izbacivanje nocnih podoja svakako smanjiti broj nocnih budjenja. nece ih iskoreniti, ali bice ih manje, sigurno  :kiss1:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Dacko

A negde je već i vreme da ih izbaciš, koliko se sećam.
Inače, ja ih nisam ničim zamenjivala i B. nije noću ni bio gladan, tj. ne pamtim da se nešto dernjao ili da mu je to bilo traumatično, a i kad sam u petnaestom mesecu rešila da ga sasvim odviknem od sisanja, išlo je skroz brzo i lako, jedino nije pristajao da se liši noćnog društva ni za živu glavu.

Proveri stvarno tako što ćeš mu pojačati večeru šta Moca smatra da mu noću stvarno treba - maženje ili hrana.

Summer

Kako bi tek jadna dujka bila neuhranjena bez tih nocnih zaliha  :rofl:

Vojka, aj lav ju  :girl_in_love:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Summer

Dacko, nema sanse da su nocu gladni, to je samo navikw. I.posledica nase linije manjeg otppora, meni je bilo najlakše da mu dam da sisa i on zaspi, ja.jos u polusnu. Dok nije preterao  :rofl:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Dacko

Znam ja da nisu gladni, ali oni možda ne znaju, zato sam i napisala da proveri šta Moca smatra, a ne šta je realno. :girl_haha:

Finalina

ja tu knjigu ocima nisam videla

Quote from: senka on October 16, 2015, 12:37:39 PM
u pravu je vrana, nemoj ga lišavati sebe
to su neke zastarele, bespotrebne metode kada su žene išle od kuće na par dana da bi dete prestalo da sisa
ljuljaj ga, nosaj, mazi samo mu ne daj da siki, pa polako, biće malo zapomaganja, ali će i to proći
par dana će biti daleko teže nego da mu daješ da sisa na zahtev, ali u konačnom će biti lakše

i kao što je rafa rekla bitni su rituali
moji su uz određene pesme spavali, kad ih pustim oni mi spuste glavu na rame automatski  :girl_haha:

mada realno, sa 5 ili 10 godina će zasigurno spavati sam  :lol:
slazem se u vecini, a u potpunosti u kljucnim delovima :lol:

kalimero

vece br 2:

- najeo se, odvalio, za veceru
- sikio i to dosta
- budnog sam ga ljuljala u stolici za ljuljanje, drao se ko manijak i na kraju zaspao oko 21h
- probudio se u 23:30  :crazy: i urlao iz petnih zila sto mu ne dam da sisa  :wall: , ljuljala sam ga pola sata, jedva, uz uzdahe, zaspao ponovo, prvo spustanje u krevet neuspesno, jos 10 min ljuljanja i konacno spava  :crycry:

bice ovo dugo odvikavanje od nocnih uteha  :wall:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

senka

ide ide odlicno  :bighug:
prvih par noci bude strasno, posle se naviknes, :rofl: salim se, posle prodje  :kiss1:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama