Main Menu

Kako razbijate klišee u odevanju?

Started by stacka, February 02, 2016, 02:56:24 PM

Previous topic - Next topic

stacka

Prakticno sve napisah u naslovu, al evo i mala dopuna sta me nateralo da otvorim temu :)

Za vikend smo malo cunjali I. i ja, resila  da sopingujem, ukazala se prilika da deca ne vise nad glavom i u garderobi posle duzeg vremena :lol:
Elem, cvrsto sam bila resena da uzmem pantalone, udjem u Legend i dopadnu mi se na prvi pogled neke bordo i maslinasto zelene. Uz to uzmem da probam i neku majicu na preklop, sarenu (trazila sam na sajtu ali ne vidim je da vam pokazem :girl_sigh: ).

Na kraju naravno nista od toga nisam kupila :wall: Za pantalone sam sebi dala objasnjenje da su suvise uske (jesu skinny model) a ja sa viskom kilograma, bordo su mi bile i malo duze nego sto bi trebalo, zelene su imale neku trakicu po sredini pa kao to jos dodatno ne prilici mojim godinama :crazy:
Za majicu sam se bas dvoumila i na kraju ni nju ne uzeh jer sam bila u fazonu "nije me ostavila bez daha u prvom momentu".

Ivan mi je rekao da nisam normalna :lol: i da sam trebala da uzmem sve i onda u prici dodjemo do toga da ja zaista imam problem da kupujem stvari koje malo odstupaju od onog standardnog, farmerke/jednostavne majice :wall: Navikla sam da ne upadam mnogo u oci odevanjem i prosto sam zaboravila da se osecam prijatno u bilo cemu sto nije malopre pomenuta kombinacija.

Kapiram da je i deo problema sto se sve kao nadam da cu smrsati jos malo (8-9 kg je da se vratim na predtrudnicku kilazu, realno 3-4 kg da budem ok) a iskreno nista ne cinim po tom pitanju, osim sto zelim i nadam se :shout: :rofl:

Da li vam se desavaju takve situacije i kako se borite da pobedite sebe?
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Glitter

Ne
Nemam takve inhibicije ali imam stil koji sam izgradila kao sto ti imas stil koji si izgradila i to je ok
Mozes da pozelis da izadjes iz zone komfora i pokusas nesto drugacije. Mislim eno teme o noktima ima toga koliko hoces :lol:

Uglavnom skontas sta zelis da promenis i u kom smeru, mozda samo boja ili model ili potpuni make over ali ne vredi kupovati nesto u cemu se ne vidis, pa da posle taj neki komad garderobe lezi na dnu ormara bez veze. Te smatram da si dobro ucinila sto nisi kupila nesto impulsivno sa cim potencijalno ne bi bila zadovoljna. Ali si def sebi dala temu za razmisljanje :kiss1:

AnaK

Odgovor na pitanje: Detaljima  :girl_haha:
I generalno se slažem sa Glitt - osmisli šta bi htela, razmisli/isprobaj modele/boje pa polako proširi postojeću garderobu ponečim što želiš, a što se uklapa. Ja se pri kupovini držim pravila da odmah mogu da se setim uz koje 3 stvari to novo mogu da nosim.
Ako se u nešto baš zaljubiš, a možeš da se zamisliš u tome, i imaš uz šta da nosiš, to je super. Ali redak ishod  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

stacka

Hvala, devojke, malo ste me utesile. Vec sam pomislila da sam totalno promasen slucaj  :girl_haha:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Vila

Mene je posao urnisao, pa sam nakupovala stvari prilično stroge i odmerene :girl_haha:
ali pratim šta se nudi, pa dozvolim sebi malo i da odskočim ili da uzmem nešto drugačije od onog što sam navikla. Tu mi često pomogne mm, pošto mi sugeriše da probam stvari koje možda i ne bi uzela, pa shvatim da su super :girl_haha:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

stacka

Mi na poslu nemamo dress code. Koliko mi je to super jer ne moram da mozgam sta  i kako toliko se nekad zapitam da li bi mi stil bio bitno drugaciji da sam u obavezi citavu deceniju da nosim elegantne pantalone/sakoe/suknje vecinu vremena tj. da li bih se navikla na to, mozda cak i osecala prijatno u takvoj garderobi.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Ja sam kupila te pantalone :rofl:
stacka, evo ja se oblacim u Legendu :think: Nikad ne bih rekla da su oni eksperimentalni :rofl: Naprotiv, vrlo nosiva i obicna odeca... Eto, tako razbijam klisee :lol:

stacka

Daleko od toga da sam pomislila da nije nosiva garderoba, samo kad se sve sabere i oduzme ja se ne videh u njoj.  :bighug:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Nanny Ogg

I ja imam neki svoj fazon i sve su mi stvari slične  :fool:
Al kad god sam se ubacila da kupim nešto što nije 100% ja, završilo je na dnu ormana ili poklonjeno, tako da..

