Main Menu

Domaca smesa za oblaganje torti

Started by Deda, May 20, 2009, 11:46:00 AM

Previous topic - Next topic

Gost51

dje si, dedo, da vidis, a?
opet sam upala u corbu! :rofl:

Gost51

pitanje (sad pitam neke finese :girl_haha: )
kad ga budem stavljala, malo cu ga zagrijati
e, sad, pretpostavljam da ce se lijepiti za plocu,
pa ce mi trebati i malo secera jos
da li ta dodatna kolicina secera moze uticati na pucanje fondana prilikom stavljanaj na tortu?

Masha

jackie, nema potrebe da mazes buter krem. pre neki dan sam pravila tortu sa slicnim filom, i odlicno je ispalo, nije se topilo.
kako si mislila da grejes? temeratura ruku ce ga zagrejati dovoljno, a posipaj secerom, ja sam ga skoro udavila u prah seceru.

Gost51

Quote from: Masha on November 02, 2009, 12:38:42 AM
jackie, nema potrebe da mazes buter krem. pre neki dan sam pravila tortu sa slicnim filom, i odlicno je ispalo, nije se topilo.
kako si mislila da grejes? temeratura ruku ce ga zagrejati dovoljno, a posipaj secerom, ja sam ga skoro udavila u prah seceru.
samo malo da zagrijem, 30 sekundi (vec probala)
super ga razgrije :D
ja sam kraljica prakticnosti
nisam ja izmislila, neko je savjetovao od vas

a mislis li da nema potrebe za buter kremom iako cu fondan staviti na koru (ne bih mazala odozgo filom zadnju koru?!)

Deda

Pa moras da namazes buterkrem pre fondana, ne mos direktno na koru  :lol:
I davi ga u prah seceru, to je najbitnije , nce pucati ne brini, samo sto vise secera u prahu
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Gost51

ja to pitam zbog ovoga sto je masha rekla...

a tebe sam slusala za sve 100% po receptu, pa sam ciljala da bude 900 g secera
+ sto sam do sada koristila za podlogu
ako budem jos stavljala, bice mnogo vise od 900 g
ali ako vi kazete...

Deda

http://i120.photobucket.com/albums/o169/_nova__album/th_fondan.jpg
Fondan ti je super...1.liga. Ja sam ga pravila neposredno pred oblaganje, da izbegnem rizuke jer mi je Minja rekla da se tad najbolje mesi
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Deda

Quote from: jackie on November 02, 2009, 08:19:33 AM
ja to pitam zbog ovoga sto je masha rekla...

a tebe sam slusala za sve 100% po receptu, pa sam ciljala da bude 900 g secera
+ sto sam do sada koristila za podlogu
ako budem jos stavljala, bice mnogo vise od 900 g
ali ako vi kazete...
900 ti je za osnovu a posle dodajes, dodajes, dodajes
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Gost51

Quote from: Deda on November 02, 2009, 08:20:02 AM
http://i120.photobucket.com/albums/o169/_nova__album/th_fondan.jpg
Fondan ti je super...1.liga. Ja sam ga pravila neposredno pred oblaganje, da izbegnem rizuke jer mi je Minja rekla da se tad najbolje mesi
tenk ju, tenk ju

tad se najbolje pravi?! mislis zbog panike? :rofl:

Gost51

Quote from: Deda on November 02, 2009, 08:21:12 AM
900 ti je za osnovu a posle dodajes, dodajes, dodajes
ok, ja samo pravim vas

Gost51

a najvise sam se smorila dok sam izvagala i samljela secer
mislila sam da se to mijesi i mijesi, kad ono zacas

ja inace nista ne radim skroz po receptu
uvijek nesto improvizujem,
ali ovo kad sam radila sama sebi sam bila coma :D

Masha

jackie, mislila sam da premzaes poslednju koru, u tom slucaju nije potreban buter krem.

Gost51

Quote from: Masha on November 02, 2009, 09:55:47 AM
jackie, mislila sam da premzaes poslednju koru, u tom slucaju nije potreban buter krem.
ok, mogu da odvojim tanki sloj za gore
moram li i za okolo?

Masha

da!
Najbolje ti je da redjas u kalup, ako nisi expert za postizanje savrseno okruglog blika :)
Meni su se kore spontano smanjile, jer sam ih vadila odmah po pecenju, pa sam redjala kore, pa sunem fil, i tako do kraja. Najbolje bi bilo da postavis neku foliju i onda samo odlepis. To sam zaboravila pa sam nozem odvojila malo, a onda skinula stranice, i samo malo poravnala.

Gost51

torta je gotova
da stavim fondan veceras ili da cekam sutra navece?
torta mi treba prekosutra ujutru