Main Menu

Christstollen - Bozicni kolac

Started by Unabebili, December 21, 2015, 10:04:45 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

marg @ može stoji dugo, tako je najbolji.... ja sam ga pre par godina pravila pred ng, nosila na put u Moskvu i tek za Božić smo ga jeli



Margarita

Sjajno :kiss1: hvala, mislim da ce u subotu da padne.


nelly

Quote from: cici on December 21, 2015, 11:53:02 PM
BOŽIĆNI KOLAČ

Potrebni sastojci & nacin pripreme:
100gr oljustenih badema
100gr neoljustenih lesnika
250gr smokvi
100gr suvih sljiva
200gr grozdja
sve pomesati  pa dodati:
3 cela jajeta ( razbiti ih direktno u pomesano voce, promesati rukom)
6 kasika prah secera
1 kesica vanilin secera
1 kasicica cimeta
1 kasicica praska za pecivo
140 gr brasna
4 supene kasike meda
.... sve sastojke dodavati i rukom mesati@mesiti.

Sipati smesu u puterom namazanu i brasnom posustu modlu za kolac ( duguljasta najbolje se sece, okrugli, sa rupom, svejedno je koji imate ) .

Na 150 stepeni peci 1-1.10'h (proba cackalicom ili nozem, kada izvadite da bude suvo, bez ostataka testa

Ja sam napravila samo jednu izmenu a to je da badem stavljam sirov neoljusten a lesnik kako kad imam, najcesce oljusten tako mi se vise svidja.
Divno zvuči  :girl_in_love:
nameravam da ga napravim i ponesem na rucak kod prijatelja
imam par pitanja:
seckate li smokve i suve šljive
mogu li ubaciti brusnicu
cime ga pospete posle?
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

cici

Nista se ne secka, sve celo ide. Ne posipam nista preko meni je visak ali ti ako hoces mozes. Mozes i brusnicu ali racunaj da ce biti malo kiseliji zbog sljive i brusnice.


nelly

Ja sam ipak iseckala-nekako mi se ucinilo da treba sve da bude iste velicine
Nisam  stavila puno brusnice
-prvi put ga pravim  :nokti2:
sipala sam ga u silikonski oblik kuglofa
pa sta mi bog da
cenim da ne moze da ispadbe lose
hvala cici  :kiss1:
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

Lani

Ja bih isto seckala. Ne ide mi u glavu da npr. sunem cele suve smokve, one znaju da budu baš velike.

cici

Mnogo gresite sa seckanjem, presek je prelep kad se isece komad i nista se ne raspada sve se vrlo lepo sece.


gasha

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Pepi

Ovaj Božićni je divan, i baš je fora da se ništa ne secka, bude mnogo lep presek, šaren, neobičan  :girl_in_love:

cici

Ja bih sad pravila ovaj drugi ali kad bi mi neko doneo namirnice :lol:


nelly

drugi put cu praviti sa neseckanim
da uporedim

moj je tamniji ovaj drugi je radjen sa celim vocem i kanditani
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

cici



Margarita

evo i mog, morala sam da secnem, neki da probaju, neki da vide presek :girl_haha:
stavila sam urme, suve smokve i kajsije, lesnik i badem neoljusten
i smanjila secer u prahu na 4 kasike, a med na 3

Dacko