GPS tracking/location sharing (iliti pracenje dece i/ili partnera)

Started by Elanor, September 09, 2016, 11:33:50 AM

Previous topic - Next topic

Elanor

Pre neki dan je, kao sto sam se pohvalila, Milena prvi put isla sama u skolu - i naravno mi nije poslala SMS kao sto smo se dogovorile :D (dobila sam poruku tek kad je bila nadomak kuce, u povratku).
I tako se ja, blago nervozna, pozalim kolegi, a on me pita - pa zar ne pratim njen telefon? I lepo mi na mapi pokaze gde su mu partner i mama (odnosno gde su njihovi telefoni, ali to je u danasnje vreme cesto jedno te isto).
To sto on koristi je location sharing, omogucava ga Google (preko Google+) i prosto mozes da podesis da neko odredjen moze da vidi tvoju tacnu lokaciju kad ti ode na profil. Znaci - ti moras da dozvolis (i mozes da povuces dozvolu).
Drugo bi bilo da ja instaliram neku tracking aplikaciju na Milenin telefon, namestim svoju sifru, i ona ne moze da je skloni. Naravno, to necu uraditi, nije moj stil.

Ono sto mene zbunjuje je sto mi se cini da ja licno ne bih pristala da delim svoju lokaciju ni sa kim. A ocigledno ima parova kojima je to normalno (i prema gomili aplikacija na koje sam naisla - ne samo parova, vec citavih sirih porodica, grupa prijatelja?). Sve mi je to pomalo cudno.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

Nama je normalno  :innocent: svi uredjaji u kuci su na istom itunes nalogu i imamo find my phone app i pratimo se
Ne sluzi mi da uhodim muza ali mi sluzi da vidim da li je jos na poslu ili je u putu kuci a da ne moram da zovem ili saljem poruke jer moze biti na sastancima ili radi nesto.
Aleksi ce sad da stigne gps sat jer kad krene da vitla sa drugovima po kraju prosto hocu da znam gde je. U njega imam poverenja nemam poverenja u vremena koja su dosla i ljude

Zumbulica

Onako bez udubljivanja, moglo bi da bude vrlo prakticno, sto kaze Glitt. Kad sam ja u pitanju ne bi mi smetalo  :innocent: ali iskreno, imam otpor prema zadiranju u tudju "slobodu"  :think:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

I meni apsolutno nista ne znaci to sto Stiv zna da sam van sa detetom i da sam otisla do prodavnice, ali njemu znaci  :)

Zumbulica

Quote from: Elanor on September 09, 2016, 11:33:50 AM
Pre neki dan je, kao sto sam se pohvalila, Milena prvi put isla sama u skolu - i naravno mi nije poslala SMS kao sto smo se dogovorile :D (dobila sam poruku tek kad je bila nadomak kuce, u povratku).
I tako se ja, blago nervozna, pozalim kolegi, a on me pita - pa zar ne pratim njen telefon? I lepo mi na mapi pokaze gde su mu partner i mama (odnosno gde su njihovi telefoni, ali to je u danasnje vreme cesto jedno te isto).
To sto on koristi je location sharing, omogucava ga Google (preko Google+) i prosto mozes da podesis da neko odredjen moze da vidi tvoju tacnu lokaciju kad ti ode na profil. Znaci - ti moras da dozvolis (i mozes da povuces dozvolu).
Drugo bi bilo da ja instaliram neku tracking aplikaciju na Milenin telefon, namestim svoju sifru, i ona ne moze da je skloni. Naravno, to necu uraditi, nije moj stil.

Ono sto mene zbunjuje je sto mi se cini da ja licno ne bih pristala da delim svoju lokaciju ni sa kim. A ocigledno ima parova kojima je to normalno (i prema gomili aplikacija na koje sam naisla - ne samo parova, vec citavih sirih porodica, grupa prijatelja?). Sve mi je to pomalo cudno.

Pa to, ako je svima ok taj dogovor iz prakticnih/organizacionih porodicnih razloga ok  :good:
Ali mi i dalje ostaje taj otpor o zadiranju .... ne zelim ja bas sve da znam  :lol:

Deda

Meni bi smetalo da me prate a smeta mi i da pratim punoletne osobe  :D, ne znam da li cu da promenim misljenje  :lol:.   
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

Za punoletne osobe ne znam, nemam stav.  :think: Kome je to OK i pristane, onda u redu.
Ali ovim maloletnima, da se ja pitam, ugrađivala bi im čipove za praćenje a ne mobilni da im pratim.  :lol:

emge

Mi to imamo na Martinom telefonu - naravno :)
mada zna da bude malo neprecizno, ali za orjentaciju je ok.

linga

Za Janu nemam, nema ni potrebe, ona zove i kad treba i kad ne treba  :rofl:  videcemo kad krene pubertet kako će biti  :nokti2:
Sin telefon ima ali najcesce zaboravi da ga nosi, i nikad nikad se ne javlja.
Za odrasle nisam o tome razmišljala, em što ne moram da znam gde je svake sekunde, em mogu misliti kad se neki patološki ljubomorni dočepaju toga.

AnaK

Ja baš imam otpor, već za Jankov uzrast pa naviše.
Nadam se da me neće život nešto silno demantovati, pa da za njega uvedem. Za mm-a nikad. Za sebe takođe.
Janko 23.7.2002.

emge

Mi smo ovo postavili nakon epizode Zvezdara, kad je malo falilo da zapucam na Bezaniju, jer nije znala da mi objasni gdje je.

AnaK

Ma meni lično je za decu skroz OK. Već za tinejdžere koji bi nekad i da urade nešto što roditelji ne znaju, menjam mišljenje. Da ponovim, nadam se da me budućnost neće demantovati :pljucka:
Janko 23.7.2002.

Elanor

Quote from: linga on September 09, 2016, 01:05:15 PM
Za odrasle nisam o tome razmišljala, em što ne moram da znam gde je svake sekunde, em mogu misliti kad se neki patološki ljubomorni dočepaju toga.
a tek situacija: sta ako se medjusobno pratite, pa druga strana u jednom trenutku iskljuci opciju :crazy:

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Elanor

Quote from: AnaK on September 09, 2016, 01:45:27 PM
Ma meni lično je za decu skroz OK. Već za tinejdžere koji bi nekad i da urade nešto što roditelji ne znaju, menjam mišljenje. Da ponovim, nadam se da me budućnost neće demantovati :pljucka:
da, i ja mislim nekako ovako. milena je jos dete, u tom nekom smislu; osecam da bi i dalje trebalo da znam gde je.
s druge strane, tinejdzeri bi ponekad trebalo da urade nesto sto roditelji ne znaju :think:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Zumbulica

:good:
Ja moram da priznam da sam sa blagim zakasnjenjem ovo shvatila  :-[ malo sam bila previse grcevito vezana za ulogu zastitnika/odgovornog lica  :crazy: