Main Menu

Letovanje 2016.

Started by Summer, December 02, 2015, 12:55:59 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Jao devojke, kako meni proleću vaši odmori.  :girl_haha:
Velkam Dacko, divno zvuči taj vaš odmor.  :clap: :kiss1:

NenaS

Dacko :girl_in_love: baš proletelo.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Deda

Dacko, dobrodosla nazad  :clap:, sta mi radi Siviri  :girl_haha:  , pita li za mene
Da li su bile Borisove udvaracice _
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Dacko

Siviri je prepun Grka, marljivo doteruju one svoje vile i vikendice, dok je naših bilo malo, tako da nije imao društvo, mada ga zapravo nije baš ni tražio, ja sam cele godine bila preokupirana poslom i izgleda da sam mu prilično nedostajala, tako da je svih deset dana bio moja senka, pravi mamin sin.
Imali smo deset predivnih dana što se tiče vremena, bilo je čak i previše toplo za moj ukus, tako da mi je najlepše bilo jednog popodneva kad se razduvao neki vetar pa podigao talase, ljudi se razbežali a Boris i ja sami u moru uživamo sve dok nas zabrinuti tata nije izvukao napolje jer mu se nisu dopadale munje u daljini.

Lani

Svi kažu da je ove godine baš toplo... pratim razne teme na putovanja.info (mislim o raznim mestima), dosta njih kaže da je već u junu bilo kuvanje od vrućine.

moma

Dacko

Pa da, mi smo drugog dana ostali na plaži do 3 po podne i strašno smo izgoreli iako smo kao bili u hladu onog suncobrana od trske (kao što su imali na plaži u S. Marijesu), posle toga smo se dozvali pameti  i išli na kupanjac isključivo od 8 ujutru do 11, pa onda ponovo od 17 posle podne pa do 21, pošto je ova plaža na zapadnoj strani. Ljudi su se kupali i do ponoći jer voda ostane topla (mada je meni malo strašno to plivanje u mraku). Prethodnih godina smo umeli da na plaži provedemo i ceo dan, samo s pauzom za ručak, ali sad to stvarno nije bilo moguće.
A sa apartmanom  smo imali sreće da je uvek u hladu, sa terasom na severnoj strani, i tu nije bilo potrebe ni klimu da uključimo, pa smo onda umesto na plaži čituckali na terasi ili spavali dok malo ne zahladni. Nisam ni znala koliko smo svi umorni otišli na more, jer kad smo dobili mogućnost da spavamo po želji, to je bilo otprilike 12 sati dnevno. :o

Lani

Baš vam je bio potreban odmor.  :bighug:

Deda

Dacko , da li ste bili u Kalitei, kako je tamo _
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

emge

I ja volim, kad se povucemo sa plaze, da dremnem :) ali mi isto ustajemo ranije i idemo na platu dva puta dnevno...

Prijace nam odmor na moru, ovdje smo se navozali, nadruzili, u akcijama stalno... samo je Grcka pravi odmor :girl_haha:

Dacko

Quote from: Deda on July 06, 2016, 10:32:54 AM
Dacko , da li ste bili u Kalitei, kako je tamo _
Nismo se makli iz Sivirija, ama nisu hteli ni da odemo na susednu Elani plažu jer bi to značilo da se mora ići autom. Jedino smo dvaput otišli do Lidla, da nakupujemo tone sladoleda i mesa, pa i to je bilo striktno do prodavnice i nazad. Dobro, da sam baš zapela, ne bi imali izbora, ali očito ni ja nisam baš bila za neke šetnje i istraživanja čim su me tako lako navukli na puko lenčarenje. :girl_haha:
Kad već pomenuh Lidl, da pohvalim njihove kobasice, od čistog su mesa, a sa začinima kao za giros, zatim imaju divne krmenadle bez kostiju, piletina im je super i ona sveža ali i oblikovana u bečke šnicle ili cordon bleu, a cene su sasvim pristojne, s tim što mi se čini da je sam ukus mesa nekako bolji nego kod nas, kao da nije toliko napunjeno aditivima ili čime već kao kod nas, moguće je da su Grci malo rigorozniji i što se porekla ili uzgoja tiče, a možda je i samo meni sve lepše kad sam na odmoru, uglavnom jeli smo kao žderavci, ali se nisam potresala: sledeće godine ću ionako umesto marljivog vežbanja za more da se spremam gledajući slike Grkinja na plaži, u odnosu na njih ću sebi uvek biti zgodna. :girl_haha:
Standardno u Lidlu imaju i super izbor sladoleda, ove godine nam je omiljen bio neki sa medom, karamelom, grčkim jogurtom i pekan orasima, a bio je lep i tiramisu.

veki

mi smo jos 2 dan u Grckoj, doziveli smo razna godisnja doba
imali smo nevreme kakvo ja nisma u Gr dozivela, sa sve gradom kao klikerima i
letecim suncobranima, i potopom na ulici, i skidam kapu Grcima, pola sata kasnije je izgledalo kao da se nista nije desilo.

kuvamo se svaki dan a sunce pece vec od 10:30 mm je izgoreo u 19:00 na plazi prvog dana, ko ga sisa kaze kasno nece da se maze.
Cene kao proslogodisnje, bez nekih velikih oscilacija.

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Dacko

Ako je neko planirao privatni smeštaj u Grčkoj sledećeg leta, čini mi se da ovde ima vrlo povoljnih ponuda:
http://sab.travel/ponude-drzava/grcka-apartmani?baner

veki

Nea Kalikratija - vila Epavli
zna li neko nesto poblize o ovoj vili
i uopste Nea Klaikratija