Monotoniju razbijam obućom, to volim da mi je malo upadljivije/neobičnije

Ajte zene, ne dram'te

AnaK

Quote from: Nanny Ogg on February 02, 2016, 09:31:46 PM
I ja imam neki svoj fazon i sve su mi stvari slične  :fool:

Što bi mm rekao: pa zar to već nemaš :lol:
Ali ja stvarno mislim da posle nekih godina, i to 25. npr, većina nas ima set modela u kojima se dobro oseća i smatra da im stoje, pa je meni to ono što je 'stil'.
Ja sam baš zadovoljna, ništa posebno ne bih menjala.
Ali da mi se nosi nešto (suknja/haljina ima divnih lepo uklopivih u 'sportsku eleganciju', ili pantalona koje nisu slim (ako se u njima ne osećam dobro)) ja bih smislila šta bih baš volela, pa isprobala  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Xe

Teško razbijam klišee, ne samo da nemam dovoljno para da kupujem garderobu koju posle neću nositi, već i inače imam problem s kupovinom garderobe, jer ću radije dati pare na neku tehniku nego na pantalone, na primer.
Izuzetak su cipele, to volim  :girl_in_love:  ali i tu sam praktična, poslednjih godina kupujem cipele u kojima mogu da pešačim, jer idem peške na posao.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

anelore

Slazem se Glitt i AnomK, izgradis neki stil koji ti odgovara i polako u tim okvirima ispitujes neke granice.
Sto se tice dress koda, ne verujem da bi ti postojanje dres koda unelo vecu ljubav prema sakoima i suknjima, uniforma je uniforma i veliki broj ljudi upravo tako posmatra to sto mora da obuce odelo ili sako za posao, jedino sto se vremenom naviknes na to da ih nosis pa ne izgledas sebi kao klinac koji je obukao sako za maturu kad se pogledas u ogledalo. I takodje prihvatis da ima stilova i trendova koji tebi ne odgovaraju, bilo zato sto ti se ne dopadaju ili zato sto se ne osecas dobro u tome sto si obukla pa ti, kao sto rekose, stoji na dnu ormana.
E sad, ima tu jos jedna vazna stvar - ako ti se nesto toliko dopadne na prvi pogled da te odusevi i da moras da ga imas, a plus ti se dopada kako ti stoji, kupuj odmah  :kiss1: Ja sam imala nekoliko takvih investicija, najbolja mi je bila haljina u kojoj sam branila doktorat, kostala je preko 7000 pre 5 godina i nosila sam je toliko puta da je visestruko opravdala svoju cenu. Na takve komade upravo tako i treba gledati - kao nesto sto ce se brojem nosenja isplatiti. Ti bi mozda mogla da u svoje oblacenje dodas i neke kardigane preko tih majci i na farmerke, neke sa lameom ili nekim zanimljivim printom ili malo zanimljivijim krojem ili bojom, to sigurno nije veliki iskorak a moze da ti "podigne" kombinaciju, onda nesto od ovih kombinacija koje nosi Glitti - karirane kosulje i jednobojni kardigani ili prsluci, ne bih rekla da to izlazi mnogo iz tvoje zone komfora a polako ce ti uvesti novine u oblacenje. Jedna ili dve kosulje, dva -tri kardigana....
E meni su super ovakve pantalone, bas ih slatko nosim
http://www.hm.com/rs/product/01916?article=01916-B#article=01916-B
http://www.hm.com/rs/product/39930?article=39930-A

AnaK

Janko 23.7.2002.

stacka

Divne ste :bighug:
Anelore :kiss1: ovaj tip pantalona nisam nikada cak ni probala, nekako sam mislila da na moju konstituciju ne bi isle. Bas cu pogledati sledeci put kad budem u h&m da li ih imaju, ko zna, mozda se prijatno iznenadim.
Meni svakako pantalone/farmerke uvek imaju prednost u odnosu na suknje/haljine.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.