Letovanje 2016.

Started by Summer, December 02, 2015, 12:55:59 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Krit je super, moja kuma ide godinama sa porodicom, oni na Krit kao mi na Tasos.  :girl_haha:
I meni je on u planu za neko naredno letovanje.  :girl_in_love:

veki

mm Krit, kome se to ne bi dopalo kao ni Rodos :D

Lani

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/odzvonilo-paradajz-turizmu-grci-oduzimaju-hranu-srpskim-turistima-na-granici/neslr3t

Najbolji su mi komentari, neki sa anegdotama sa putovanja su :krsti: (npr. ona o pečenom prasetu i 40 l rakije u busu za Zakintos).  :lol:  :crazy: :fool:

Glitter

ma kao sto kaze Eu propisi ali su do sada gledali kroz prste
mada ne kapiram sto ljudi nose toliko hrane, voce i povrce po Grckoj nije skupo (bar nije bilo), ni voda, ni meso, marketi su ok opremljeni za potrebe letovanja
meni kada je aleksa rekao da je pre dve godine baba kuvala pasulj u apartmanu za rucak pala sam u nesvest, mislim majku mu :crazy: a znam da su nosili sarme, pa na onoj vrucini jos u gepeku busa sve to moze da se pokvari  :crazy:

Lani

Pa to... :crazy: Mene naravno baš briga ko šta nosi, neka nose i cele frižidere što se mene tiče ali samo mi eto nije jasan taj potpuni nedostatak obazrivosti i nebrige o higijeni. Zamrzneš jelo i onda ga nosiš preko dve granice, 10 sati u gepeku, na 100 stepeni.  :fool: Čitam sad komentare po Blicu, gomila komentara u stilu mora dete da jede kuvano. :hm: Možeš misliti. Pa bolje na sendvičima da bude 10 dana nego to odmrznuto i potencijalno pokvareno da jede.
Moja deca su naučila da na moru ne mogu da biraju, to im je što im je. Uostalom, u restoranima uvek bude nešto za njih, riba, špagete, suvlaki, pice... to su jela koja one vole i kojih ima svuda.

Glitter

upravo :good:

mada ima tu jos jedna caka (doduse ljudi koji idu odavde nemaju tu naviku, ako se nosi hrana nosi se samo u originalnom pakovanju hrana i mleko za bebe), ako se otrujes hranom na odmoru, trazis kompenzaciju (to je neko eu pravilo, ne znam kako funkcionise za srb drzavljane u grckoj, ali ja sam za povredu na hotelskom bazenu u turskoj pre neku godinu dobila kompenzaciju oko 500 funti, ali nisam sigurna da li to bilo do toga sto je agencija bila uk, ja sam imala deltino putno osiguranje iz srbije. znam da je kompenzacija za trovanje hranom na go do 3000 funti, pa pravi razliku da li si se otrovao hranom u hotelu/restoranu ili sarmom koju si doneo i odledio na 40 stepeni)

anelore

Ja moram reci da moji roditelji nose hranu na letovanje - konzerve (pastete, ali i pasulja), vakuumirano suhomesnato, kesice instant supe, ulje, secer, pa cak i zaledjeno meso. Letuju u jeftinom smestaju ili u stanu kod sestre, a hranu kupuju unapred i placaju je na rate karticom ili cekovima, na 60 ili 90 dana. Hleb, voce i povrce kupuju u Grckoj. I nisu jedini, i nasi prijatelji jedva skupe za odlazak na more i cesto nose konzerve, kesice, gotova jela...Sto se skuvane pa smrznute hrane tice, to stvarno mislim da moze da bude rizicno narocito ako se ide autobusom, a sve ostalo razumem.  :innocent:

Deda

Ma jok, u frižideru sa pingvinima ostaje zamrznuto, makar u putu kolima
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

prevodilica

Ja sam se vodila mišlju da idemo busom, pa ništa veliko nisam ponela, a možda sam i mogla, ali pošto kupujem za kes, ne bi mi napravilo značajnu uštedu. Doduše, za decu i mene nije nam trebalo mnogo, npr malopre smo svi ručali 5 ćevapa, rasturenih na manje da se bolje ispeku, cena 2.5 evra uz hleb. salatu pire oko 5 eura za troje. Mogu se poneti supe u kesici, pahuljice i palenta za doručak i to mi je ok, ne bih ništa kvarljivo nosila,

Deda

Prevodilice, kad se vracate, bas vam je bilo super vreme  :girl_in_love:

prevodilica

Sutra popodne krećemo nazad. Vreme nam je bilo super, samo prva dva dana hladno, ali već od drugog dana nije bilo kiše, malo je bilo oblačno juče i danas, ali smo mogli na plažu. Mislim da smo 7 dana imali pravih letnjih, za kupanje i sunčanje, gde ćeš više u maju.

Dacko

Stvarno ste super prošli!

prevodilica

Deda

je l ste isli do Platamona _

prevodilica

Nismo, klince ne zanimaju šetnje, našli su ovde drugaricu, Vasinu vršnjakinju, tako da im se sad ide tamo gde je i društvo. I zajedno čuvaju njenu mlađu sestru od 2 godine, šou su.