Main Menu

mac and cheese

Started by Zumbulica, February 24, 2016, 06:33:45 PM

Previous topic - Next topic

Zumbulica

Hocu da pravim za veceru, jel ima neko nesto provereno, nemam vremena da trazim  :think:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Zumbi ja prvo skuvam testeninu, onda na malo putera ili ulja istopim nekoliko vrsta sira (obavezno kačkavalj, feta, parmezan da budu među njima), dodam jednu manju pavlaku za kuvanje (ako misliš da je dovoljno sočno i bez toga, ne moraš), pustim da se kuva na tihoj vatri, posle sunem testeninu u to i sve dobro izmešam. Tako izmešano stavim u posudu za pečenje, pospem prezlom i u rernu na desetak minuta, da se uhvati korica od prezli. I to je to, tako ja pravim.

Zumbulica

Hvala  :bighug:
Evo, sad sam improvizovala ipak  :lol: vidim da je osnova besamel a mi bas i ne volimo. Pomesala sam pavlaku i mleko, narendala sir i stavila sa skoro skuvanim makaronama da se zapece. Na pola cu da iseckam maslac odozgo i da pospem rendanim sirom i prezlama.
Ceo zivot spremam tako sto kuvane pomesam sa maslacem i izgnjecenim belim sirom, pa da malo promenim  :girl_haha: :girl_haha:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

slicno kao lani, sa manjim varijacijama
-desi se da me mrzi da zapecem pa onda to i ne radim, Aleksa skontao da mu se tako vise svidja
-koristim drugaciju kombinaciju sireva (samo zato sto mi ovde feta ima prejak ukus jer nemamo fetu od kravljes sira kao sto ima u srb i koristim dve, tri druge vrste tvrdog sira:cedar, red leichester, emental npr)


Glitter

ja licno najvise volim one nase gratinirane makarone sa sirom, ove tecne varijante mi ne prijaju :lol:

Zumbulica

Jao, imam parmezan, zaboravila sam, sad cu da ga umesam  :lol:
Ne kuvam ja uvek ovako  :crazy: :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Zumbulica

Quote from: Glitter on February 24, 2016, 07:08:57 PM
ja licno najvise volim one nase gratinirane makarone sa sirom, ove tecne varijante mi ne prijaju :lol:
Mi ne volimo ni nase sa jajima i sirom zapecene  :crazy:
Umesah parmezan, sve mi deluje muljavo  :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Mene isto nekad mrzi da zapečem ali lepo bude, odozgo ima ta tanka korica a unutra sve mekano pa se puši.  :balavi:
Te makarone samo sa jajima i malo ubačenog sira ne volim nikako, tako je moja mama uporno pravila.

Pepi

1 kesica makarona (upotrebe se sirove bez kuvanja)
500 ml kisele vode
250 ml mleka
4 jaja
250-300 g sira
1 mala šoljica ulja
solipo ukusu
Promute se jaja, u to se doda isitnjeni sir i sve ostalo. Sve se ubaci u tepiju, peče na 220 stepeni dok tečnost ne isparii ne dobije lepu zlatnožutu koru.

Zumbulica

Pepi, ovo je bas prakticno  :good:
Emi se svidja "preukusno je"  i predlaze da ako se i ostalima svidi ovako od sad pravim  :clap:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

Quote from: Pepi on February 24, 2016, 07:28:23 PM
1 kesica makarona (upotrebe se sirove bez kuvanja)
500 ml kisele vode
250 ml mleka
4 jaja
250-300 g sira
1 mala šoljica ulja
solipo ukusu
Promute se jaja, u to se doda isitnjeni sir i sve ostalo. Sve se ubaci u tepiju, peče na 220 stepeni dok tečnost ne isparii ne dobije lepu zlatnožutu koru.
da ovo su meni gratinirane makarone koje volim

stacka

Quote from: Pepi on February 24, 2016, 07:28:23 PM
1 kesica makarona (upotrebe se sirove bez kuvanja)
500 ml kisele vode
250 ml mleka
4 jaja
250-300 g sira
1 mala šoljica ulja
solipo ukusu
Promute se jaja, u to se doda isitnjeni sir i sve ostalo. Sve se ubaci u tepiju, peče na 220 stepeni dok tečnost ne isparii ne dobije lepu zlatnožutu koru.


Po ovom receptu Ivan pravi, obozavamo kolektivno :good:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.


cici

Ja ne volim zapecene, jedem pre pecenja :lol: