Main Menu

Razvod, preporuka advokata

Started by rukavice, April 04, 2016, 02:06:41 PM

Previous topic - Next topic

rukavice

Odlucila sam da se razvedem. Imam maloletnu decu I bila bi vam zahvalna ako bi mi preporucile dobrog advokata koji se bavi porodicnim pravom. Mislim da cemo imati natezanje oko starateljstva, pa bi zelelela da, za pocetak, imam sve informacije I budem spremna.
Postalo je vec sve previse mucno.
Hvala vam unapred.
Ako nije dozvoljeno ovde, pisite mi na mail crvenarukavica@gmail.com

rafa

Dobrodosla :flower:

Nemam preporuku za advokata, samo dobre zelje da se sve zavrsi kako treba.  :flower:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Xe

Nemam preporuku, bilo bi dobro da znamo iz kog si grada, pretpostavljam da si iz Beograda. Ne znam koliko mozes da se oslonis na besplatnu pravnu pomoc, ali dobre advokate ima, verovala ili ne Udruzenje Tata, i cesto zastupaju zene u parnicama.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

rukavice

Da da, zaboravila sam da napisem - Beograd je u pitanju. Sad cu pogledati I sajt Udruzenja Tata. Najlepse hvala :)

Glitter

Za pocetak sedi i razmisli da li zelis da se mozda sporazumno razvedes i da li je to u vasim okolnostima moguce jer je sporazum uvek bolji nego tuzba i samim tim iziskuju manje finansija i angazovanja advokata (u teoriji moze cak i bez advokata sporazum)
U sporazumu se morate dogovoriti oko vrsenja roditeljskog prava (vise se ne koristi termin starateljstvo) koje moze biti samostalno za jednu stranu ili deljeno. U praksi deljeno pravo se gleda kao najpovoljnije po decu, ali je moguce jedino i samo ako su roditelji dovoljno civilizovani u svakom momentu da se zajednicki dogovaraju oko svakodnevnih stvari koje se ticu dece. U svakom drugom slucaju je mnogo bolje da jedan roditelj samostalno vrsi roditeljsko pravo.
Takodje se morate dogovoriti oko vidjanja dece, koja je dinamika i da li je u najboljem interesu dece kao i oko iznosa izdrzavanja i kako ce se to izdrzavanje placati (da li preko racuna direktno sa plate roditelja koji placa ili kes pa priznanica ili preko racuna ali bez administrativne zabrane). Treba imati u vidu da nas zakon jasno kaze da oba roditelja podjednako ucestvuju u izdrzavanju maloletne dece, jer ima zena koje zaista ocekuju da bivsi supruznik placa mnogo vise nego sto realno moze (iznosi su mahom oko 30-50% plate za dvoje dece, ali sud je uvek bolje volje ako se roditelji dogovore oko iznosa).
U slucaju razvoda gde se dogovara o sudbini maloletne dece ukljucuje se i CZR (mislim da sam dobro napisala skracenicu) koji daje misljenje, a ako je bar jedno dete mladje od 5 godina tu se i za slucaj bira sudija koji ima neki poseban sertifikat za razvode sa tako malom decom (bar je tako bilo pre 6 godina).

Hocu reci, najbitnije ti je da sednes i razmislis na temu toga sta ti zelis i da li su neke opcije moguce vasim dogovorom pre nego uplitanjem advokata i tuzbi itd
Vecu tezinu za kasnije (ako se neko predomisli oko neke od odluka npr) ima sporazum nego odluka suda dobijena kroz tuzbu.

Puno srece :flower:

rukavice

Ja sam od pocetka predlagala sporazum I mislila sam da sam na dobrom putu. Zelela sam da se dogovoramo I podizemo decu zajedno, iako vise mi nismo zajedno. Ali covek ne zeli da prihvati da je kraj I poceo je sa ucenama oko dece, stana itd.
Ja sam od proslog leta na savet dr pocela da uzimam antidepresiv (Cipralex 1 dnevno) jer sam jako tesko podnosila situaciju, bila sam jako placljiva, zelela da odem, on nije dozvolio da odem sa decom itd.... On sada preti da mi "nece dati" decu zato sto zbog uzimanja antidepresiva on smatra da ne mogu da ih vaspitavam?!?!?!?!?!

Sada zelim da se sa advokatom posavetujem sta je najbolje da se preduzme.
Mnogo hvala na vasim odgovorima  :flower:

AnaK

Nadam se da će sve to uskoro biti ružna prošlost  :bighug: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

emge

Mislim da nema šanse da ti uzme djecu zbog antidepresiva :bighug:

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

uzimanje antiderpesiva ne moze biti i nije razlog za oduzimanje dece i u najvecem broju slucajeva deca zaista po difoltu idu majci, jedino sto je dug put i najcesce jako mucan (a sa nasim sudom i spor)

sve najbolje :flower:

Xe

Neka te ne brinu ucene, narocito to sto pijes antidepresive jer to pokazuje da brines o svome zdravlju, a time si bolja i deci.
:bighug:
Za nas sto gledamo sa strane sve je ovo klasika: ucene, prazne pretnje, ucene novcem i pretnje oduzimanjem dece, imovine, skandalima na poslu...
Za one koji to prolaze svaki minut je cist uzas, ali izdrzati se moze, i moze se na svetlu stranu ulice  :bighug:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

rukavice

Da, nazalost, bas tako. Nadam se da ce sve ovo proci sto pre. Skandale na poslu smo vec prosli. Sada je na redu ucena oko dece. To je valjda jos jedino preostalo a on udara tamo gde najvise boli. Iako sam negde svesna da su tamo samo pretnje, nije bas svejedno, sustigne me slabost.
Hvala vam mnogo svima  :bighug:

Plava Baklava

:bighug: :bighug: :bighug: Da sve ružno što pre postane prošlost.  :kiss1:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

vojka

Nemam savet. Samo da pozelom da koliko je moguce prodjete kroz ceo Taj process sto jednostavnije  :bighug:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012