Main Menu

Za bolji san

Started by AnaK, February 14, 2016, 11:46:32 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Mnogo zanimljivo zvuči, a čini mi se da daje objašnjenje zašto kod oca uvek dobro spavam:

QuoteSeveral studies by U.S. scientists have shown that the heavier the blanket you use, the easier it is to fall asleep. The reason for that is simple: light touches excite your nervous system, while strong but gentle ones calm it down. This works for most people.

http://brightside.me/article/the-crucial-reason-why-you-should-sleep-under-a-heavy-blanket-95855/
Janko 23.7.2002.

Glitter

Ne znam da li se secas jedne od epizoda Grey's Anatomy kada Kristina radi sa doktorkom hirurgom sa Turet sindromom pa kada ona krene da se trese i ima neku vratu anksioznog napada pa kaze Kristini da je zagrli sto jace. Pa onda ide objasnjenje kako jak stisak smiruje nerve i jos stosta nisam zapamtila.
Sto se tice tezeg pokrivaca kod mene se pokazalo tacnim definitvno lakse zaspim i lepse spavam kada je napolju hladnije prozor otvoren pa to kompenzujem tezim toplijim jorganom nego kada se temperatura malo digne pa zamenim tezi jorgan za laksi

AnaK

NIsam geldala GA  :-[ ali sve to što si navela jeste osnova ovog saveta. Moram baš da probam, meni su ideal laki pokrivači, moram da isprobam i ovo, samo da smislim kako da otežam :lol:  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Glitter

Obicno su prekrivaci za krevete prilicno teski (iako ne deluju) a nisu pretopli

Ili dobro stari slojevi, al ne zaboravi da otvoris prozor :lol:

AnaK

Ma nemam ništa teško, oduvek mi je lakoća bila ideal :lol: Smisliću nešto  :turpija:
Janko 23.7.2002.

emge

moja svekrva ima preteske jorgane i meni ne prijaju... osjecam se zarobljeno, ko ispod šifonjera da spavam.

anelore

Ima necega u ovome, ja imam jedan prelaki jorgan i pod njim uvek nemirno spavam.
Sto se odnosa lakoce/toplote i sveopste udobnosti tice, meni za sada vodi Dormeo cebe, ono koje ima dzep - ono je npr. teze od tog prelakog jorgana, toplo je ali ne pretoplo, daje neki divan osecaj ususkanosti, a definitivno nemas osecaj da ne mozes da se pomeris pod njim. Ovo cebe http://www.dormeo.me/prekrivaci/flip-cebe-jastuk.html
Sto se slojevitosti tice, kada se pokrivam dvoslojnim prekrivacima, cesto jedan spadne ili zavrsi u isutiranoj, zguzvanoj gomilici na dnu kreveta, pa onda tu opciju izbegavam.

kalimero

Ja a najlepse spavala kod bake....hladna soba a preteska dunja....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

gosmile

Jao da, kod bake je uvek bilo divno spavati - hladna soba, a zato je tu stara dunja  :clap: